Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A rota elleni oltás a gazdagok...

A rota elleni oltás a gazdagok kiváltsága?

Figyelt kérdés

Személy szerint undorítónak tartom hogy ezerrel reklámozzák hogy oltassuk be a gyereket mert kórházban töltött éjszakák, meg ilyesmi...ez mind jó, mármint hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre, de gusztustalan az hogy 2*18 eter forint....sokaknak erre egyszerűen nincs pénze, mint ahogyan nekünk sem. Volt aki beadatta ennek ellenére is (pl. kölcsön, vagy zsíros kenyér hetekig?)

Eleve az egész eü szar hogy csak a pénzesek védhetik meg a gyermekeiket vagy magukat ettől-attól de nekem a reklám láttán mindig szörnyű bűntudatom van amiért nem védhetem meg a gyermekemet mert nem vagyok hozzá elég lóvés.

Mit gondoltok erről, anyukák ?

2011. jan. 9. 22:04
1 2 3
 11/21 Egyszerű huszonéves ***** válasza:

Jah, igen a reklámról ne is beszéljünk.

Ez is akkor olyan lehet, mint a hallókészülék. Úgy kb 300 ezer 1 pár. Mi is kerül rajta ennyibe ha a gyártási költség kb olyan 1000 ft lehet? Nem sokkal lehet kevesebb vagy több. És arra tényleg szükség van. És a vakoknak a fehér bot? No comment...

2011. jan. 9. 22:53
 12/21 A kérdező kommentje:

Nagyon sok igazságot írtatok és örülök hogy orvosi véleményeket is.

Első 22.20-asnak: nem a gazdagság hiánya a gond, egy gyűrűt vagy egy jachtot nem hasonlítanék össze a gyermekem védelmével, nálam nem azonosak ezek! Félre ne érts, attól eltekintve hogy baromi drága sajnos szinte minden aminek hiánya néha bizony gondot okoz, tökéletesen érzem magam és nem hiányzik a sziget..nem is értem hogy lehetett belekeverni efféle luxus dolgokat egy baba egészségéről szóló témába :/

Nekem azzal volt a gondom konkrétan hogy rosszul érzem magam amiért nem tudom beoltatni a fiamat, nem azzal hogy nem lehet szigetem..

2011. jan. 9. 22:54
 13/21 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy átverés. Nem véd igazán még a rOTA ellen sem. hebegett egy orvos, mikor anyuka feltette a kérdést, kórházban voltak, hányt-hasmenése volt a gyereknek jó pár napig. Most vigasztalja magát a kidobott pénzért, azzal, hogy biztos ennél súlyosabb lett volna, ha nincs oltva a gyerek. De ennél milyen lehet a súlyosabb állapot?

A Calici ezerszer rosszabb, mint a ROTA, volt szerencsénk mindkettőhőz. Merthogy egyszerre jön a kettő. És csak két ismert vírusról beszélünk. Van még millió. Azért a reklám, mert egyedül a ROTÁt tudják kimutatni székletből és erre rácuppantak, de hát millió egyéb és rosszabb vírus van, mint a ROTA.

Mi kórházba kerültünk, azt mondta a nővér, a ROTA és társai nem új betegségek és legjobb ellenszer az ivás. Ha iszik a gyerek, nem fog kiszáradni és nem kerül kórházba. Jó persze tudom, nem egyszerű feladat ez, de végül is, nem a ROTA miatt kerül valaki kórházba, hanem ha nem fogyaszt elég folyadékot.

Még egy dolog,a ROTA ellen nem jó a "tiszstaság", mert egyedül a klór tartalmú szer (hipo illetve domestos pusztítja) és minden felületen elél nem tudom hány napig. És egy betegségen átesett ember 28 napig üríti. Jó persze megakadályozható a terjedés kézmosással, alapos kézmosással vécé után, de egy oviban a gyereke kijönnek a vécéből, legalább a csapot megfogják, amit utána senki nem mos át domestossal és kézmosás után elzárja és ott is a vírus a kezén, amit visz rá a játékokra. Nem véletlen ez inkább gyerekek betegsége. És leginkább így terjed.

2011. jan. 9. 23:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Ne érezd rosszul magad, én beadattam és szó szerint zsíros kenyér volt a menü abban a hónapban, igencsak megviselt pedig nem vagyok sem gazdag , sem szegény, átlagpolgár vagyok, de majdnem 40 000 az oltás, számlák, tápszer, bébi kaja, karácsony..stb!

Különben sok hozzászólóval egyetértek, lehet, hogy feleslegesen adattam be!

2011. jan. 10. 08:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Én örülök neki, hogy van aki még úgy gondolja a gyerekvállalást, mint: "Egyszerű huszonéves".

A gyerekvállaláshoz hozzátartozik ez is, mint ahogy majd pár év múlva az lesz a probléma, hogy a gyereket elküldjük-e táborva vagy ne, mert ugyan nem kötelező de az is jó lenne, ha a társaival lehetne. De szerintem aki tudatosan vállal gyereket, az végiggondolja ezeket is, vagyis legalábbis előrelátónak kellene lenni bizonyos mértékig. Nyilván nem tudja az ember kiszámítani, hogy 5 év múlva mennyi pénzt kell költeni egy gyerekre, na de azért legalább a babás évekre az ilyen extrákkal tisztában van az ember, illetve már aki.

Igen, sokba kerül, ha ezt a részét nézzük, tényleg gusztustalan ez az ország, és jó volt a hallókészülékes példa, a családunkban is sajnos van, aki ezt viseli és perkálja érte a kemény százezreket, de hát muszáj.

És az is igaz, hogy csak kevés fajta ellen véd ez az oltás, nekünk a doki azt mondta, hogy ne adassuk be, mert ugye szájon át adandó, a gyerek meg ilyen kicsiként vagy kiköpi a több tízezret, vagy nem, és egyébként is ha egy szülő odafigyel, nem szárad ki a gyereke. Persze vannak kivételek, mint mindig.

Én tettem félre pénzt rá, de végülis nem adattuk be.

2011. jan. 10. 08:57
 16/21 anonim ***** válasza:
3*18.000 Ft. Nekünk 3adag volt. És az első kettőt ingyen kaptuk, mert állami támogatásként kapta a doktornénik. Mi szerencsések vagyunk.
2011. jan. 10. 09:26
 17/21 A kérdező kommentje:

KÖszi a válaszokat, azért megnyugtató volt különösen az, hogy ha valóban olyan komoly lenne a dolog akkor kötelezővé tették volna.

Egyébként én sajnos valóban nem tudtam hogy van pénzes (ráadásul sok pénzes) oltás is a babáknak. Akkor szembesültem vele amikor a kórházban sorolták az oltásokat a doktornénik, mikor megszületett.

De természetesen ez nem változtatott volna a gyerekvállalási szándékon :)

2011. jan. 10. 10:57
 18/21 anonim ***** válasza:

És hány komolyabb betegség van, mint egy ROTA, ami hányás-hasmenés és ennyi.

Akár agyhártyagyulladást nézed (erre is van sok oltás, meningococcus, pneumococcus-jó ez most 2ingyenes, kullancscípés elleni), hepatitis elleni, bárányhimlő, de egy sima influenza elleni védőoltást is ide sorolhatsz, aminek lehetnek akár maradandó akár halálos szövödményei.

A ROTÁNAk semmi ilyen nincs, kellemetlen igaz és az is lehet, hogy kiszárad a gyerek, de ez is könnyen orvosolható infuzióval.

A tapasztalat, a ROTA kellemetlensége például a calicihez képest, tényleg kellemetlenség. A Calicinél, túlzás nélkül állíthatom, hogy a fejünket nem tudtuk megemelni 3 napig. És ötpercenként hánytuk a semmit.

És most például Afrikában kolera járvány van, nagyon sokan járnak ezekben az országokban, bármikor idehozhatják a kolerát és jöhet ottani lakó is ide. Nem is tudom melyik sztárunk lett kolerás. Még sincs ekkora hacacáré, oltsunk kolera ellen, pedig egy kolera nem ROTA vírus.

2011. jan. 10. 12:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Munkáltató nem adott egészségügyi kártyát? Cafeteria? Akármi? Arra is ki lehet váltani, mi is így tudtuk beadatni.
2011. jan. 10. 15:31
 20/21 A kérdező kommentje:
Nincs semmi ilyesmink. De igazából olvastam azt is hogy közösségben terjed és hát ő még csak a játékai közösségét ismeri, szóval ez azért megnyugtatott.
2011. jan. 10. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!