Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Higiénikus-e, ha a 4 hónapos...

Higiénikus-e, ha a 4 hónapos kisbabánknak a nem velünk lakó rokonság megfogja a kezét, amikor a kicsi keze állandóan a szájában van?

Figyelt kérdés
Nem illik azt feltételezni róluk, hogy nem tiszta a kezük, hiszen "otthon megmosták"... Nem kaphat így valami betegséget?
2009. jan. 30. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nem higiénikus, és elkaphat bármit. gondolom utaztak, kilincseket fogtak meg, estleg beugrottak a boltba... szólj nekik, h nálatok is mossák meg, és akkor minden ok:)
2009. jan. 30. 21:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Igy van ne aggodj es ne erdekeljen,h mit szolnak hozza igen is szolj nekik,mert barmit elkaphat.En mindig szoltam,h mar maguktol nem tettek meg,h legyenek kedvesek kezet mosni,es nem volt sertodes belole,es mara mar megszoktak,h kezmosas mielott a picihez nyulnak,meg akkor is h mar O is 5 honapos.

2009. jan. 30. 22:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem ilyen egyszerű sajnos. Anyósomék a szomszédban laknak jelenleg, onnan jön az egész rokonsága. Mit mondjak, ha a válasz: "de tiszta"(és mutatja)? Mégis mosd meg, mert hozzáértél a kilincshez??? Dédi meg alig tud mozogni. Férjem szerint a túlzott higiénia sem jó, akkor mitől erősödik az immunrendszere?
2009. jan. 31. 12:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyomj egy nedves törlökendőt a dédinek a kezébe és a többieknek is ha nem hajlandóak kezet mosni és mondjanak amit akarnak elsö a babád egészsége!
2009. jan. 31. 13:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem egészen értem, hogyan van ez. Ha pl anyósomhoz belépünk, az elején jelentsem be, aki a picihez akar érni, menjen kezet mosni? Közben ezt azt megérintenek, pl a székeket biztos nem pucolják mindig a vendégszobában. Ha direkt mielőtt hozzányúl, azt mondhatja, evés előtt megmostam, most ettünk. (Nem divat sorban állni náluk a wc előtt.) Azt kéne figyelnem, ki mikor mos kezet? És ha azt mondja, az ő keze tiszta, vagy megkérdezi, miért, magyarázkodjak, miért??

(Csak anyósom és lánya rokonságában van ez a probl., távoli rokonaik már "normálisak".)

2009. febr. 1. 10:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez valóban egy bonyolult helyzet. Nehéz kezelni, mert sajnos vannak olyan beteg emberek, akik képtelenek megérteni, hogy a babaszobába nem lépünk be cipőbe, hogy a babának a fejét és a kezét nem simogatjuk. Én nem szórakozom, mindenkinek a kezébe nyomom a fertőtlenítőt, mielőtt hozzáérne. Volt olyan, akire olyan erősen rászóltam, hogy azt mondta, inkább nem fogja meg. Hát akkor ne tegye. Az én gyerekem egészsége mindennél fontosabb. Ha pedig a rokonaid képtelenek megérteni, és nem akarsz velük vitatkozni, mondd meg, hogy szájpenésze van, és az orvos azt mondta, hogy ettől. Talán leállnak vele.
2009. aug. 17. 22:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Az ilyen rokonok az orvosnál is jobban tudják! Felhozzák példának a nagyrabecsült, túlképzett lánya gyerekeit (akik 6-10 évvel idősebbek), aki persze még adja is a lovat alájuk, mert féltékeny! Beteg emberek ezek mind, az egyetlen megoldás kimenni a világból! :(

Azóta egyébként 11 hós lett, sikeresen, egészségesen továbbléptünk a dolgon.

Bármilyen furcsa, nem vagyok mániákus higiénikus, és pont azért tettem fel a kérdést, mert azt látom, hogy a mai világban kicsit eltúlozzák a fertőtlenítést. Viszont a baba, amikor kijön a védett anyaméhből, minden új neki, a bacik is, és azt akartam megtudni, ki hogy látja, hol a határ. Így utólag, ha valaki fellapozza ezta kérdést, mert ugyanezt kérdezi (utólag már könnyen okoskodunk): az első hónapokban sértődés ide-oda, még jobban kiállnék érte, mint tettem. Az anyatej bizonyos védelmet nyújt, de a 3-4. hónapig szerintem még így is kevésbé védett, mint az anyaméhben, és manapság több infulenza...stb járvány van, mint korábban. De lassan hozzá kell szoktatni ehhez a világhoz, a bacikhoz is :), úgy az 5-6.hónaptól már nem venném szigorúan a kézmosást, mivel a 6. hóig sterilizáltam a játékokat, evőeszközöket is. Még anyatejes, de úgy tervezem, az elválasztás előtt elkezdek valami védő homeopátiát adni. Örökké és mindentől nem lehet megvédeni, de nem árt a fokozatosság!

Megjegyezném, hogy ugyanebben a rokonságban e kérdés óta volt egy kisbaba, aki 2 hetesen kijött a kórházból, 3 hetesen az anyával együtt visszakerült, mert elkapta az infulenzát! Pedig anyatejet kapott akkor még. Ennyit az "okos" környezetről!

2009. aug. 18. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Gusztustalan, amikor más gyerekén akarnak kísérletezni. Azzal a gyerekkel az kell, hogy legyen, amit az anyja megenged. És, hogy ezt ki milyennek látja... Nos, le kell szarni magasról.
2009. aug. 19. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!