3 gyerek az anyagi fellendülés miatt? Csak én érzem ezt gáznak? Bővebben lentebb.
A nővéremékről van szó, 2 kicsi gyerekük van (4 éves nagy és 1 a kicsi).Vannak adósságaik,személyi kölcsön is (havi 16 ezret fizetnek rá) a lakásuk is hitellel terhelt és az autó is. Az autó munkaeszköz a sógoromnak. Előfordul,hogy csúsznak számlákkal, telefon,eon stb.Az autó hitelre is most kértek hosszabbítást. Most bejelentették,hogy újabb gyerek érkezik.Persze azt mondják,hogy védekeztek és úgy jött össze, a nővérem eléggé idegesnek is tűnik (szóval lehet hogy van benne valami hogy nem számított rá spirálja van egyébként).De megütötte a fülemet,hogy úgy vannak vele hogy most az adókedvezménnyel jóval több pénzük fog megmaradni sógorom fizetéséből, plusz a családi ugye, meg a két nagyobb kedvezményes étkezése, ezeket sorolták. És hogy így legalább egyenesbe tudnak kerülni az adósságaikkal. Én teljesen kiakadtam ezen,hogy anyagi megfontolásból vállalnak 3 gyereket? Normális, értelmes embereknek tartottam őket eddig,nem pénzért szülőnek. Azt hittem ilyet csak egy bizonyos réteg csinál. A nővéremmel össze is balhéztunk, azt mondta én könnyen beszélek,hogy vetesse le mert nem én vagyok terhes és nincs is gyerekem. Ebben igaza van. És hogy mi ne szóljunk bele (van egy másik tesónk is, szülők nem élnek már) merthogy úgyse segítettünk nekik sose. Ami anyagilag igaz,mert egyetemre járunk, de néha meglátogatjuk őket, eljátszunk a gyerekekkel, bár gondolom ez annyira nem nagy segítség. Tényleg nincs semmi segítsége amúgy a nővéremnek, így is nyúzott, fáradt, felőrlik az anyagi problémák és akkor még egy babát bevállalni?
Csak én akadtam ki ezen vagy ez normális?
Érdekes, először azt írod, milyen "gáz", aztán meg kiderül, hogy csak aggódsz miatta. Én nem így szoktam aggódni, szóval szerintem érthető, hogy kiakadt a testvéred. Ahogy írod, van baja így is elég, inkább segítsd!
Egyébként a kérdésre válaszolva szerintem nem gáz. Nyilván nem azért szüli a 3. gyereket, hogy többet költhessen szemfestékre vagy piára stb. Az, ha lesz lakásuk, autójuk, mind a gyerekek javára is lesz, miért ne vállalhatna ezért még egy gyereket? Ha amúgy gondozni, nevelni, és főleg szeretni fogja, akkor miért baj, ha emellett most még jól is járnak? Szerintem ne sajnáld tőle, inkább örüljetek, ha ezáltal könnyebb lesz nekik.
Nem Én írtam az 1 vagy 3 gyermeket "érdemes" szülni de viszont Én is így gondolom.Miért is legyen 1,mert annak az egynek megtudsz mindent(relatín a mindent) adni.Nem kell osztoszkodni stb.3 gyermeket pedig már leírták itt egy páran.Nekem erről ez a váleményem.
Kérdezőnek:
Érthető az is ahogy reagáltál a dologra hiszen arra gondoltál egybők.hogy Neki/Nekik így még nehezebb lesz.Amiben igazság is van.Mert ugye a tesód így is gond terhelt és a pocaklakó miatt még érzékenyebb lesz,fáradékonyabb stb.És hiába több a családi és egyébb ha például betegek(mert ha az 1ik az akkor szinte fix hogy mind a 3 az lesz) és a gyógyszerekre sajnos nincs támogatás.És persze nem tudhatjuk mi lesz később.Reméljük,hogy sokkal jobb lesz.
Hozzá teszem Én sem vetetném el!
Viszont segíteni tudsz neki most is és később is.Mégpedig menj el hozzájuk és játszál a Manókkal,vidd Őket el sétálni.Mosogass,segítss a háztartási tehendőkben.
Biztosan hamar tsiztázni tudjátok a dolgaitokat.Mond el Neki,hogy csak Őt félted,jót akarsz Nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!