Tápszerrel hogyan csináljak tejbegrízt?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a tápszert nem szabad főzni.
Köszi a segítséget!
2011. jan. 17. 21:11
1/6 anonim válasza:
szia! Megfőzöd a grízt vízben, pici cukorral, és amikor megfőtt, hozzákevered a tápszert. Ha nem akarsz tenni bele cukrot (én nem tettem az elején), édesítheted banánnal vagy gesztenyepürével. Egész jó íze van.
2/6 anonim válasza:
Valóban nem szabad főzni. Vízben megfőzöd (vagy rizstejben is csinálhatod) a grízt, és vagy kész tápszert, vagy csak simán tápszerport keversz hozzá. Azért nem szabad forralni, mert a vitaminok és a hasznos anyagok elfőnek a tápszerből.
3/6 A kérdező kommentje:
nagyon kedvesek vagytok, köszi szépen!
még azt mondjátok meg légyszi, hogy mennyi vízbe, mennyi grízt tegyek? és a gríz felszívja magába a vizet?
lehet buta kérdések, de még nem csináltam ilyet, rendes tejbegrízt is már vagy ezer éve :)
köszi szépen!
2011. jan. 17. 22:03
4/6 anonim válasza:
Hááát, most pontos mennyiséget nem nagyon tudnék írni. Én mindig úgy érzésre szoktam csinálni. Ahogy a felforrt vízbe beleszórod a grízt, látod majd, hogy mennyire dagad meg és sűrűsödik be kevergetés közben. Aztán ha túl híg lenne, még teszel hozzá egy keveset, és tovább kevergeted. :)
5/6 anonim válasza:
A gríz nagyon meg tud dagadni, ezért szerintem viszonylag keveset tegyél bele. Ha állni hagyod, még akkor is sűrűsödik. Tehát saccperkábé 1,5 dl vízhez 1 púpozott ek-val. Aztán néhány perc múlva már látod, hogy mi kell bele, víz, vagy dara.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. jan. 18. 13:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!