Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oldalára vagy inkább a hasára...

Oldalára vagy inkább a hasára fektessem éjszaka?

Figyelt kérdés
Két hetes kisfiam szinte soha nem büfizik, de előfordul, hogy bukik. Mindig attól félek, hogy álmában félrenyel.
2011. jan. 18. 20:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Oldalára. Úgy biztosabb. Én még ki is támasztottam törölközővel a hátát, hogy biztosan ne forduljon vissza.
2011. jan. 18. 20:13
 2/12 anonim ***** válasza:
a hasán féltem, hogy megfullad.
2011. jan. 18. 20:14
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Csak is a hátán. Sehogy máshogy nem szabad. Nem nyeli fére, és ha igen simán kiköpi és már tudja oldalra fordítani a fejét. Oldalt fekvésben nincs esélye fordítani a fejét, hason pedig egyenesen tilos. A tüdö egy nagyon friss dolog neki iszonyat munka azt emelgetni, ha hasra vagy oldalra teszed még nagyobb munkát teszel neki.

Èn külföldön élek és itt a korházban kint volt mekkora rizikó ha nem áton altatjuk a babát. (meg más rizikó faktorokat is bemutattak) Ha sokat bukik meglehet emelni az egész kiságyat a fejrésznél, pl a kiságy lába alá teszel könyvet.

2011. jan. 18. 20:22
 4/12 anonim ***** válasza:

Na akkor pont a harmadik válaszolónak mondanék ellent a konkrét példánkkal.

Kisfiam az első itthon töltött éjszakájától fogva hason aludt (légzésfigyelő volt). Azonnal átfordította a fejét, tehát megfulladni nem tudott volna sehogy.

Viszont egy szép napon a nappaliban, amíg én mosogattam, kisfiam hanyatt feküdt, majd egy érdekes, fuldoklós-síró hangot hallottam felőle. Odarohantam, felkaptam, és egy jó nagy adag bukás folyott ki a száján.

HA NEM ROHANOK ODA, NEM KAPOM FEL, BELEFULLADT VOLNA A SAJÁT BUKÁSÁBA. HÁTON FEKVE!!!!

2011. jan. 18. 20:27
 5/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak bele kell gondolni, hogy te hogy nyelnél félre elöbb, hason vagy háton!!

Hason fektetve a babának nyílván kifolyik a büfi, míg háton a nyelőcsőbe vissza!

Az én babám csak hason aludt több hónapos koráig és még a pocinak is jobb!

2011. jan. 18. 20:38
 6/12 kisnita ***** válasza:
Én mindig oldalra fektettem. Ha hason fekteted az megterhelő a tüdejének egy részt másrészt veszélyes mert megfulladhat főleg ha van alatta párna vagy akár csak egy textil pelus. Ha háton fekteted akkor pedig a bukástól fulladhat meg. Nekem mindenki azt tanácsolta, hogy oldalt fektessem.
2011. jan. 18. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Muszály neki büfiznie , mert pár hét múlva nagyon fogja nyomni a pociját. Védőnénik tudnak pár jó tippet hogy gyorsan büfizzen.

Egyébként én az oldalalvás melett szavazok, én is kitámasztottam törölközövel s most 5 hónaposan, már jó pár hete ő maga addig mocorog hogy hanyatt fekve kel, de a feje oldalt van fordulva.

2011. jan. 18. 21:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát igen muszáj lenne hogy büfizzen, sokszor 30 percet is várok, de sehol semmi. vállamra teszem, ültetem, fektetem, paskolom, de nem sikerül neki. A védőnénink meg annyit mondott, hogy biztos ügyesen eszik, és nem nyel levegőt. No comment!
2011. jan. 18. 21:29
 9/12 anonim ***** válasza:

Az enyém már a korházban úgy aludt, hogy háton és oldalt van fordítva a feje. Azóta is csak így alszik. Már 9 hónapos. A következő babát megpróbálom majd hason altatni. Azt mondja a védőnő, hogy hamarabb kúsznak-másznak azok a babák, akiket hason altatnak. Az enyémnél valószínüleg kimarad a mászás, mert már áll és járni akar.

De ő soha nem bukott még eddig.

2011. jan. 18. 21:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Egyébként kisfiam is nehezen büfizett mindig. Dokink azt mondta, hogy tegyem a vállamra, majd engedjem majdnem hanyatt az ölembe. Majd megint vissza a vállamra, megint az ölembe. Szóval addig kell ismételgetni, amíg ki nem jön a büfi.

Ja, és az oldalt altatást pedig a csípő eldeformálódása miatt nem ajánlják az orvosok. De ha jól belegondolunk, mindegyik altatási módnak megvan az előnye is, meg a hátránya is.

2011. jan. 18. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!