A szülés utáni 168 nap leteltekor kellett kérelemfélét írnotok a főnökötöknek arról, hogy úgymond tegye lehetővé, h 2 vagy 3 évig otthon lehessetek a babával?
1. vagyok: vhogy így:
alulírott xy. az alábbi kéréssel fordulok Önhoz:
kisfiam 168 nappal ezelőtt, 2008. x.hó.y.-án született, kérem, hogy szíveskedjen hozzájárulni ahhoz, hogy 3 éves koráig otthon nevelhessem.
Köszönettel:
neved
dátum.
MÉG MINDIG KI VAGYOK AKADVA!!!:)
kellett, de elég csak egy pár mondatban
pl:
ALulírott XY, fizetés nélküli szabadságot kérek XY nevü, 2008.aug 1-én született gyermekem gondozása miatt, a gyermek 3 éves koráig, vagy lehet dátummal is 20110801-ig.... (vagy ameddig akarod, max a gyerek 3 éves koráig)
vagy valami hasonló szöveggel....
ez a munkáltatódnál kell legyen, ennek fejében küldi be a munkáltatód az OEP fele a Gyed iránti kérelmedet....
nekem sem kellett irni, de ahogy a fenti válaszoló irta ugy jó lesz. semmi extra nem kell bele.
de a munkáltatónak majd nyilatkoznia kell hogy elenged téged 2 vagy 3 év fizetetlen szabadságra. Nekem ez kellett ahhoz hogy kapjak GYEDet. de erről már a munkáltatód gondoskodik. Gondolom ehhez kell a kérelem.
Ja, még annyit, h nekem eszembe sem jutott, h felháborító lenne, mert sajna nálunk ez így a "természetes". :(((
A harmadik évben tényleg olyan kevés pénzt kapunk? Ezért nem merek itthon maradni, csak kettőt. Az lenne a gyes?
lehet hogy azért mondták a 2 évet, mert a gyed a gyerek 2 éves koráig jár.
utána van a gyes, és akkor lehet hogy ők ezt külön könyvelik... kérdezd meg.
Olyan nincs hogy csak 2 évre engednek el, vagy elengednek és akkor 3 év, vagy nem engednek egyáltalán, de egy bejelentett munkahelyen kötelességük elengedni, ezt törvény szabályozza.
Az OEP-nél van erre vonatkozó formanyomtatvány, amin a munkáltató igazolja, hogy engedélyezi neked a baba 2 éves koráig a fizu nélküli szabadságot, úgy tudom anélkül nem is kaphatsz gyedet.
Lehet, hogy félreértettem a kérdést, és ezt a mukáltatód írta elő? Az tényleg botrányos lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!