Jártok babátokkal, kisebb gyermeketekkel valamilyen babás foglalkozára? (baba-mama klub, stb)?
Nem tudom ki hogy van de én járok épp elég helyre ahhoz hogy "kinézzek valahogy"....ehhez nekem nem kell semmi daloló babafoglakozás. Na pont ez az, hogy vannak anyukák akik ezért (is) járnak ilyenekre mert akkor program van amikor lehet csininek lenni. Nem negatívan értem ezt, csak előző előtti válaszból pontosan ez jött le, a válaszadó egyik érvéként azt hizta fel hogy ha mennek ilyenre akkor legalább fel tud szépen öltözni.
Nem hiszek abban hogy kellene midnenképp ilyen helyekre járni, van haszna ez igaz, de nem gondolom hogy amiatt hogy másokat is lásson...hát lát eleget, mert mi pl. visszük mindenfelé amerre járunk, nemcsak legjobb barátnőhöz meg rokonokhoz. Még halloween party-ra is vittük ismerősökhöz, szóval lát embereket, gyerekeket, babákat.
Kedves p'p'!
Hát azért én sem értek azzal egyet hogy egy baba csak ott hall éneket, vagy csak ott ringatják és játszanak vele ölbéli játékot.Én pl.teljesen ösztönösen éneklek neki, játszunk ölbéli játékot,mondókákat stb....És nagyon sok idegen arcot lát, mert mi is mindefele visszük magunkkal.Én a baba klubbana őszintén szólva nem láttam olyan nagy fantáziát, mert azért kipróbáltuk.Kb. tíz perc az amit a gyerekekkel foglalkozunk, tehát amit csak velük(mondókák, ölbéli játék stb..)A többi meg beszélgetés, gyerek után rohanás.Én ennél otthon egy nap jóval többet játszok hasonló játékokat a gyerekkel.Arról nem is beszélve hogy a védőnő is mondta hogy sajnos sokszor az anyukák akkor is viszik a gyereket mikor tiszta beteg, ezzel pedig jól elfertőzi a többit is.
De nem gondoltam hogy vita alap lehet a kérdés, ahány anyuka, annyi hozzáállás.
Pontos idézet:
"anyukának sem árt, ha néha kimozdul és arra gondol, hogy most ki kell valahogy nézzek. Én így voltam vele."
Így, szó szerint idézve is ugyanúgy hangzik számomra...
De nem kötözködés volt, hanem leírtam hogy nem értek veled egyet abban hogy KELL ilyen foglalkozásra járni. Nem KELL, hanem lehet. MI otthon is rengeteget mondókázunk, anyukámék is folyton énekelnek neki, nincs hátrányban azért mert otthoni környezetben teszi.
Nem külföldön lakunk, már itthon is egyre elterjedtebb a halloween-i programokat szervezni, rokoni vagy baráti körökben efféle bulikat rendezni. De ez nem babafoglakozás, ezt csak azért írtam példaként, hogy a gyerek gyakorlatilag mindenhova velünk jön (na nem éjjelig természetesen :))) ezért nincs szükség arra hogy
babafoglakozásra kimozduljak mert akkor arra gondolok hogy ki kell nézzek valahogy. Mert anélkül is megyünk mindenfelé...de tényleg nem kötözködés volt csak leírtam hogy nekem sosem fordult meg a fejemben hogy babafoglakozás előnye hogy kinézzek valahogy. De abszolút nem bántás (ezt nem szeretem a neten hogy nem hallatszik a hangszín ezért minden mondat hangozhat máshogy mint ahogyan értik)
Na mindegy, egy szó mint száz, mi nem járunk semmi ilyenre, mert bár van előnye babának-mamának egyaránt, den úgy érzem nekünk ezek nélkül is van fejlődési és közösségi lehetőség (elég annyi hogy anyukám-apukám is pedagógusok :))) és gyerekekkel, babákkal egyaránt is találkozunk épp eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!