Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elalvási nehézségek 22 hós...

Elalvási nehézségek 22 hós kislánnyal?

Figyelt kérdés

Anyuval lakunk egy házban,én vagyok a lányommal,anyu másik szobában.Este sírva,remegve alszik el Sári.Ilyenkor semmivel nem lehet megvigasztalni, csak ordít, ahogy a száján kifér, nem érhetek Hozzá, nem szólalhatok meg, mert csak rontok a helyzeten.nem tudok Vele mit kezdeni, rángatózik, remeg és sír, az ajtóhoz akar menni, hogy átmehessen Anyuhoz, amíg nem hagyom, addig sír.

Próbáltam, hogy majd abbahagyja, de semmi, kemény 1 órán át ment, amikor már tényleg nem bírtam tovább és nem is voltam magamban biztos, hogy jót teszek-e azzal, ha hagyom így kikészülni, mert leírhatatlan milyen ilyenkor, mintha "megőrülne" és én meg totál tehetetlen vagyok, mert ellenem fordul, lök el magától teljes erejéből!Mit tudnék vele kezdeni??

2011. jan. 10. 22:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a párommal ilyen, van hogy csak nálam akar lenni a kisfiunk. Hát nem tudom nálatok a kislány hogy látja a családi felállást. Nem akarlak megbántani.
2011. jan. 10. 22:20
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem azért, mert a mamával "csak" játszani lehet és nincs "kötelezettség"? Napközben hogy alszik? Egyedül? Talán egy mamától elköszönős rituáléval nyugodtan menne aludni.
2011. jan. 10. 22:23
 3/11 Nigra ***** válasza:
Hát én így látatlanban arra tudok tippelni, hogy a nagymama dominánsabb,nála mindent lehet így ha nem akar aludni akkor megy a mamához mert ott az van amit ő akar. amúgy egy off: 22hónapos? bakker az 2éves...nem hónapos. és egy 2éves mar nem baba. na visszatérve szerintem tisztázzátok anyukáddal hogy az anyja te vagy a gyereknek es punktum
2011. jan. 10. 22:35
 4/11 anonim ***** válasza:
1. vagyok, én is ilyenre gondolok, mint a 3. válaszoló, csak nem akartam leírni.
2011. jan. 10. 22:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Tudom,hogy lehurrog mindenki,de nálunk még rosszabb a helyzet.Kislányom 2 ev 8 honapos,es este nem akar lefeküdni.Ha eröltetem es bármi áron elaltatom,akkor nyugtalanul alszik egész éjszaka.Ha hagyjuk ,hogy addig maradjon fent,amég ő mondja,hogy álmos,akkor nyugodtan alszik akár reggelig.Nem is lenne gond ezzel,félek is leírni,de éjfél elött nem alszik el.Pszihologus tanácsára alkalmaztuk ezt a módszer.Elöbb érjük el,hogy nyugodt körülmények között elalszik,aztán fokozatosan hozzuk előre a lefekvési időpontot.
2011. jan. 10. 22:58
 6/11 Nigra ***** válasza:
Igen kedves utolsó ezt a módszert nagyon hatékonyan szokták használni, bár általában hozzáteszik, hogy a gyerek legyen valamennyire tudatában, hogy nem azért maradhat fennt mert ő akarja. Kedves első: én a véleményemet mindig leírom. Aki látta már pár hozzászólásomat az tudja, hogy annak adok igazat, akinek igaza van, de a véleményemet, és ha úgy adódik az igazságot kimondom. És ugye ha valakinek az igazság fáj, az nem az én lelkiismeretemet terheli. (Nem a kérdezőre gondoltam itt hanem általában) :)
2011. jan. 10. 23:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Na ez meglepi volt,vártama kemént kritikát.Lehet ,hogy ez az ö bioritmusa.Éjféltől másnap 10ig.Ha korábban költöm,és már reggel próbálom elöbbre hozni az alvást,akkor elmegy az gész napunk.Sír ,fáradt,nyügös.A ma délutáni alvása 18 oráig tartott.Nem tudtam hamarabb felkölteni.
2011. jan. 10. 23:14
 8/11 Nigra ***** válasza:
akkor te már ismersz XD de tőlem csak az kap kritikát aki megérdemli XD amúgy meg ha belegondolsz nemsokára ovi lesz a gyereknek, kénytelen lesz felkelni és időben lefeküdni...:P
2011. jan. 10. 23:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez nem elalvási nehézség...
2011. jan. 10. 23:31
 10/11 Nigra ***** válasza:
akkor mi? mert azt már nem írtad le...
2011. jan. 10. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!