Ki ad és miért SINLAC-ot hozzátáplálásnál? Egyátalán miért "divatos" most ez?!
én adtam, mert allergénmentes. nagyon híg és meglehetősen gyakori volt a lányom széklete még egy éves kora után is, és ilyenkor először a leggyakoribb allergénekre illetve érzékenységet okozó táplélékokra gondolnak a dokik: tejfehérje, laktóz, glutén (stb). a sinlacban egyik sincs.
akik megelőzésképp nem akarnak ilyesmiket adni a gyermeküknek egy bizonyos korig, azoknak addig praktikus a sinlac, mert sokoldalúan felhasználható: lehet vele sűríteni főzeléket, csinálhatsz belőle pépet, és ha hígabbra kevered, még tejital helyett is jó a nagyobbaknak.
és talán azért "divatos", mert a mai környezeti ártalmakkal terhelt világunkban az allergiák és megelőzésük sokkal középpontibb szerepett kapott, mint korábban.
én 10 hósan kezdtem, és azért mert akkor még csak délben kapott főzeléket, a többi étkezés szopi volt. sajnos nem hízott, orvos javasolta. na akkor kezdtem tízóraira adni és uzsira is gyümivel. azért adtam neki, mert szopis babáknál ez a legjobb általában, mert tejmentes, és egy szopis babának semmi szüksége plusz tejbevitelre. szentjánosmag kenyérből van, ami nagyon egészséges, és ha jól tudom allergiás babák fő tápláléka.
azóta is adom pedig jól fejlődik azóta, és már nem szopizik, de nagyon egészséges, most 1 éves:)
Kislányom tejfehérje allergiás volt. A tápszeréhez kevertem SINLAC-ot, mert egyébként nem ette meg (én sem ettem volna annyira szörnyű volt az íze). Szerencsére 1 éves korára kinőtte, most junior tápszert kap, ehhez már nem kell a SINLAC:
Nem hiszem, hogy a divat miatt adják, csak viszonylag új dolog és egészségesebb, mint az édes tejpépek.
Én csak arra használom, hogy besűrítsem vele a hígra sikerült főzeléket.
Amúgy nem ezt adtam, hanem vaniliás Milupát még annak idején, mert azt jobban szerette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!