Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám már hónapok óta ül, de...

Babám már hónapok óta ül, de miért görbe háttal, ha terpeszben ül?

Figyelt kérdés

Nem erőltettük, magától ült fel, sosem ületettem. Már szinte egyedül jár is bútortól bútorig, 11 hós múlt. De olyan rossz nézni, hogy görbe háttal ül, a sarkán egyenes háttal ül.

Itt olvastam, másnak is volt ilyen gondja, csak nem tudom hogy magától rendeződött-e és mikorra? Vagy gyógytornára jártak?

Régen járt hozzánk gyógytornász, mert egyhén hipotón volt a felső teste, talán ez is annak a következménye.

2011. jan. 10. 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Játszatok, ülj le ahogy ő, és mutasd neki, hogy üljön egyenesen. Eltelik még pár hónap, és észreveszed, hogy minden mozdulatodat le fogja utánozni, ezt is. El fog múlni.
2011. jan. 10. 22:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Na, az tény és való, hogy én sem vagyok a szép ülés mintaképe.
2011. jan. 10. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem hívd fel akkor a régi gyógytornászotokat és kérdezd meg tőle. Én eddig még nem láttam görbe háttal ülni babát, valahogy mindig az idő múlásával görbülünk be. Az én lányaimat is mindig irigyeltem, hogy tudnak olyan szép egyenes háttal ülni.
2011. jan. 12. 21:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnál is ez volt, ahogy mondtad, hogy a sarkán gyönyörű egyenes háttal ült, amúgy meg görbén. Nekünk erre azt mondta a doktor nénink, hogy ha letesszük a kezünkből, akkor soha ne ültessük, hanem mindig négykézlábra állítsuk, hogy magától üljön, álljon fel, mert minden egyes felüléssel edzi a hátizmait. Nálunk ez magától rendeződött. De ha nagyon aggódsz, akkor tényleg keresd fel a régi gyógytornászotokat. Nekünk nem volt semmi gondunk előtte.
2011. jan. 12. 22:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Nektek kb. mennyi idős lehetett, mire rendeződött?
2011. jan. 12. 22:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosan nem emlékszem, de szerintem 1 évesen már biztos nem volt ilyen gondunk.
2011. jan. 13. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!