Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiket bántottak a gyermekük...

Akiket bántottak a gyermekük neve miatt, nem bánták meg, hogy így keresztelték el?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 14:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
54%

Mind a két fiamnak nagyon ritka, régi magyar neve van. Olyannyira ritka, hogy kérni kellett a MTA-nál, mert nem is volt még bejegyezve az adható nevek közé :). Akik meghallják a gyerekek nevét, azok elcsodálkoznak, és egytől egyig mindenki odáig van, hogy nekik miért nem jutott ez eszükbe. A nagyobb már óvodás, és a neve miatt senki sem csúfolja. Szerintem alkat kérdése is, hogy kiket kezdenek ki a gyerekek, kiket kezdenek csúfolni. Erős, vezető karakterű gyerekeket nem hallottam még csúfolni. A különleges névnek van azonban előnye is. Nekem elég csak bemondanom a fiúk keresztnevét, és mindenki - doktor néni, óvodában, más anyukák stb. - tudja, hogy kikről beszélek. Nem kell körbeírnom, elmagyaráznom.

Mi nem bántuk meg. Sőt. Ha harmadik lesz, ő is nagyon különleges, régi magyar nevet fog kapni.

2011. jan. 18. 13:47
 12/25 anonim ***** válasza:

Nálunk a környezetben pont az ilyen hipermagyarkodó neveket pécézték ki, hogy minek így kiszúrni a gyerekkel hogy senki se érti a nevét.

Amúgy minket is a vezetéknevünkkel csúfoltak, pedig a bátyám kifejezetten erős egyéniség volt és vezető egyéniség a gyerek csoportokban is, mégis csúfolták a nevét, épp azért mert másba nem tudtak belekötni a nevéről meg senki se tehet.

Nem lehet mindenkinek megfelelni a külvilágban , van aki a mindennapos, felkapott, divatos neveket szólja meg, van aki a ritkát.

Egyébként nálunk is a Tamást és a Balázst pont azzal csúfolták amit az egyik válaszoló leírt...

Szóval ha valaki rosszindulatú, BÁRMIT kifiguráz, kicsúfol.

2011. jan. 18. 13:52
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni,ha csúfolni akarják,fogják.Ha nem a nevéért,akkor másért.Engem sokat bántottak a nevem miatt,ismeretlenek is,de mégis szeretem a mai napig,és a szüleim se bánták meg,hiszen azért kaptam,mert jelentése van,ami számukra fontos.
2011. jan. 18. 13:59
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

A kislányunk neve Alíz. Ha megkérdezik és válaszolok, szinte 5-ből 3-an tutira így reagálnak: "Hehe...Csodaországból?" Most erre a bugyuta megjegyzésre mit mondjak? Igen, onnan!

Pedig egy átlagos, normális név, szerintem. Csak épp egy meseszereplőnek is ez a neve és emiatt "hatalmas" szenzáció!

2011. jan. 18. 14:12
 15/25 anonim ***** válasza:
13.47 től kérdezném (bocs hogy off)csak kivánsiságból,hogy hívják a gyerekeit?Egyébként a harmadik válaszoló vagyok és az én fiaim: Zétény és Zimány.
2011. jan. 18. 14:32
 16/25 anonim ***** válasza:

A gyerekek nagyon "gonoszak" tudnak lenni,ha éppen nem a neve miatt csúfolják a másikat akkor találnak mást.Kinézet,bőrszín,öltözködés,szemüvegesség és még sorolhatnám!

Az én kisfiam is Csabi és senki nem mondott rá semmi rosszat,de ha ugy lett volna sem érdekelt volna!

2011. jan. 18. 15:48
 17/25 anonim ***** válasza:
54%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Itt pont egy Zimányról folynak a "vélemények", pedig milyen szép név.

2011. jan. 18. 15:52
 18/25 anonim ***** válasza:
15.06-os válaszolónak:a Martint simán Martininek pl.
2011. jan. 18. 18:02
 19/25 anonim ***** válasza:
A Pétert Petének...
2011. jan. 18. 18:03
 20/25 anonim ***** válasza:
A Z betűs nevek tök jók.Az én kisfiam is Z-s.10ből 9* visszakérdeznek,de csúfolás még nem volt.9 hónapos,szóval még lehet...Piszokul nem érdekel ha valakinek nem tetszik,mert nekünk igen,bízom benne,hogy majd neki is fog,és akkor meg ki nem tojja le,mit mondanak mások?Alap,hogy az oviban Pete lesz(Zete a neve),de én meg Bandi voltam Andi helyett...mindig elintéztem egy laza hülye-vel és továbbálltam.Így többször nem is nagyon mondták.Őt is igyekszem majd arra tanítani,hogy ne vegye fel ezeket a dolgokat..
2011. jan. 18. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!