Akiket bántottak a gyermekük neve miatt, nem bánták meg, hogy így keresztelték el?
Mind a két fiamnak nagyon ritka, régi magyar neve van. Olyannyira ritka, hogy kérni kellett a MTA-nál, mert nem is volt még bejegyezve az adható nevek közé :). Akik meghallják a gyerekek nevét, azok elcsodálkoznak, és egytől egyig mindenki odáig van, hogy nekik miért nem jutott ez eszükbe. A nagyobb már óvodás, és a neve miatt senki sem csúfolja. Szerintem alkat kérdése is, hogy kiket kezdenek ki a gyerekek, kiket kezdenek csúfolni. Erős, vezető karakterű gyerekeket nem hallottam még csúfolni. A különleges névnek van azonban előnye is. Nekem elég csak bemondanom a fiúk keresztnevét, és mindenki - doktor néni, óvodában, más anyukák stb. - tudja, hogy kikről beszélek. Nem kell körbeírnom, elmagyaráznom.
Mi nem bántuk meg. Sőt. Ha harmadik lesz, ő is nagyon különleges, régi magyar nevet fog kapni.
Nálunk a környezetben pont az ilyen hipermagyarkodó neveket pécézték ki, hogy minek így kiszúrni a gyerekkel hogy senki se érti a nevét.
Amúgy minket is a vezetéknevünkkel csúfoltak, pedig a bátyám kifejezetten erős egyéniség volt és vezető egyéniség a gyerek csoportokban is, mégis csúfolták a nevét, épp azért mert másba nem tudtak belekötni a nevéről meg senki se tehet.
Nem lehet mindenkinek megfelelni a külvilágban , van aki a mindennapos, felkapott, divatos neveket szólja meg, van aki a ritkát.
Egyébként nálunk is a Tamást és a Balázst pont azzal csúfolták amit az egyik válaszoló leírt...
Szóval ha valaki rosszindulatú, BÁRMIT kifiguráz, kicsúfol.
A kislányunk neve Alíz. Ha megkérdezik és válaszolok, szinte 5-ből 3-an tutira így reagálnak: "Hehe...Csodaországból?" Most erre a bugyuta megjegyzésre mit mondjak? Igen, onnan!
Pedig egy átlagos, normális név, szerintem. Csak épp egy meseszereplőnek is ez a neve és emiatt "hatalmas" szenzáció!
A gyerekek nagyon "gonoszak" tudnak lenni,ha éppen nem a neve miatt csúfolják a másikat akkor találnak mást.Kinézet,bőrszín,öltözködés,szemüvegesség és még sorolhatnám!
Az én kisfiam is Csabi és senki nem mondott rá semmi rosszat,de ha ugy lett volna sem érdekelt volna!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Itt pont egy Zimányról folynak a "vélemények", pedig milyen szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!