Tejet hogyan kell/érdemes elkezdeni bevezetni? Milyet? Mennyit?
Tehéntejet az első születésnapig nem javasolt adni, és utána is csak fokozatosan érdemes bevezetni, ugyanis a tehéntej összetétele jelentősen különbözik az anyatejétől: magasabb fehérje- és ásványianyag-tartalmával a baba fejletlen emésztőrendszere és veséje még nem képes megfelelően megbirkózni. 3 éves korig legalább 2,8 %-os, de lehet a 3,6 %-ost is - ennél alacsonyabb zsírtartalmút ne válasszunk.
Tapszer helyett hig tejbegriz vagy kakao is adhato.
Nem mindegy, hogy mennyi idős babáról beszélünk.
Az elején minél magasabb zsírtartalmú tejet kell választani, 3,5 vagy 2,8%-osat, és természetesen NEM UHT tejet! És csak fokozatosan bevezetni a tápszerrel keverve. Sokan úgy csinálják, hogy 10 ml-ként tesznek egyre többet és többet a tejből, ezzel arányosan kevesebbet a tápszerből.
Kisfiam 16 hónapos lesz, én a tápszerét már lecseréltem tejitalra (Bebivita, Müllerben veszem 1090 Ft-ért, ez 10 napig elég). Ezt még tavaszig mindenképpen szeretném adni neki a benne lévő vitaminok miatt, utána majd meglátjuk, ha elfogadja a tejet, akkor arra le fogom cserélni a tejitalát. De ha nem, az sem baj, ezt a tejitalt lehet bírni anyagilag, és nagyon szereti is. :)
Egy èves kor utàn lehet, aprànkènt. Minnèl magasabb zsìrtartalmù legyen ès eleinte felesbe adjad-vìzzel hìgìtva, majd 2/3 tej ès 1/3 vìz. Pici cukrot is tegyèl bele mindenkèpp, mert annèlkül szèkrekedèst okozhat.
Èn reggel vagy a dèlelött òràkban adnàm,h làsd a reakciòjàt a nap folyamàn!
tényleg fokozatosan kell bevezetni, de én nem csináltam belőle nagy "ügyet". Először adtam neki egy kiskanálnyit. Majd rá egy hétre a tápszerébe tettem egy picit. Ma már feles tejjel kapott tejbegrízt, de nem ízlett neki.
Nekem úgy mondta a doktornő, védőnő is hogy ha a túrótól, joghurttól nem volt baja, akkor nem kell annyira óvatosan a tejjel bánni.
Köszönöm a válaszokat:)
egy hét múlva lesz egy éves a baba, tejen kívül már minden tejterméket eszik 2 hete tejfölt is. Remélem a tejjel sem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!