Mikortól ihat a babó szénsavasat?
Baba nem ihat szénsavasat.
De én még a 2 évesemnek sem adnék, pedig ő már kisgyerek.
Szia
Nem akarok nagy baromsagot irni, de mintha az remlene, hogy a szensav kivonja a csontokbol es fogakbol a kalciumot, igy valojaban a felnotteknek sem tesz jot.
Nyilvan nem karos inni egy szensavas vizet....
Nem tudom mi az a kor ami folott adnek a babamnak....sosem gondolkoztam meg ezen.
Csak félénken írok, mert ugyanezért már egyszer irtóra lehurrogtak és lepontoztak, és felszólítottak, hogy nézzek utána a neten stb. Én utána néztem, és nem találtam azt a sok rosszat, amit ők állítólag igen, mert amikor kértem, hogy linkeljenek már egy ilyen helyet, arra már csak nagy csönd maradt...
Szóval:
a szénsavtól, ha ásványvíz, kutya baja nem lesz, sőt (miután utána olvastam, megtaláltam hogy pl. serkenti az emésztést), a gond azzal van, hogy a szénsavas italok nagy része valamilyen egészségtelen üdítő.
Mi úgy jártunk, hogy kislányom két évesen meg akarta kóstolni apukája ásványvizes almafröccsét, mi meg gondoltuk, hogy csak kosolja meg, mert úgysem fog ízleni neki. (A gyerekek általában nem szeretik a "bubis vizet", mert marja picit a torkukat). Aztán nosza neki, azóta az almalevet CSAK "papavízzel" issza meg. Férjem egyébként biokémikus, azt mondta, szerinte semmi gond nincs ezzel. Úgyhogy ő felesbe issza az almalevet ásványvízzel.
3,5 éves, kólát vagy más szénsavas üdítőitalt még sosem kapott.
Én például szódáról beszéltem nem cukros üdítőről. A fiam 10 hónapos kora óta IMÁDJA a szódát és néha kap is pár kortyot. Szerintem semmi baja nem lesz tőle.
A cukros üdítőkről pedig azt gondolom, hogy minél jobban tilt valamit az ember a gyerek annál inkább akarja. Ha én nem mutatok jó példát neki és iszom a cukros löttyöt akkor neki is megengedhetem időnként. De ez csak az én véleményem...
4. vagyok
ez a belinkelt cikk megint csak az üdítőkről szól (tehát a "cukros löttyökről"), nem az ásványvízről vagy szódáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!