Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hós babám velünk alszik....

17 hós babám velünk alszik. Van esély arra, hogy átszokjon a kiságyba?

Figyelt kérdés
Eddig tökéletes volt neki és nekünk is, de mostanában sokat forgolódik, nyugtalanul alszik. Átteszem a kiságyba este, de mindig felébred, olyankor föláll, és kéri, hogy vegyem ki. A hálószobában van az ágya neki is, más lehetőség egyenlőre nincs, a nappaliba nem tehetem ki. Hogyan szoktathatom át a kiságyába? Csak az írjon, aki nem negatívan reagál, arra semmi szükségem, köszönöm.
2011. jan. 17. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Rakd szorosan a kiságyát a tied mellé. gondolom kevés lesz.

Mi 14 hós koráig "játszottuk" ezt.

Vagyis ő elaludt a mi ágyunkon, átraktuk, és éjjel ugyanúgy jönni akart.

Ekkor odavettük mindig.

Próbáld a déli alváskor a kiságyában altatni, hogy ott egyedül aludjon el. Persze úgy, hogy ott vagy. A saját tapasztalatom az, hogy akkor fog ott aludni rendesen, ha ott alszik el, tudja, hogy ott van, és nem arra riad, hogy megint átraktak álmomban.

eddig hosszú az út. szépen fokozatosan próbálkozz, de következetesen.

Én mindig nagyon megdicsértem, amikor a helyén aludt reggelig szó nélkül.

(már elmúlt két éves, és mondja, hogy Apa aludjon a kiságyban, ő meg alszik velem. stb)

De azért már nem engedünk. de persze ha baja van, akkor most is jöhet bármikor. szerencsére már ritka, kb. havi egyszer.

2011. jan. 17. 14:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Tanácsom sajna nincs, de ugyanez volt nálunk is....egy darbig aludt, aztán minden éjjel az éjszaka közepén felállt és átkérte magát, ha nem vettem ki addig sírt, míg végül csak közénk került...ha vissza raktam, mégegyszer ugyanez.ő mindig is rossz alvó volt, átaludt éjszaka szinte csak pár hónapja van. Nagyfiú ágyat is kapott a saját szobájába, abszolút nem érdekli.

2 éves múlt, velünk alszik...nekem nem sikerült "kipaterolni", de én is kiváncsi vagyok a válaszokra..:)

2011. jan. 17. 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerettesd meg vele a kiságyat plüss figurákkal,vagy akár matricákkal,vagy a kiságy fölé a falra egy mesefal,kedvenc meséjével.
2011. jan. 17. 14:37
 4/5 anonim ***** válasza:
kisfiam 16 hónapos.szintén ez a problémánk.este elalszik és a saját ágyába teszem.majd éjjel felébred odajön mellém(neki már rendes ágya van mert a kiságyból ki akart mászni rácson át),a kiságyból is mindig odajött(2 rács kivehető volt).most ott tartunk,hogy egy szobában ven velünk és a 2 ágyat összetoltuk igy van egy hatalmas franciaágyunk.én alszom középen a saját helyemen a fiam is a saját helyén,és éjjel mikor megébred akkor odatúrja magát mellém a takaró alá.ez még nem is gond,mert elférünk,csak az hogy ugy tud mocorogni,meg rugdosni,hogy van hogy nem tudok tőle rendesen aludni(ezért kellett összetolni az ágyat,mert keresztbe szeret aludni és zavarta az apját is meg engem is.azt gondoltuk igy talán jobb lesz).hát remélem majd lassan leszokik róla.egyébbként éjjel mikor megébredek és ő már mélyen visszaaludt,akkor át szoktam vissza rakni a saját térfelére.
2011. jan. 17. 15:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A plüss és a falmatrica fabatkát sem ér. Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Nekem is az a bajom, hogy szinte keresztbe alszik, lába hol az én hol az apja szájában. Se neki, se nekünk nem jó már ez a helyzet, túl nagy fiú.:) A kiságya a mienk mellett van szorosan. Lehet én vagyok gyenge, de hiába rakom be a kiságyba, kisírja magát, és úgy sajnálom. Kellene egy pár napra az a nanny aki a tv-ben van, lehet megoldaná a problémát. De csak van olyan, aki tud erre valamilyen bevált módszert?! Addig is megpróbálom átrakni, mert hogy ott altassam el, az lehetetlen, üvölt, játszik, eszében sincs lefeküdni. De ez meg valahol az én hibám, mert nem tudja, hogy ott aludni kell. Megpróbálom szépen lépésről lépésre megtanítani ott aludni, ahogy tőlem telik, de nagyon nehéz!
2011. jan. 17. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!