Milyen módszerrel bírtad rá a babád, hogy átaludja az éjszakát?
Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 09:21
1/9 kisnita válasza:
Nekem viszonylag könnyű dolgom volt. 3 hetes korától végig alussza az éjszakát a kisfiam, akkor ébred csak fel ritkán ha fogzik vagy beteg. Amikor eleinte éjjel felébredt akkor nem csaptam nagy zajt, nem kapcsoltam fel a lámpát volt egy kis éjjeli fény bedugva a konnektorba és pont annyi fénye volt, hogy meg tudtam szoptatni mellette. Nem ringattam, csak magam mellé vettem és megszoptattam, mikor elaludt vissza tettem a kiságyba. Azt olvastam így könnyebben hozzá szokik, hogy éjjel van és alkalmazkodni fog hozzá. Nálunk be jött.
2/9 anonim válasza:
Szia!Azt hiszem 6 hetes kora óta alszik este 8-tól reggel 6-ig.Most 4 hónapos, most már előfordul, hogy nyöszörög hajnalban a cumiért, és lerúgja a takaróját.A fogzás miatt nyugtalanabb.Nem volt semmi különös, csak napközben 2 óránként eszik. Este jó sokat szopizik, sokszor 45 percen keresztül.Teljesen bele is melegszik.Amikor kicsi volt, és hajnalban nyögdécselt a kajáért, egész egyszerűen nem keltem fel.Úgy voltam vele, hogy ha éhes, sírni fog.De mivel nem sírt, maradtam az ágyban, és simogattam.Vissza is aludt, és megszokta, hogy éjjel nem eszik.Ő már meg tudja különböztetni a nappalt az éjszakától.De szerintem az is benne van, hogy nappal megeszi az adagját.
3/9 anonim válasza:
Én semmilyen módszerrel nem tudtam rávenni, magától kezdte átaludni 1 éves korától. Eleinte csak néha-néha, aztán egyre gyakrabban. Lehet, hogy közrejátszott, hogy abbahagyta a szopit, vagy hogy több szilárd kaját evett, vagy nem fájt már úgy a foga, vagy egyszerűen csak most érett meg rá. Szóval nem tudom mitől van, biztos gyerekfüggő is. Kényszeríteni úgysem lehet.
4/9 anonim válasza:
mi 7 hósak vagyunk, és küzdünk!
volt időszak h fél óránként keltünk, óránként...én elkezdtem alkalmazni a suttogó letesz, felvesz módszert, meg nyaklánc, altató tusfürdő...most már eljutottunk odáig, h kb 2X kel csak éjjel.
5/9 anonim válasza:
MIlyen az a nyaklánc? bocsi hoyg belekérdezek. mi lassan 13 hósak vagyunk, de még mindig van 2-3 ébredés, ami nem is lenne gond, csak van hoyg egy-másfél óra mire visszaalszik.
6/9 anonim válasza:
borostyán nyaklánc most vettem a napokban. meg változtattunk a napi renden is kicsit... remélem hamarosan még ennyi kelésünk sem lesz... és sok sikert!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
pár napja ezt a kérdést tettem fel, és a válaszok... segítettek!
7/9 anonim válasza:
Nem bírtam rá semmivel. Most 13 hónapos, ha nincs semmi gondja, átalussza az éjszakát. Ha jön a foga, szomjas, melege van/fázik, beteg stb. akkor felébred, és ezeket orvosoljuk. De van, hogy felébred, és nem tudom mi baja, akkor visszaaltatom. Ez a kezdetektől így van.
8/9 anonim válasza:
Én nem vettem be ezt a mai divatot, hogy a babának muszáj átaludni az éjszakát. Nem muszáj. Éjjel kb kétszer felkelek hozzá, megetetem, aztán visszaalszunk. Majd átalussza az éjszakát, ha megért rá. A szobatisztaságra, a felállásra, a beszédre is meg kell érnie az idegrendszerének, az éjszaka átalvása miért lenne más?
9/9 anonim válasza:
Második vagyok.Persze hogy nem kell!De ha a lányom alszik, mert aludni akar, és mélyen alszik, akkor én csak örülök neki.Ez nem feltétlenül érettség kérdése.Megszokja, hogy éjszaka van, és kész. Ha éhes lenne vagy szomjas, biztos, hogy sírna.Egy gyerek ha éhes, sír. De ha alszik, akkor nem fogom felkelteni.Ez egyértelmű.És minden gyerek más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!