Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A vonalvezető játékok hogy...

A vonalvezető játékok hogy működnek?

Figyelt kérdés

Mi a cél? Mit fejlesztenek? Pl ez: [link]

Nekem ezek szimpatikusabbak, mint egy-két FP készségfejlesztő, zenélős csoda. Mekkora gyerek tud ezzel játszani?

2011. jan. 18. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Arra való, amit látsz is rajta - egyik végéből a másik végébe kézzel végigkíséri a színes bigyókat. 16 hónapos lesz a kisfiam, szülinapjára kapott, és rá sem bagózik, egyszerűen nem érdekli. :(
2011. jan. 18. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, de van benne valami nehezítés? pl. a kanyarban több odafigyelést igényel?
2011. jan. 18. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Lányom(1,5éves) is,meg a fiam(2,5éves) is imádja,hosszú perceket eljátszanak vele.Nem emlékszem mit fejleszt,de a bölcsisnéni nagyon ajánlotta az ilyen játékot.
2011. jan. 18. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen van: [link]

Igen, ez elég nehéz pálya, a pályák közé be kell nyúlni, ha nem fogja eléggé, visszacsúszik a golyó, stb.

2011. jan. 18. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A finommotorikát, a szem-kézkoordinációt és a figyelmet is fejleszti szerintem. Sőt mivel színes, a színeket is tudod tanítani, meg a számolást is. Pl húz végig 3 bogyót a zöld dróton...

Én is nagyon pártolom az ilyen játékokat, sokkal inkább mint a FP zenélős kutyust pl.

2011. jan. 18. 14:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekünk van, de túlzottan nem kedvenc játék. A finom kézmozgás fejlesztését és az írás előkészítést segítik. Némelyik a formafelismerést, formaérzékelést is fejleszti.
2011. jan. 18. 14:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2011. jan. 18. 14:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, a finommotorikát fejleszti, és a szem-kéz koordinációt elsősorban. Először is meg kell fogni azt a golyót két ujjal, mert ugye egész tenyérbe nem tudja venni. Aztán később mikor már rájön arra, ha két ujjal megfogja, húzza végig, hogy tudja végighúzni azon, amit lát, hogy görbítse a csuklóját, hogyan, merre haladjon a kezével, stb. Ha belegondolsz nekünk felnőtteknek ez egyszerű, de ha végigcsinálod lassan, tényleg rájön az ember, hogy ilyen kicsiknek ez ugyanolyan bonyolult feladat amit meg kell oldani, mint pl. mikor mondod az egy évesnek, hogy: menj be a szobába, keresd meg a labdát, hozd ki, és add oda apának. Ezt egyszerre megcsinálni, ezt a 4 dolgot sem kis feladat egy ilyen kisembernek...

És igen, szerintem is sokkal jobban fejleszt egy ilyen, mint az FP játékok, amik megoldanak mindent a gyerekek helyett.

(szerencsém van, hogy anyósom szakmabeli, egyébként én sem tudnék ilyeneket. Nem hiába vannak ezek a játékok minden boltban általában a papír és ceruza mellett a játszósarkokban)

2011. jan. 18. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!