Mikor vágtátok először a baba haját? Hogy viselik?
Saját tapasztalatom sajnos nincs, mert a kisfiam csak 3 hónapos, de a 2 sógornőm lányai már mind elmúltak 2 évesek. Teljesen különbözőek, de mind a ketten 1 éves koruk körül találkoztak először az ollóval.
A nagyobbik annyira sírt hajvágás közben, hogy kis idő múlva szó szerint lehányta a fodrászt, a másik viszont teljesen nyugodtan ült az anyja ölében és meg se nyikkant.
Szerintem mindenképpen gyerekfodrászt keress, mert ő kellő rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy minél gyorsabban kész legyen. Én biztos az ölembe ültetném, mert az talán biztonság érzetet ad neki.
Sok sikert :)
2009. febr. 3. 11:49
Nálunk olyan gyorsan nő a haja, hogy 3 hónapos kora óta havonta vágjuk. Nem viseli rosszul,csak nagyon mocorog, érdekli az olló, meg minden, ezért két szülős munka :)
2009. febr. 3. 11:52
Szia! Annó barátnőm babáinak a haját én vagtam le, akkor ők is olyan 13-14 hónaposak lehettek, géppel. Barátnőm megfota az egyiket az ölébe, én meg gyorsan géppel átmentem rajta, igaz volt sírás rívás, de hát pár perc alatt túl volt rajta, addig a másik baba nézte, majd ő jött. Ikrek, az egyik nyugodtabb, az meg sem moccant, jól viselte, míg a másikkal nehezebb volt, de utánna olyan csinosak lettek. Csak annyira hisztiztek mint az orrszívó porszívózásnál, mindig mikor arra került sor az anyukájuk ölében feszítették magukat, úgy kellet a kis kezecskéjüket fejüket lefogni, tiszta takony volt mind a kettő, s kifújni nem tudták, kicsit brutálisnak tűnt, de utánna sokkal jobb volt neki, s 5 perc után már nem is emlékeztek rá, játszottak tovább.
2009. febr. 3. 11:58
Én olyan 1 éves korában vágtam először a lányomnak.A füle körül, mega frufruját!Apa öléba ültette, a kezébe adott egy játékot, és én szépen körbevágtam.Mikor forgolódott akkor apa kicsit megfogta a fejét nehogy belecsípjek a fülébe vagy ilyesmi!Most 3 éves a lányom .Azóta vágta már fodrász is olyan 2 éves kora óta 3 havonta járunk kiigazításra.Jól tűri, nincs baj vele!
2009. febr. 3. 12:06
5/11 A kérdező kommentje:
köszi
akkor ismerős fodrászhoz visszük
sztem érdemes egy kicsit ismerkedni előtte a fodrásszal... én fodrász vagyok. én így csinálom és amikor már látott kicsit ismer könnyebb. van fél éves vendégem is meg 1-2 évesek is. a kisfiam 5 hónapos lesz meki már megigazítottam egy picit:)
ha tatabányán jártok szívesen megcsinálom..
K
2009. febr. 3. 14:56
7/11 A kérdező kommentje:
köszönjük,nagyon kedves vagy-de pestiek vagyunk
Tulajdonképpen én is pesti vagyok, de Tatabányán élek... mennyi idős a te picid? Merre laktok?
2009. febr. 5. 09:35
ja, már látom 14 hónapos. Ha gondolod összefuthatunk fent is. inkább 7végén vagyunk fent a nagyszülőknél. szoktam házhoz is járni, csak az enyém 5 hónapos lesz még csak és hozzá kell alkalmazkodnom.
2009. febr. 5. 09:38
10/11 A kérdező kommentje:
nagyon kedves vagy-de bejelentettük oda-ahová mi járunk.remélem rendben zajlik
jó babázást neked!
Kapcsolódó kérdések: