Ha a lefagyasztott csirkemellett megfőzöm, utána visszafagyaszthatom?
Figyelt kérdés
Picúromnak szeretném az ételeihez a melleket egyben megfőzni,mert sok gáz elmegy, amikor naponta egy 3-4 cm-es kockát főzögetek. Megfőzném és amikor kihűlt lefagyasztanám és amikor készítem az ételét, akkor mikróban kiolvasztanám. Lehet ilyet csinálni? 5 hónapos múlt. Esetleg tudtok mondani valami jó kaja összeállítást ennyi idősnek.2011. jan. 19. 12:14
1/12 anonim válasza:
Szia! Szerintem friss csirkemellet főzzél meg,aztán turmixold le kevés főzővízzel. Mi jégkockatartóban fagyasztottuk le,így egyszerű minden nap egyet elővenni. Úgy tudom,kétszer nem szabad fagyasztani,pláne babának. 5 hónaposnak én még nem mernék húst adni,csak 7 hó után!!!
2/12 anonim válasza:
A frisset főzd meg, úgy turmixold, adagold ki és fagyaszd. 2x semmit sem szabad vissza fagyasztani.
3/12 anonim válasza:
Nekem főzés után lefagyasztva majd kiengedve mellékíze volt. Úgyhogy én a friss csirkemellet vagy pulykamellet szoktam kis darabokra felvágni (ami elég két napi kajára), és folpackba csomagolva fagyasztom. Ha főzök, csak kiveszek egy kis "batyut", hagyom kiolvadni, és utána frissen főzök belőle valamit. Így olyan, mintha akkor vettem volna a húst.
4/12 anonim válasza:
én összedarabolom a friss csmellet, élőre mindíg csak 3-4 napit, befóliázom és fagyó. minden ebédre kap egy darabkát a főzibe. kiveszem, leveszem a fóliát, beledarabolom a vízbe és turmixolom...
5/12 anonim válasza:
utolsó vagyok, ugyanúgy csinálom mint az előttem lévő :)
6/12 anonim válasza:
Ha nyersen veszel csirkemellet és lefagyasztod, akkor azt főzés után nyugodtan visszafagyaszthatod.
Ugyanis a fagyasztás-felolvasztás-újrafagyasztás azért tilos, mert a kiolvasztáskor esetleg elszaporodott bacilusokat is lefagyasztod, amia következő kiengedésnél okozhat gondot.
Viszont a kiolvasztás utáni főzéssel minden baci elpusztul, így már a főzés után nyugodtan visszafagyaszthatod.
A legokosabb, ha azt csinálod, ami az egyik válaszoló írt: turmixolod a főtt mellett, aztán jégkockatartóban fagyasztod le, így mindig elég egy kockát a mikróban kiolvasztani.
7/12 A kérdező kommentje:
a húst vízzel turmixoljam? és utána ezt adjam hozzá a krumplihoz? a vizes húst? Mások pl. ha marad pörkölt, lefagyasztják, ezért gondoltam,hogy lehet ilyet, de akkor nem csinálom így. 5 hónapos bébikajában is van hús: csirke, rizs, répa. ezért kóstoltattam meg vele. Tudtok jó menüt ekkora babának? Hogyan kell sütőtököt csinálni neki?
2011. jan. 19. 12:32
8/12 A kérdező kommentje:
jégkockatartós: először megfőzöm, ugye? nekem moulinexem van. a 1,5 l-es turmix-szal vagy a késessel csináljam? a késessel az a baj,hogy ha keveset teszek bele, felkeni az oldalára és nem aprítja össze.
2011. jan. 19. 12:35
9/12 anonim válasza:
Nyugodtan csinálhatod így4 Mi magunk neveljük a csirkét, így ha már elég nagyok, levágjuk és a fagyasztóba kerülnek. Amíg a gyerekeimnek külön főztem, a csirkemelleket külön csomagoltam és amikor kellett, egyszerre ebből főztem nagyobb adagot. Az elkészült húst kisebb adagokban aztán lefagyasztottam. Az előttem író tökéletesen leírta miért lehet így csinálni. A fagyasztott húsnak akkor lesz mellékíze, ha nem megfelelő hőmérsékleten vagy túl sokáig van tárolva. A csirkehús -18 fok alatt még 1 év múlva se változtatja meg az ízét...
10/12 anonim válasza:
Én nagyobb adag főzelékeket szoktam Neki főzni 5-6l-t.Húsosan mostmár.Ez bármi lehet.Káposzta-krumpli-csirke.Amit már ehet elkészítem.Aztán kis dobozokba teszem,lefagyasztom,és miután megfagyott,kiteszem zacsiba,és ráírom mi van benne.Most is kb 8 féle kajája van.Csak kell egy kisebb fagyasztó hozzá))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!