Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 6 honapos és már...

Kislányom 6 honapos és már csak reggel és este eszik tápszert.4 hos korában kezdtünk hozzátáplálni azota sikerült kiváltani a tizorai ebéd uzsit. Anyosom szerint még tul korai ez igy. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 23:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A napi fél liter tejalapú táplálék, amit nekem hangsúlyozott a védőnő ebben a korban, megvan, akkor szerintem nem gond.

Kislányom is tápszeres volt és 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást én is. Nem haladtunk ilyen könnyen, mint Ti, de nem is erőltettem.

Az viszont biztos, hogy a mi ételeink sokkal jobban ízlenek a babámnak, mint a tápszer. Amíg kapott a reggeli tápszer után falatokat (kenyér, vaj, felvágott, sajt, stb) addig egyre kevésbé kellett neki a tápszer. Ezt látva, már 2 hete nincsenek reggeli falatkák és szépen elfogy a 150 ml tápszer, amivel jól is érzi magát ebédig. (Még mielőtt bárki megszól a tízórai hiánya miatt 8 körül kel a lányom, utána reggeli, 10-től délig pedig alszik)

Szerintem figyelj a picidre és csináld úgy, ahogy mindkettőtöknek a legjobb. A többivel pedig ne is törődj!!!

2011. jan. 17. 10:46
 12/19 anonim ***** válasza:
22%

Még mindig második vagyok, tudom hogy a bélrendszer meddig alalkulgat a babáknál, ezért is kell fokozatosan adni mst, nem pedig rántott hússal kezdeni :)

Egyébként csak azért szóltam mert hiába láttad a kérdést, ha egyszer a tejtermeléssel érveltél.....

2011. jan. 17. 11:02
 13/19 A kérdező kommentje:
4 hosan az orvos tanácsára kezdtük a hozzátáplálást. akkor azt mondta az orvosunk hogy szépen sorban adjak neki mindent amit az adott korban megehet. én igy is tettem. természetesen nem egy koszton vagyunk mint ahogy irta itt valaki külön fözök a picimnek és csak olyan ételeket eszik ami megengedhető az ő korában. szépen fejlödik nagyon boldog kiegyensulyozott baba ezt a védönönk és az orvosunk is látja és mondja. véleményekre voltam kiváncsi mindenkinek nagyon köszönöm a választ még a KEDVES ELSŐNEK IS az ő véleményét is szivesen olvastam volna a témáról nem pedig ahogy szépen leosztott. minden jot nektek!!
2011. jan. 17. 21:43
 14/19 A kérdező kommentje:
ja!! ÉS KEDVES ELSŐ!!! nyilván azért kérdeztem a véleményeket mert kiváncsi vagyok rájuk te igen nagyon okos vagy ha ennyire ismersz hogy nem foglakozom a véleményekkel szerinted miért kérdeztem!!?????????????
2011. jan. 17. 21:44
 15/19 anonim ***** válasza:

Első ismét.

Elmondtam, mit gondolok, ezt kérdezted. Ha érveket is kértél volna, akkor gondolom, azt is odairtad volna a kérdésnél. Odafért volna. Akkor azt is irtam volna természetesen. A véleményemet maradéktalanul megkaptad.

Az, hogy miért kérdezted meg ezt, az egy igen jó kérdés, választ azóta se adtál (szerintem).

Láthatóan fontos része volt a kérdésnek, hogy anyósodnak mi a véleménye (3 soros kérdésedbe belefért), és láthatóan nem foglalkoztál a véleményével. Ezért tettem hozzá, hogy valószinűleg nem mi fogunk meggyőzni semmiről, tehát tulajdonképp tök mindegy, mi a véleményünk.

Hogy ettől miért lettem nagyon okos és miért ismerlek olyan jól, azt sajnos nem tudom, miért gondolod, de ez már a te dolgod, majd magadban lerendezed, ha lehiggadtál.

További szép napot neked!

2011. jan. 17. 22:10
 16/19 A kérdező kommentje:
KEDVES ELSŐ! Nem érvekre voltam kiváncsi csupán arra kinek mi a véleménye arrol hogy 6 hosan már csak reggel és este van tápszer. szerintem nem olvastad el a kérdésemet rendesen hiszen nem a kialakult helyzetről irtál véleményt hanem tulajdonképpen rolam hiszen szerinted én nem vagyok kiváncsi mások véleményére miközben pontosan véleményeket kértem. neked is szép napot és szerintem neked kéne lehiggadni.
2011. jan. 17. 22:19
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, a véleményekre voltál kiváncsi.

"Szerintem is korai." Ez volt a véleményem. Mi a problémád? Miért okosozol, "de-jól-ismersz"ezel le engem??? Mert arról is megirtam a véleményemet, amit még plussz infóként megirtál a kérdésedben? Akkor miért irtad bele a plussz infót? Fontosnak tartottad valamiért.

Ezek szerint előre szólsz, hogy anyósod véleményére nem hallgatsz, de azért kiváncsi vagy vadidegen emberek véleményére. MIÉRT? Ránk fogsz hallgatni? Szerintem NEM. És ezt a véleményemet most is tartom. No, ennyi.

2011. jan. 17. 22:53
 18/19 A kérdező kommentje:
olvastad valahol hogy anyosom véleményére nem hallgatok?? nem hinném hogy irtam ilyet csupán annyit hogy anyosom szerint korai. szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett de sebaj. vagy lehet hogy sz@r napod volt ma és csak ugy jolesik belém kötni na de ez is mindegy. k...vára el tudom tölteni másal is az időmet mint hogy itt vitatkozom valakivel aki totál azt se tudja miről van szó. vegyél be egy nyugtatot mert látom kicsit tulpörgetted magad!! minden jót!!
2011. jan. 17. 23:03
 19/19 anonim ***** válasza:
39%

Tényleg vicces vagy azért.

Abból szűrtem le, hogy

1. nem foglalkozol anyósod véleményével, mivel szerinte ez túl korai,

2. te pedig ennek ellenére már 2 hónapja csinálod a dolgot.

Ha ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozol anyósod véleményével, akkor tényleg én vagyok a hülye, elismerem. De hát sajnos...

2011. jan. 17. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!