Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki egy év körüli gyermekének...

Aki egy év körüli gyermekének reggelire és/vagy vacsorára kenyeret, kiflit stb-t ad valami feltéttel: mennyit eszik meg belőle a gyerkőc?

Figyelt kérdés
13 hónapos fiam reggel este még 240 ml tápszert iszik. Már régóta szeretném bevezetni, hogy normálisan reggelizik ő is, de van, hogy nekem sincs itthon normális reggelinek való (így én nem eszek, ő meg csak tízóraizik gyümölcsöt gabonával, ahogy eddig is) vagy neki való nincs itthon. Ha van, akkor együtt szoktunk reggelizni kb. 9 körül, de ma is egy fél minikiflinek a felét sem ette meg. Még katonázom neki, nincs rágófoga, csak elöl 8, ő csipegeti, rágja szépen, de nem túl sokat eszik meg. Ha szeletelt kenyérről beszélünk, egy felet ha megeszik, de általában nem. A vacsit nem is próbálom, csak tőlünk csipeget, de még ennyit sem enne meg. Már próbáltam neki tejbegrízt adni gyümölccsel vacsorára, a felét ette meg az adagjának, és ugyanannyi tápszert bevágott alvás előtt. Erőltessem inkább? Vagy hagyjam még? Gondolom a sok rágásba belefárad, és azért nem eszik olyan sokat.... Nálatok hogy van?
2011. jan. 14. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
A rágásba nem fáradhat bele. Már régen ehetne szilárd ételeket. Már mindent adhatsz neki reggel és este is. Lehet,hogy azért nem eszik,mert nem ízlik neki. Túlságosan megszokta a tápszert.
2011. jan. 14. 12:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 14 hós.

Most valami oknál fogva nem eszik annyit mint ami megszokott tőle,de ezen nem problémázok mert a lányomnak is voltak ilyen szakaszai.

Amikor van étvágya akkor egy szelet kenyeret szokott megenni héj nélkül.Azt észrevettem,hogy kifliből zsemléből csak minimálisat evett,szerintem jobb a kenyér,puhább.Azt vajasan,felvágottal,vagy kenőmájassal,vagy vajas mézest.Ha virslit eszik akkor is megeszik egy szeletet.A bébiételhez is adok neki,akkor fél szeletet dobálok az ételbe,de pl a joghurthoz,krémtúróhoz is adok neki kenyérbelét.

Csak most van ez a nem evés nálunk eddig nagyon jó étvágya volt.Ő már nem iszik tápit,de tejet,kakaót igen.Viszont ha reggel kakaóval kezdi a napot akkor felesleges is délelőtt evéssel próbálkoznom,mert eltelíti és nem eszik egész délelött semmit .Van,hogy este is csak kakaót iszik nem kell neki a szilárd.Már ritkábban veszek neki bébiételt de most kénytelen voltam,hogy egyen legalább valami értelmeset is mert most csak a kakaózás menne,amit én főzők azt most valahogy nem igényli.

Remélem segítettem.

2011. jan. 14. 12:07
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat! Már RÉGEN eszik szilárd ételeket, mint írtam, 2-3 hónapja már a reggelivel, vacsival is próbálkozunk. Ebédre azt eszi már amit mi, tízóraira uzsira is szilárdat vagy gyümölcsöt kap. Nem ezzel van a baj.

Az akkor tényleg lehet, hogy eltelíti a 240 ml tápszer. Mert ha az eddigi reggeli nélküli étkezést vesszük: 7-kor tápszer, 10-11 között gyümölcs gabonával vagy anélkül, 13-kor ebéd, 17-kor uzsonna, és fürdés után 20-kor megint tápszer, a vacsi. De ha tejet inna is (amit még nem ihat, mert tejallergiagyanús, egy hónap múlva megyünk gastrora), az is eltelítené... És mindenki mondja, hogy még a 2 éves gyerkőce is tejjel/kakaóval kezdi és zárja a napot. Ha azt is étkezésnek vesszük, akkor már az 5 helyett 7 étkezése van? Nem értem. Ha meg nem iszik, akkor meg hogy lesz meg a napi fél liter tej alapú folyadék, amit annyit szajkóznak (köztük a gyerekorvos is) mikor a fiam nem ehetne joghurtot sem, túrót meg stb-t sem.

Már pici kora óta nem pürésítek neki úgy, mint az üvegesek, tehát nem a darabossággal van gond, hanem, hogy hogy tudja megrágni, mikor még nincs rágófoga?

Étvágya van, volt is, mindent megeszik, amit csinálok neki.

2011. jan. 14. 12:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Bundás kenyér? Az én 15 hósom imádja. Nála amúgy sincs normális reggeli és vacsora. Reggelire kalács, tojásrántotta virslivel vagy csak simán virsli, de ezekhez nem eszik kenyeret, vajas-mézes kenyér (fél szelet, héj nélkül), vagy ha reggel megyünk boltba, akkor a babakocsiban elrágcsál egy kiflit, vagy valamilyen péksütit.

A vacsora szokott lenni bundás kenyér, kenőmájasos kenyér, tejbegríz kakaósan, tejjel gabonagolyó.

2011. jan. 14. 12:19
 5/6 A kérdező kommentje:

És megeszik egy egész kiflit? Vagy egy szelet bundáskenyeret? Ez annyira hihetetlen nekem, az én fiam mikor fog oda eljutni? De katonázzátok még neki? Nem? Harapni még azért nem tudja (kivéve a kiflirágcsálás)?

Jó ötleteket adtatok, ezekből a tojásosokat még nem próbáltuk, mert csak most nemrég vezettük be a tojást, de felvágottat, virslit, adtam már neki. Na az is: lecsípek a kenyérből, rá a két kisdarab felvágott, persze, hogy mikor veszi a szájába, leesik róla minden, úgy kell beledugni neki a kenyér után, hogy a felvágottból is egyen. Zöldségből pl. csak a paradicsomból tudnék neki adni, mert a többit rágás nélkül nyeli le, és emésztés nélkül jön ki.

Kenőmájasos kenyeret is szereti, sőt padlizsánkrémeset is, vajasat is adtam már, sajtot néha, mindent megeszik, nem azzal van gond, hogy nem ízlik neki, hanem én nem vagyok megelégedve a mennyiséggel.

A vajas mézes kenyeret majd oviban fogja kóstolni, mert én a méznek még a szagát sem bírom... vagy majd apjával esznek :o) Na jó. A sütőtöknek sem bírtam a szagát, mostmár mégis együtt esszük banánnal...

2011. jan. 14. 12:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi nem katonázgatunk, nálunk meg épp az a baj, hogy fene nagy önállósággal akar enni. A virslihez, meg a tojásrántottához épp ezért nem eszik kenyeret, mert ezeket egyedül eszi, kézzel. Ha én próbálom neki adni, akkor nem eszik, pedig csak akkor jutna kenyér is a pocakba.

A bundás kenyérrel is így vagyunk, hogy az első fél szeletet szépen megeszi, aztán a másodikból a fele a földön landol, mert nagyon izgalmas ám, hogy ki lehet köpködni a megrágcsált kaját.

Neki is a napokban jöttek ki a hátsó fogai, vagyis az első örlők, de anélkül is szépen megette a kenyeret. Sőt, 10 hónapos kora után jött ki az első 2 foga, előtte is jól elvolt anélkül. :D

2011. jan. 14. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!