Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar este elaludni...

Miért nem akar este elaludni az 5 hós kislányom? Már teljesen tanácstalanok vagyunk.

Figyelt kérdés

Két kislányom van, az egyik 2,5 éves a kisebbik 5 hós. Egy szobában alszanak és az esti altatás az 1,5 hete maga a "rémálom"... Napközben nincs semmi baj, simán elalszik a kiságyban a kicsi magától. Este is már bevált napirendünk van 8-kor fürdés, utána szopizik (még csak anyatejet kap) eközben a nagylányom fürdik az apukájával így teljesen nyugis a légkör. Utána beteszem 9 körül az ágyába és elkezdődik a sírás... Kiveszem, még várunk hátha büfi bántja, visszateszem és újra iszonyatosan sír. Ez 1,5 hete tart, azelőtt semmi baj nem volt. Szóval most 1,5 hete ilyenkor kihoztuk a nappaliba, hogy a nagyobbik lányom el tudjon aludni és itt vigyorgott ezerrel és forgolódott, mintha csak délután 2 óra lenne. Tehát nem fájt semmije... Aztán persze 10 körül (amikor elaludt a nagylányom a szobában) újra megpróbáljuk betenni, de a balhé megint kezdődik... Tegnap már kipróbáltuk, hogy meddig bírja és komolyan 1 ÓRÁN keresztül sírt a kiságyában... pedig amikor betettük dörzsölte a szemét és ásítozott.... Nem tudom mit tegyünk, a férjemmel egyre tanácstalanabbak és fáradtabbak vagyunk...

Ja, és napközben sem alszik sokat a pici, mert reggel 7 körül kel, délelőtt alszik egy órát, majd délután 2 körül alszik még kb. 2 órát. Fürdés előtt már dörzsöli a szemét és mégis este 11-nél előbb nem alszik el... Mit csinálunk rosszul? Tudna valaki segíteni?

Előre is köszi!

egy tanácstalan anyuka

2011. jan. 13. 13:33
 1/9 anonim válasza:
Szia,a babák 3 havonta változnak lehet ez nálatok kicsit korábban jött,ha nem megy a kiságyban magától akkor menj be vele és ringasd el a karodban,da semmikép ne vidd ki a szobából mert akkor tudja hogyha sír akkor te kiveszed.Nekem 7 hós a kisfiam ő is egyedül aludt el de 2 hónapja csak a kezemben.Ja és éjszaka nagyon sokszor kel fel szopizik aztán alszik tovább.Próbáld ki még a nyagyágyba tedd magad mellé szoptasd meg ,ha már mélyen alszik csak akkor vidd átt az ő ágyába.Próba szerencse azt mondják.
2011. jan. 13. 13:44
 2/9 Antóniaa ***** válasza:
Én így első olvasásra a fogzásra tippelek. Bár írtad,hogy nem fáj semmilye, de ki tudja. Ilyenkor nyűgösebbek a bébik ha elkezdenek a fogacskák dolgozni... Lehet neki pont az este a kritikusabb...
2011. jan. 13. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk ez 8 hónaposan kezdődött, nehezen alszik el és éjjel nagyon sokat forgolódik, felsír, sír. Persze ha az ölemben van akkor nincs probléma, ezért azt gondolom,hogy egy kicsit lehet fogni a fogzásra, de szerintem inkább anya közelsége az amit akar a baba pontosan egy kicsit fel van kapva.

Nagyon tudják ők már hogy mit kell csinálni ha ölben akarnak lenni.

Mi most pont betegek vagyunk és egész nap szinte csak ölben van és éjszaka pedig rajtam vagy sétálgatva alszik. Tudom hogy ez így nem helyes,de más választásom nincs, mert ha nem veszem az ölembe olyan olyan oltári keserves sírásba kezd, hogy 1 perc után mindent összehány.

Kitartást neked is és minden olyan anyukának aki ugyan ebben a cipőben van át tudom érezni a fáradtságát, mert Én már nem fáradt vagyok hanem egy élő zombi :)

11 hónapos kislány anyukája.

2011. jan. 13. 17:25
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Hát, sajnos már próbáltam azt is, hogy ilyenkor még megszoptatom hátha bealszik, de áááá dehogy... pár perc szopi után ugyanolyan élénken gőgicsél, vigyorog és forog össze-vissza.

Próbáltam a szobájában is félhomályban sétálni vele, de amikor beteszem a kiságyába kezdődik a "balhé"... :-(

Fogzás... hááát lehet, bár akkor itt köztünk is kéne sírnia, nem? Pedig amikor kihozzuk, olyan kis tündér, mintha nem is ő sírt volna olyan keservesen...

Anyahiány... hááát, talán tényleg az lehet, mert a szeparációs szorongás elkezdődött nála. De akkor mit lehet ezzel tenni? Én nem szeretném hónapokon keresztül arra szoktatni, hogy este kint még hancúrozás van a nappaliban éjfélig... meg arra se szeretném rászoktatni, hogy a kezemben aludjon el, mert már most nagyon fáj estére a hátam a 6,5 kg-jától... meg persze ott a nagylányom, aki nehogy féltékeny legyen.... Aaajjjjaaajjj... kétgyermekes anyukák, még valaki tud valamit tanácsolni?????

2011. jan. 14. 13:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én kislányom soha nem volt valami nagy alvó. Újszülött korában sem aludt szinte semmit. Volt, hogy 24 órábólcsak 2-3 órát aludt. Élvezte nagyon a fennlétet, én már nem annyira. megpróbáltam én is mindent, h aludjon, de nem ment. Egyébként örülök annak, hogy ennyire érdekli a Világ. Ez azt mutatja, hogy mennyire okos. Nem pazarolja az idejét alvásra, éjjel is fel akarja fedezni a világot:D

Úgyhogy ne aggódj! A te lányod is valószínűleg értelmesebb, okosabb, mint azok a babák, akik szinte egész nap alszanak, és nyugodtan eljátszadoznak egyedül, ha lerakják őket, úgy maradnak.....:D

2011. jan. 20. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk 6 hós korától nem akart aludni az ágyában. Azóta is sajnos csak úgy tud elaludni, ha elringatom (ülve is lehet), és már több, mint 9 kg. A babámat a mozgásfejlődés zavarta, mert fél éves koráig szinte alig mozgott, utána meg hirtelen mindent behozott, 10 hósan már járt. Ha letettem az ágyba, rögtön négykézlábra pattant és kutyázott, aludni nem akart. Viszont szerintem ne hagyd sírni, pár percenként menj be hozzá. Lehet, hogy mi elrontottuk, de nekünk csak a ringatás vált be, semmi más.
2011. jan. 20. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk ez most hat hósan érkezett el. Eddig minden este utolsó szopi után szépen elaludt, másfél hete nálunk is, a képünkbe vigyorog a két utolsó cici után. :)

Mi ilyenkor hagyjuk játszani, hagy fáradjon. Aztán pedig vagy megint megpróbálkozok a szopival hátha elalszik a cicin, vagy hagyjuk a kiságyban ha nyugodt marad és egyszer csak elalszik, vagy ez egy új módja lett az elalvásnak, ráültetjük a lábunkra és úgy ringatjuk, hogy mozgatjuk a lábunkat mintha lovagolna. És ettől pikk-pakk elalszik ha előtte is már álmos volt, dörzsölte a szemét stb.

próbáljátok meg, lehet nektek is beválik.

2011. jan. 20. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
aztaaaa :) én picurim is 5 hónapos és két hete ő is megváltozott. igaz addig is későn aludt el, de 23 körül aludt. két hete viszont fél egy, de van hogy negyed kettőig is fent van. és közben ugyanúgy vigyorog mint a tied! :) akkor nála is lenne ilyen fejlődési szakasz? a dokink azt mondta míg ilyen pici semmit nem tehetünk. tegnap is több mint egy órát nyügösködött mire fél egykor elaludt.
2011. jan. 20. 15:27
 9/9 anonim ***** válasza:

szerintem furdes elott vezes be egy fel oras alvast mert peldaul az en manomat ha nagyon faradtan fektetem le sete akkor pik pak kipiheni magat egy floran belul es akkor meg fent kell lenem vele 2-3 orat meg

bocs az ekezetek es a helyes iras miatt

2011. jan. 20. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!