Higiénikus-e, ha a 4 hónapos kisbabánknak a nem velünk lakó rokonság megfogja a kezét, amikor a kicsi keze állandóan a szájában van?
Szia
Igy van ne aggodj es ne erdekeljen,h mit szolnak hozza igen is szolj nekik,mert barmit elkaphat.En mindig szoltam,h mar maguktol nem tettek meg,h legyenek kedvesek kezet mosni,es nem volt sertodes belole,es mara mar megszoktak,h kezmosas mielott a picihez nyulnak,meg akkor is h mar O is 5 honapos.
Nem egészen értem, hogyan van ez. Ha pl anyósomhoz belépünk, az elején jelentsem be, aki a picihez akar érni, menjen kezet mosni? Közben ezt azt megérintenek, pl a székeket biztos nem pucolják mindig a vendégszobában. Ha direkt mielőtt hozzányúl, azt mondhatja, evés előtt megmostam, most ettünk. (Nem divat sorban állni náluk a wc előtt.) Azt kéne figyelnem, ki mikor mos kezet? És ha azt mondja, az ő keze tiszta, vagy megkérdezi, miért, magyarázkodjak, miért??
(Csak anyósom és lánya rokonságában van ez a probl., távoli rokonaik már "normálisak".)
Az ilyen rokonok az orvosnál is jobban tudják! Felhozzák példának a nagyrabecsült, túlképzett lánya gyerekeit (akik 6-10 évvel idősebbek), aki persze még adja is a lovat alájuk, mert féltékeny! Beteg emberek ezek mind, az egyetlen megoldás kimenni a világból! :(
Azóta egyébként 11 hós lett, sikeresen, egészségesen továbbléptünk a dolgon.
Bármilyen furcsa, nem vagyok mániákus higiénikus, és pont azért tettem fel a kérdést, mert azt látom, hogy a mai világban kicsit eltúlozzák a fertőtlenítést. Viszont a baba, amikor kijön a védett anyaméhből, minden új neki, a bacik is, és azt akartam megtudni, ki hogy látja, hol a határ. Így utólag, ha valaki fellapozza ezta kérdést, mert ugyanezt kérdezi (utólag már könnyen okoskodunk): az első hónapokban sértődés ide-oda, még jobban kiállnék érte, mint tettem. Az anyatej bizonyos védelmet nyújt, de a 3-4. hónapig szerintem még így is kevésbé védett, mint az anyaméhben, és manapság több infulenza...stb járvány van, mint korábban. De lassan hozzá kell szoktatni ehhez a világhoz, a bacikhoz is :), úgy az 5-6.hónaptól már nem venném szigorúan a kézmosást, mivel a 6. hóig sterilizáltam a játékokat, evőeszközöket is. Még anyatejes, de úgy tervezem, az elválasztás előtt elkezdek valami védő homeopátiát adni. Örökké és mindentől nem lehet megvédeni, de nem árt a fokozatosság!
Megjegyezném, hogy ugyanebben a rokonságban e kérdés óta volt egy kisbaba, aki 2 hetesen kijött a kórházból, 3 hetesen az anyával együtt visszakerült, mert elkapta az infulenzát! Pedig anyatejet kapott akkor még. Ennyit az "okos" környezetről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!