Akiket bántottak a gyermekük neve miatt, nem bánták meg, hogy így keresztelték el?
Biztosan megbánták. Én nem adnék ilyen könnyen csúfolható vagy kirívó nevet a gyerekemnek.
Szomszédban van egy hét éves kisfiú, Bere a neve (régi magyar név) és Ciberének csúfolják. (az anyja nem bánta meg a névadást, de az apja igen).
Pld. a Martint hogy lehet csúfolni? Vagy a Pétert, Tamást?
Ne mondjátok már, hogy mindet lehet.
Sziasztok.
En egyetlen ok miatt banom a kislanyom nevet, hogy kulfoldon elunk es senki nem tudja kimondani.A kovetkezo babanknak nemzetkozibb nevet valasztunk az tuti.
Kedves utolso:
Volt Tamas osztalytarsam es lehet csufolni : csinalTamas es b@szTamas stb gunyneveket kapta az agyonmuvelt osztalytarsaktol.
Szegeny Aron nevu baratomat is csufoltak: mindenAron, felAron stb....
Balazs nevu csoportasamnak egy rocker srac mindig egy rockszambol idezett: "Balazs Te legy a kocsogom itt van a helyed O a p.csomon"....es ezek szamomra teljesen egyszeru szep es normalis nevek!! meg is csufoltak oket....sajnos :(
de akit nem a nevevel akkor a kulsejevel stb fogjak csufolni :(
A kislányomat Jázmin Erzsébetnek hívják. Na kaptam annyit érte. Mindenki azzal traktált, hogy miért Erzsébet? Meg hogy minden kisebbségi Jázminnak hívja a gyerekét.
Nem bántam meg, a mi dolgunk. Azt bántam meg hogy nem küldtem el őket a sunyiba.
Utolsónak ne foglalkozz senkivel! Szerintem a Jázmin név nagyon szép :)! Ha kislányom lett volna akkor ezt a nevet kapta volna ő is :D!
Minden nevet lehet csúfolni bármilyen nevet választanak a szülők! Az én kisfiamat Martinnak hívják de már nekem is mondták,hogy Szent Martin :))! Egy jót nevetettem rajta és ennyi engem nem érdekelnek az ilyen emberek akik ezt mondják!
Bár a gyerek még pici, őt ezért eddig nem bánják, szerintem gyönyörű neve van, csak mivel ritka, ezért visszakérdeznek hogy Mi? MAjd megkérdezik, hogy miért azt választottuk, erre elmondom... Már jól tudom ezt a mondókát :o) Minden név csak addig fura, amíg meg nem szokja a környezet. Illetve hivatalos helyeken majd meg kell ismételnie, de ezzel együtt lehet élni.
Engem pl. világ életemben a vezeték nevem miatt csúfoltak, azzal sincs mit tenni.
Egyébként a gyerekek nagyon találékonyak, ha valakit csúfolni akarnak, megtalálják a módját, simán gyártanak olyan "becenevet" amivel ki lehet kergetni a világból. És ilyet lehet gyártani Tamáshoz, Balázshoz is, csak inkább nem írom le, nehogy ötleteket adjak... :o)
A névválasztás irtó szubjektív. Első lányom neve viszonylag szokványos, talán ritkább, de nem különleges, mégis volt, aki húzta a száját (családon belül), amikor meghallotta, ezzel nem kell foglalkozni. (A legegyszerűbb névvel is lehet problémázni, hogy milyen "snassz", lásd "Csaba", hát ez van, és ez már így is marad szerintem amíg a világ világ... :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!