Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jön el az az idő,...

Mikor jön el az az idő, amikor teljesen azt eszik a babák, mint mi, nem kell a szárazabb kajákat is valamivel higítani?

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 08:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez korban: kb. egy éves kor körül jön el és nagyban függ a fogak számától.

Attól pl. még lehet hogy kell pépesiteni egy 17 hósnak mert nincs v. kevés számú foga van pedig korban már nem lenne szükséges.

Egy éves kortól már lehet őket tanitani akár pohárból is inni v. a csörös itatóból és étkezés közben tudnak iszogatni.

2011. jan. 20. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem mind a négy gyerekem kb egy évesen már ugyanazt ett, mint mi. Pépesiteni csak egész kicsiknek szükséges - fél év alatt, mert utána már a MEGFÖTT, PUHA ételeket az inyükkel ugyanúgy szét tudják "rágni", mint fogakkal. Igazán rágni csak a nyers dolgokat (gyümölcs, zöldségek) kell, a többit fog nélkü is szét tudják nyomkodni.

Mindegyik gyerekemet már kezdettöl (születésétöl) fogva pohárból itattam, eleinte csak egy-egy kortyot, de pár hónaposan már tudott inni, természetesen a pharat nekem kellett tartani. (CSAK a tejpótlást kapták üvegböl, de azt meg nem sokat kellett, mert szoptattam öket.)

Szerintem minél elöbb rászoktatod a családi ételekre, annal jobb neked is meg a gyereknek is. (Persze nem erös, meg agyonfüszerezett ételekröl van szó)

2011. jan. 20. 08:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam 11 honapos mult es o azt eszi mar amit mi. Velem szokott ebedelni (a fejem dolgozik delutanig) es este 18 orakor meg egyut vacsorazunk. Odatoljuk az etetoszeket es ugy eszik. Neki csak alul van 2 foga igy ossze soktam neki torni egy picit villaval. Gyakorlatilag elottem 2 tanyer van egyikben az o osszetort kajaja a masikba az enyem. A rantotthusit kell neki aprora felvagnom nagyon meg a rantotthalat, halrudat mert ezeket nem tudja meg megenni. De a parolt zoldsegeket a talcajara teszem vagy a sultkrumplit es ezeket gond nelkul elharapdalja megeszi. Tegnap pl. rakottkrumpli volt ezt osszetortem egy kicsit a villammal es ugy adtam neki kanallal. Pl ha felvagom neki a fasirozottat nagyobb darabokba akkor azt is siman megeszi, felszedegeti a talcajarol. Csak a kemenyebb dolgokkal van gond. Vacsorara alltalaban szendvics van abbol csinalok neki kis katonakat es ele teszem, ezt is megeszi. A virslit nagyon vekony karikakra vagom es ezzel sincs gond. A rantottat siman felszedegeti a talcarol. Ugyhogy gyakorlatilag en mar nem fozok neki kulon. Na persze ha csillis bab van akkor egyertelmu abbol meg nem kap, olyankor csinalok neki egy zoldseges rantottat vagy valami gyors kajat de egyebkent mast eszik.
2011. jan. 20. 08:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 1 évesen már azt ette java részt mint mi!

Én nem nagyon pürésitettem neki mert már voltak fogai és mondta a védönö hogy ennyi idősen már nem kell neki mindent turmixolni hogy had tanuljon meg rágni!

2011. jan. 20. 08:24
 5/6 anonim ***** válasza:

:)

az enyém 2 éves múlt ősszel, de még mindig nem eszik ilyen sült hús-rántott hús féleségeket, kockára vágott húsokat sem. pedig van 17 foga. nem eszik szendvixcset, kenyérfalatkákat, kolbászt stb.

szóval ez nem feltétlenül korfüggő.

ALAPANYAGOKAT tekintve természetesen már réges -régen mindent eszik, legkésőbb a gomba lett bevezetve, 1, 5 éves kor körül.

2011. jan. 20. 10:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Úgy érzem lassan a mi időnk is eljön:)
2011. jan. 21. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!