Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki vasalja a babaruhákat?

Mindenki vasalja a babaruhákat?

Figyelt kérdés
2009. jan. 29. 23:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
30%
Én eleinte vasaltam, mert állítólag fertőtlenít valamennyire, és az első egy-két hónapban még azért ez fontos szerintem. Meg puhább is lesz tőle a ruha.
2009. jan. 29. 23:14
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
Szia!Egy időben én vasaltam,de rájöttem felesleges,csak a textil pelust vasalom.
2009. jan. 29. 23:17
 3/16 anonim ***** válasza:
33%

Én csak egyszer vasaltam ki, amikor megszületett... azóta egyszer sem vasaltam, sőt, 40 fokon mosom. A gyereknek semmi baja, kicsattan az egészségtől, egyszer náthás volt ugyan, de azt hiszem ez nem a vasaláson múlik (unokatesótól kapta el).

Egy barátnőm még külön sem mossa a babruhákat, mert túl kevés lenne egy mosásra. Náluk sincs semmi gond.

Véleményem szerint régen fontos volt a vasalás, de mára a gépek és a mosószerek is nagyon jók, alaposan mosnak. A gyereket pedig nem szabad búra alatt tartani, az ember bőrén normális esetben is él egy baktériumflóra, ami szükséges az egészséges bőrhöz.

Ha nincsenek különös kiütései ott, ahol a ruhával érintkezik, akkor nincs semmi gond. Amúgy a kiütések az öblítőtől is lehetnek, azt pedig nem viszi ki a vasalás...

2009. jan. 29. 23:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 6 hónapos, én még vasalgatom a ruháit (kivétel a plüss rugi), és a pelusokat, amin fekszik.

Amúgy nem tudom meddig kell/vagy szokták.

2009. jan. 29. 23:21
 5/16 anonim ***** válasza:
39%

Persze h. vasalom , ez alap nem ? Te sem jársz olyan rucikba amik úgy néznek ki mint ha most kaptad volna elő a macska szájából.És persze ad egy kellemes érzést a bőrnek a vasaltruha, fertőtlenít.......

Mint amikor a tiszta ,vasalt ágyneműbe befexel először??? Jó érzés nem?????

2009. jan. 29. 23:24
 6/16 anonim ***** válasza:
82%

Megmondom őszintén, hogy a házimunkák közül a legutálatosabb legalábbis számomra a vasalás. Nem tudom ki van még vele így, de szerintem vagyunk itt egypáran...

A kisfiam 6 és fél hónapos, de a mai napig vasalom a ruhácskáit. Fertőtleníti szerintem is, és kellemes lesz a tapintása. Szeretem, ha manóm ápoltan van öltöztetve, így nálam szinte reggeltől estig megy a mosógép, mert állandóan összemaszatolja/ lebukja magát. Szóval kitartás, és ha már a vasalási robotnál tartunk, ennyi pelus és kis gyatyó után már végképp nem nagy nyűg kivasalni egypár pólót sem...A tisztán vasalt ágynemű érzése, meg feledhetetlen.

De szerintem ezt csinálja mindenki úgy, ahogyan jónak látja és ideje, meg energiája a gyerkőc mellett engedi. Szóval kitartást!

2009. jan. 30. 01:50
 7/16 anonim ***** válasza:
72%
én is vasalom, persze, h vasalom. pedig már 8.5 hónapos
2009. jan. 30. 08:15
 8/16 anonim ***** válasza:
69%

Én nem vasaltam amikor a fiam pici volt.

De a mieinket sem vasalom, mégsem járunk gyűrött ruhákban.

Ha mégis valamelyik nagyon gáz, max. reggel átvasalom.

Aki ráér vasaljon, van egyéb más dolgom is.

2009. jan. 30. 08:18
 9/16 anonim ***** válasza:
87%

Tudom,hogy fura,de én imádok vasalni!!!Komolyan.

4.5 hónapos a kislányom,mindenét vasalom.Viszont nekünk is kevés a ruha,hogy külön tudjam mosni.

Na,de nem is hempergünk a sárban...;)

2009. jan. 30. 08:40
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó: Jöhetnél hozzánk is! :)

Én utálok vasalni. A gyerek ruháit+textilpelusokat 60 fokon mosom, és 1 hónapos koráig vasaltam, azóta semmit. Most 4,5 hónapos, gyönyörű a bőre, nincs semmi baja.

2009. jan. 30. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!