Már a síró görcs kerülget. Nem alszunk már másfél hónapja. Miért?
Sajnos ez tipikus ebben a korban. :(
Fejlődési ugrás, mozgásfejlődés, egész pontosan az idegrendszeri fejlődésük áll a háttérben.
A másik: mocoroghatnak a fogacskák is, az is okozhatja ezt.
Nem tudom, próbáltál-e homeopátiás készítményeket. Fogzásra valamit (Camomilla, Viburcol), vagy ha azok nem használnak, akkor alvászavarra a Sedatif PC-t tudom ajánlani. Sokan lehurrognak ezért, de nálunk csak ez segített, semmi más. Napi 2 szem, összetörve, pici vízben feloldva, közvetlenül lefekvés előtt és közvetlenül felkelés után kell adni. Én kb. 2 hétig adtam, majd utána még másfél-két hétig csak az esti 1 szemet. Nálunk már 3 nap után nagyon sokat javult a dolog.
Oh, én konkrétan szeptember óta nem alszom, bár ez nem nyugtat meg téged. :)
Ez így van, ezt túl kell élni. Nem lehet, hogy a foga? Sajna nálunk a fogzás kezdete óta vannak ilyen éjszakák, hogy milliószor felébred, én meg persze visszaaludni nem tudok, mert mire újra elaludnék, ő már újra kel.
Ha tudsz külön aludni, akkor pár éjszakát apa is kibír vele, nem biztos, hogy nem alszik majd el az apukájával. Egy próbát megér szerintem.
Cumisüvegből nem tud inni egyedül, pl. aminek fogantyúja van? Mert azt odatehetnéd a kiságyába és hátha megtalálja és inna. A tesóméknál ez segített.
És felkel és csak sír vagy felriad?
Első vagyok. Egyébként még valami eszembe jutott: nem lehet, hogy tök egyszerűen csak zavarjátok őt? Hogy meg kellene próbálni egyedül hagyni a szobában? (Esetleg apa horkol vagy ilyesmi...)
És tényleg megoldás lehet az is, hogy beteszel neki az ágyba innivalót - én is ezt csináltam 8,5 hónapos korától, addigra egyedül tudott inni -, azóta nem kell hozzá felkelnem éjszaka, mert kiszolgálja magát. (Csöpögésmentes csőröst vagy szívószálas kulacsot tudom ajánlani erre, így még kifolyatni sem tudja az ágyába az innivalót.)
A homeós bogyókat elég pár csepp vízben csak feloldani - és így is kell -, úgy biztosan nem fogja kihányni. Golyócskáknál úgy szoktam, hogy kitekerem a kupakba az öt golyót, rá pár csepp víz, hagyom feloldódni, 15-20 perc múlva megkeverem fogpiszkálóval, és belezuttyantom a szájába. Ez tényleg éppen egy korty - benne kell, hogy maradjon a gyomrában.
A Sedatifot pedig összetöröd (én mozsárban csináltam), rá erre is pár csepp víz, elkevered, ugyanúgy zutty be a szájába.
Nálunk is az volt, hogy beraktam az ágyába, első éjszaka még nem találta meg, vagy csak nem értette - ahogy írtad is -, hogy ott a cumisüveg. Aztán második éjszaka már nem keltett fel minket, és reggel láttam, hogy üres az üveg. Szóval annyira ne gondold őket butának. :))) Hihetetlen, hogy milyen leleményesek tudnak lenni ám.
De tényleg megpróbálhatnátok a külön alvást is. Ha van nappali, meg van külön egy szoba, akkor hagyjátok őt a szobában, és vonuljatok a nappaliba legalább egy éjszakára próbáljátok ki. Meglátjátok, hogy ez kell-e neki vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!