1 hetes babámra 2 napja rájött a dinkaság. Képtelenség
elaltatni mert annyira felspanolja magát hogy az egész
gyerek beleremeg. Kezdek elfáradni és kétségbeesni. Mit
lehet tenni ilyenkor? Valaki segítsen.
en nem tudom mifele anya lehetsz te hogy a sajat kis gyermekedre ilyet mondasz hogy rajott a dinkasag:S:S
szerintem meg te vagy az es turelmetlen is vagy!!
2009. febr. 2. 03:35
Ha sír a kicsi, valamit jelezni akar. Te vagy az anyukája, neked kell rájönni miért sir. Kb 3-4hét után ha odafigyelsz a babodra, lehet tudni miért sir. Például: éhes, szomjas, álmos, fáradt, melege van vagy fázik, vagy a pocikája fáj vagy egyszerüen csak anyát akarja. A feszültséget is észre veszik, ha a környezetben van. Próbálj meg te is pihenni, ha tudsz, kérj segitséget családtagoktól. pl a bevásárláshoz, házimunkához, és ha alszik a kicsi, probálj te is pihizni mert szükséged van rá hisz egy hete szültél. Ez azért nem semmi. Kitartást és sok türelmet kivánok. Egy 7 hós fiu anyukája.
2009. febr. 2. 06:12
Az elsőnek üzenem,hogy örülök,hogy ő egy tökéletesen türelmes anya(már ha tényleg az és nem csak irogat)és még sosem akadt ki!!!!
Az én gyerkőcömre is rá szokott jönni az 5perc,amikor semmi se jó.Próbálj megnyugodni,és rá fogsz jönni mit miért csinál.
Kitartás és jó babázást!!!
2009. febr. 2. 08:04
Igaza van az első válaszadónak! Próbáld egy puha takaróba bebugyolálni, az gyakran segít. Esetleg kicsit masszírozhatod a pociját, lehet, hogy a bent rekedt levegő bántja.Esetleg próbáld berakni a babakocsiba, mert a ringatás, mozgás is meg szokta nyugtatni a sírós piciket. Az se használ, ha te is feszült vagy, mert a baba megérzi, mert teljesen rád van még hangolódva. Próbálj minél többet pihenni, ilyenkor még nem a háztartás a legfontosabb, hanem a baba. amikor ő alszik, te is pihenj, lazíts egy kicsit.A fő az, hogy ne ess kétségbe! Nem sokára meg fogod érteni a baba jelzéseit, felismered a sírásait, de ehhez az kell, hogy csak rá koncentrálj. 4 gyerekes anyuka
2009. febr. 2. 08:41
1 hetes baba nagyon pici, még nem tudja, mi tölrténik vele, kipottyant erre a hideg világra, és csak veled tud megnyugodni. Ha szopik rakd mellre, általában beválik, és rakd pólyába, az megnyugtatja a pici babákat, és a ringatás is beválik. Türelem kell hozzá, de majd megismered a picit, idő kell hozzá. Lehet éhes, mert az ilyen picik nagyon keveset esznek, ha kell óránént etesd még. Az enyém is ilyen volt, az első 6 hétben állandóan a cicin lógott. Nem tudtam mást tenni, ez nyugtatta meg. Vagy próbáld ki, hogy cumit adsz neki.
2 gyerekes anyuka.
2009. febr. 2. 09:09
Azért nem kellene így bántani szegény kérdezőt! Elsőnek üzenem. Egy hete szültél tehát még kimerült vagy. Figyeld a baba minden rezdülését, hangját, zongorázd végig a lehetséges okokat hogy miért sír. Éhes, álmos, szomjas, bepisilt, bekakilt, van e hőemelkedése, nem e fáj a pocikája, nincs e melege vagy éppen fázik e. Húzd fel a zenélő pörgő játékát ha van, esetleg dúdolj neki halkan a fülébe. Ringasd bár az én lányom utálta ezt, de minden baba más. Feküdj le és ha nem is eszik tedd a kis fejét a szív felőli odaladra. Az megnyugtatja mert az anyaméhben is a szívverésedet hallgatta kilenc hónapig. Vagy tedd a hordozóba, esetleg a babakocsiba. Valószínűleg a pocak is fájhat arra is van csepp amit a doki ír fel. Papaverines oldat. 200 Ft és nagyon hatásos. Ha sokat hagyod sírni fennáll a veszélye hogy sérv alakul ki az erőlködéstől. Most még kizárólag rád az anyukájára van szüksége. Amikor alszik azonnal pihenj le te is. Ő még amúgy is eszik és alszik. Ez tölti ki a nap nagy részét. Biztosan megvisel ez az új helyzet téged is lelkileg. Ha tudsz kérj segítséget. És az apuka is vegye ki a részét mindenből! Ha esetleg tápszeres akkor az etetésből is. Te pedig próbálj megnyugodni mert azon túl, hogy a baba is érzi hogy feszült vagy, a tejed is elapadhat. Az a fontos hogy megismerd a babádat mert akkor megérted a jelzéseit. Sok sikert és boldogsátot.
2009. febr. 2. 09:21
Látom lepontoztatok..:(
Onnan számoltam az elsőt,hogy kiirta a rendszer hogy akarom-e látni a nemhasznos válaszokat....
2009. febr. 2. 16:58
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat megnyugodtam kicsit. azt hittem már én vaygok rossz anya.nem éhes nem pisis kakis, nem lázas a köldöke rendben. de ha felveszem akkor sem hagyja abba. de majd megismerjük egymást.csak pozitívan.még egyszer köszi
Téged lepontoztak, az én válszomat meg figyelembe se vették.... Hát ez van...
2009. febr. 2. 18:04
Ja bocs a másodikra gondoltam, csak a hasznos válaszokat néztem. Nem kell lekapni vkit a tíz körméről, ha nem tud vmit. Azért kérdez...
2009. febr. 2. 18:06
Kapcsolódó kérdések: