Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek van olyan hogy...

Szerintetek van olyan hogy egy anyabol hianyzik az anyai oszton?

Figyelt kérdés
2011. jan. 21. 13:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Amire Te gondolsz, az szerintem olyanoknál fordulhat elő, akik saját maguk nem váltak érzelmileg stabil és önálló felnőttekké, valamilyen szempontból saját maguk sérültek életük egy korábbi szakaszában.

Én ezt tudom elképzelni.

Amit "anyai ösztönnek" nevezünk, az nagyon sok esetben a tudat alatti otthonról hozott minta. Ha már a szülői házban is csúnya gondok voltak, akkor lehetséges sok minden.

A fenti példák, amiket említettek, hogy anya megöli gyermekét pl. ez az az szélsőséges eset, amikor az az "anya" már semmiképp nem nevezhető egészséges személyiségnek, pszichésen biztos hogy beteg. Amikor kisebb dolgokban tűnik egy anya "furcsának", akkor kisebb mértékben sérült.

Egyébként én azt gondolom, hogy megfelelő segítséggel az ember mindig dolgozhat magán, és bár az otthonról hozott minták egy része annyira erős, hogy teljesen levetkőzni egész életünk során nem fogjuk, mégis lehet fejlődni, és változni, ha a szándék meg van! Az idő is sokat segíthet ebben.

2011. jan. 21. 13:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Amikor az ember egy állatot vesz magához azt is megvédi és gondoskodik róla, szerintem egy normális ember, nem adja örökbe vagy teszi inkubátorba a gyerekét, én nem is értem hogyan képes ilyesmire valaki, bár az okokat nem ismerhetjük, de borzasztó belegondolni is.
2011. jan. 21. 14:07
 13/18 A kérdező kommentje:
hat szerintem minden anya turelmes,mert ha nem igy lenne akkor 100ik oruletbekergetes utan egyszeruen kiraknak a gyereket,de nem igy van.felnottarsainkkal szemben mar nincs meg ez a turelmi szint.
2011. jan. 21. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem rakjuk ki a gyereket, mert azért van annyi kontroll az emberben...

Az, hogy nincs mindig türelme az anyának, nem jelenti azt, hogy nem jó anya. Mivel minden apró momentumot nem ismerhetsz a másik ember életében, csak a magadéban, nincs jogod elítélni valakit azért, mert abban a pillanatban, amikor te szemben találod magad vele, ő épp nem úgy viselkedik, ahogy te azt elvárnád tőle.

Teszem azt te annyit látsz, hogy egy anyuka égő fejjel ordít a kisbabával. Felháborodsz, hogy milyen anya az ilyen. Azt nem tudod, hogy anyuka akkor már 36 órája talpon van, nem alszik, mert a baba hasfájós, van nagyobb testvér is, apukát is ki kell szolgálni, a lakást is rendbe tenni,stb... Mire az ordításig jutott, talán százszor kérte meg a nagytesót, hogy ne kenje a hajára a spenótot, apukát hogy most kivételesen vegye már elő magának a kenyeret: a pici pedig épp elaludt volna 3 órai ringatás után, de sírni kezd, mert valami felébreszti. Hát, lehet hogy egy szent nem ordítana, egy átlagember azért biztosan kiborul....

2011. jan. 21. 14:16
 15/18 A kérdező kommentje:

A turlemet altalanosagban irtam,nem konkret szituaciohoz illetve szemelyhez.

lehet hogy a turelem nem az anyai oszton resze,nemtudom en magamon ugy erzem igen az.

2011. jan. 21. 14:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát ha mondjuk egy nyugodt gyereked van, akkor nyilván nem nehéz vele türelmesnek lenni. Szerintem az nem az anyai ösztönről szól, hanem az ember vérmérsékletétől és az alap személyiségjegyeiről.

Az anyai ösztön az inkább az -szerintem- hogy adott szituációkban hogy dönt az anya, a gyereke érdekét nézi, vagy a magáét.

Az ösztön maga ugye gondolkodás nélküli cselekvést jelent, tehát pl ha sétál valaki a gyerekével és lát egy autót kisodródni, a gyereket ellöki e az esetleges baleset közeléből, vagy hirtelen fékezésnél egy buszon megkapaszkodik e, vagy a gyereket kapja el.

2011. jan. 21. 14:34
 17/18 A kérdező kommentje:
hat nyugodt gyerekem nincs es eleg hirtelenharagu is vagyok.Megis kepes vagyok 100szor elismetelni hogy a kalyha sut,nemszabad.neha magamon is meglepodok hogy van ennyi turelmem hozza,hisz alapbol nem vagyok ilyen,de igazad van,csakhat en ezt vettem eszre magamon amiota megvan a lanyom es en ezt is osztonnek neveztem.
2011. jan. 21. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Élő példát tudok rá: a bátyám élettársa!
2011. jan. 21. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!