Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A rota elleni oltás a gazdagok...

A rota elleni oltás a gazdagok kiváltsága?

Figyelt kérdés

Személy szerint undorítónak tartom hogy ezerrel reklámozzák hogy oltassuk be a gyereket mert kórházban töltött éjszakák, meg ilyesmi...ez mind jó, mármint hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre, de gusztustalan az hogy 2*18 eter forint....sokaknak erre egyszerűen nincs pénze, mint ahogyan nekünk sem. Volt aki beadatta ennek ellenére is (pl. kölcsön, vagy zsíros kenyér hetekig?)

Eleve az egész eü szar hogy csak a pénzesek védhetik meg a gyermekeiket vagy magukat ettől-attól de nekem a reklám láttán mindig szörnyű bűntudatom van amiért nem védhetem meg a gyermekemet mert nem vagyok hozzá elég lóvés.

Mit gondoltok erről, anyukák ?

2011. jan. 9. 22:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled, hogy ha tényleg annyira súlyos, ahogy reklámozzák, akkor miért nem kötelező, vagy valami elérhető áron van. Azzal viszont nem értek egyet, hogy akinek pénze van, az mennyivel jobban jár a magyar egészségügyben, mivel alapvetően a magyar egészségügy egy nagy kalap kaki... És vagy találsz olyan orvost, aki ér valamit, vagy megszivtad, akár van pénzed, akár nincs.
2011. jan. 9. 22:16
 2/21 anonim ***** válasza:
Ugyanez a helyzet a méhnyakrák(-ot okozó HPV) elleni oltással, csak az többe kerül. Remélem, mire a tied (ha lány) oda kerül, már másként lesz. Véleményt inkább nem mondok, mert kitiltanának a szóhasználatért.
2011. jan. 9. 22:17
 3/21 anonim ***** válasza:

Ez az oltás csak a Rota ellen véd, de van ám még többszáz olyan vírus, meg baktérium, ami szintén hasmenéssel jár. Az ellen mi véd meg? Ezaz oltás egy nagy átverés. Közösségben terjednek a járványok. Egyébként elég ritka az ovikban, bölcsikben az ilyen típusú járvány, mesélte a védőnő, meg a háziorvos is. Általában az influenzaszerű megbetegedések a jellemzőek. Úgyhogy szerintem nyertél 40000 Ft-ot azzal, hogy nem oltattad be a gyerekedet. Egyébként mi meg tudnánk venni, de a fentiek miatt úgy döntöttünk, hogy nem kérjük.

Úgy gondolom csak olyan oltást érdemes beadatni, ami megakadályozza a gyerekünket, hogy halálos kimenetelű, vagy fogyatékosságot előidéző fertőzést kapjon. Ez az én véleményem!!! Úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Azt a pénzt el lehet költeni hasznosabb dolgokra, mint pl. készségfejlesztő játék, ruha, cipő, pelenka.

2011. jan. 9. 22:19
 4/21 anonim ***** válasza:

Felesleges minden reklámnak bedőlni. Az oltóanyagot gyártják, és el akarják adni. Minél drágábban. A gyógyszeripart éppen úgy nem érdekli gyermeked, mint a tolvajt sem, aki ellopja ajtód elől a babakocsit. Terméket állít elő, és profitot akar elérni, minél többet. Ezért megy a reklám, NEM egészségedért. A veszély sem akkora, mint előadják a kereslet növelésére.

Egyébként el kell fogadni, hogy van, amit a gazdagok megengedhetnek maguknak, és Te nem. Nekem sincs jachtom és szigetem, még csak nyomorult háromkarátos gyémántgyűrűm sincs. A gazdagoknak van. De ettől nem vagyok szegényebb. Mert jól érzem magamat életemben, saját körülményeim között. Ha Te is erre törekszel, kevésbé leszel zaklatott. Ha meg annyira hiányzik a gazdagság, teremtsd meg magadnak. Ha erre képtelen vagy, akkor lásd be, hogy azzal kell beérned, amid van.

2011. jan. 9. 22:20
 5/21 anonim ***** válasza:

Én is ezt nem értem, hogy ha ennyire súlyos betegség - márpedig bizonyítottan az -, akkor miért nem tudják kötelező, vagy legalább támogatott oltásként eladni. Tudjátok miért? Mert ez valakiknek hatalmas biznisz.

Szerencsénk volt, hogy van mindkettőnknek egészségpénztári kártyája, amire a cégünk fizetett havonta (rjr-keretünkből persze), így mi arra vettük meg, a pénztárcánkból ez a pénz nem hiányzott.

2011. jan. 9. 22:20
 6/21 Egyszerű huszonéves ***** válasza:

Nekem nincs gyerekem, csak a saját nevelt tapasztalataimból tudok kiindulni.

Nekem attól ahogy neveltek és nem tudtak nekem megadni semmit (mondjuk a szeretet nem kerül pénzbe, de azt se sokat kaptam, de akkor helyezzük a hangsúlyt a pénzre)!

Én nem vállanék gyereket, elment tőle a kedvem, mert sajnos én sem vagyok pénzes és előreláthatólag nem is leszek évek múlva sem. Amíg nem tudom megamat boldoggá tenni, mint lelkileg, mint anyagilag nem vállalok gyereket. Boldog szülő tud csak boldog gyereket nevelni.

Ez csak az én szüleimtől átvett tapasztalatom. Énnekem is nagyon szar lenne, ha ilyen alap dolgokat nem adhatnék meg és ezt a csalódottságot a gyerek érzi... Stb... Szerintem érted/értitek hova akarok kilukadni.

22/N

2011. jan. 9. 22:21
 7/21 anonim ***** válasza:

Nekem egyetlen egy orvos van akiben megbízok, és a gyermekemmel kapcsolatban is mindig kikérem a véleményét!Ő NEM javasolta a rota ellenit!Pontosan nagy nagy reklámnak tartotta, és nagyon kevés (hányás hasmenés)ilyen vírustörzs ellen véd!

Megtehettük volna, de nem adeattuk be!Én nagyon félek a "felesleges" védőoltások következményeitől!

És azt is megtehettük,hogy egy megyei kórházban igen sok juttatás ellenében kezeljék Apósomat, aki majdnem belehalt abba hogy kivettek két vesekövet, és a műtőben fertőzést kapott!Így a veséjét is ki kellett venni, amit nem vettek észre, és mi saját felelősségre elvittük máshova!Ennyit arról hogy mit lehet pénzzel elérni! :(

Undorító itt az egészségügy!A rentegeteg pénzen megvásárolt TV-ben reklámozott lelkiismeretfurdalást keltő felesleges hülyeség miatt!Már annyiból felesleges, hogya rota minden törzse ellen sem véd, nemhogy még ezeken kívül ott a calici és még sorolhatnám!

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod!Mert ebből az derül ki, hogy a babaád mindent megkap tőled ami egy nagyon jó Anyától csak telhet!És ezek sokkal fontosabbak! :)

2011. jan. 9. 22:29
 8/21 anonim ***** válasza:

A mi gyerekorvosunk azt mondta, h a rota legnagyobb ellensége a tisztaság. Ha rendesen tisztálkodsz, és rendszeresen, alaposan takarítasz 90%-ban elkerül.

Sokkal több, veszélyesebb hasmenős-hányós virus van, ami ellen nincs oltóanyag, ezért nem tukmálják rá az emberre. Ezt viszont lehet, mert a kampány olyan, h lelkiismeret furdalást keltsen.

Ráadásul a rota fertőzöttek csupán 2-3%-a kerül kórházba.

2011. jan. 9. 22:38
 9/21 anonim ***** válasza:

Ausztriában pl. kötelező. Mi beadattuk, mivel a családban volt olyan kisgyerek aki pontosan amiatt kórházba került.

Szerintem nem a gazdagok kiváltsága, mi sem vagyunk gazdagok, nincs jachtom, vagy ilyesmi, de ezt mindenképpen be akartam adatni. Akartam venni magamnak télre egy kabátot, egy csizmát és a férjem is egy kabátot. Lemondtunk róla, járunk a régibe. Nincs új kabátom, de a gyerekem be lett oltva a rota ellen. Ha egy icipici esélye van annak, hogy elkapja, és van, mert több ovis gyerek van a családban, akkor beadatom.

2011. jan. 9. 22:45
 10/21 anonim ***** válasza:

Ráadásul a rota fertőzöttek csupán 2-3%-a kerül kórházba.

Ez igaz, én is elkaptam, én nem kerültem kórházba.

De ha csak az 1-3 éves gyerekeket nézzük,akkor jóval nagyobb % kerül kórházba.

2011. jan. 9. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!