Darabos étel? Olvastam, hogy vannak itt olyan anyukák akiknek a babájuk még 17 hónaposan sem ette a darabos kaját, még a babapiskótát sem csak eldobta
, kíváncsi volnék, hogyan oldódott meg a probléma - illetve, hogy mennyire befolyásolta a beszédet? Mert úgy tudom összefüggésben van a kettő
köszönöm
14 hós kislány anyukája
Az én kislányom 18 hónapos és most kezdi csak elfogadni a darabos ételt. Mondjuk ő már előtte is evett piskótát, kiflit, de kanálból elutasította a darabosat. Egyik napról a másikra történt, pedig előtte is kínálgattam, de akkor még nem kellett neki. Azóta viszont a pépes étel nem kell neki, csak ami a kedvence volt. Még nem fogad el mindenfélét, amit eddig pépesen elfogadott az darabosba nem mindig tetszik neki. Úgyhogy most bajban is vagyok hogy mit főzzek neki hogy ne legyen mindig ugyanaz.
A beszédben nem akadályozta, már vagy fél éve be nem áll a szája, és most kezd el beszélni. Úgyhogy szerintem a kettő nem függ össze.
Viszont most bújt ki 4 rágófoga, és pont azóta eszi a darabosat, ezért szerintem nálunk ez a kettő áll összefüggésben.
Szia!! Sajnos ebben profik vagyunk...nekem a fiam nem túlzok, 2 éves volt mikor végre túrórudit meg ilyesmit evett darabosan. Azért rudit, mert nem bírtam már kínomban mit kitalálni hogy rágjon már.
A beszédje is lassan alakult, 2 és félévesen mondott először értelmes szavakat. Azóta 3 éves persze az oviban simán eszik mostmár bármit, de gyümölcsöt pl. még mindig nem rág össze, kenyérhéjat és sültkrumplit se.
Ne tudd meg mit szenvedtem vele hogy rágjon, de semmi se használt. A közösségben tanulta meg hogy ha nem eszi meg darabosan, akkor bizony éhen marad.
Én nem voltam elég kemény, mikor egésznap semmit se evett mert rágni kellett volna, akkor mindig elgyengültem , nem bírtam nézni hogy nem eszik, amúgy is vékony nagyon.
Most 3 éves beszédhibás nagyon. Valószínű kelleni fog neki logopédus is. Meggyőződésem hogy a rágás kimaradásával összefüggésben van a beszédje.
Vígasztalásul azt akarom írni hogy biztosan a te babád is rákap egyszer , ha máskor nem, akkor a közösségben tuti.
egyrészről megnyugtató, hogy más is van így
de azért aggasztó is:(
megkérdezhetném,, kedves második, hogy de azért úgy minden rendben van a fiaddal? mármint szellemileg meg minden? ne haragudj, nem bántásból kérdem csak aggódom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!