3 gyerek az anyagi fellendülés miatt? Csak én érzem ezt gáznak? Bővebben lentebb.
A nővéremékről van szó, 2 kicsi gyerekük van (4 éves nagy és 1 a kicsi).Vannak adósságaik,személyi kölcsön is (havi 16 ezret fizetnek rá) a lakásuk is hitellel terhelt és az autó is. Az autó munkaeszköz a sógoromnak. Előfordul,hogy csúsznak számlákkal, telefon,eon stb.Az autó hitelre is most kértek hosszabbítást. Most bejelentették,hogy újabb gyerek érkezik.Persze azt mondják,hogy védekeztek és úgy jött össze, a nővérem eléggé idegesnek is tűnik (szóval lehet hogy van benne valami hogy nem számított rá spirálja van egyébként).De megütötte a fülemet,hogy úgy vannak vele hogy most az adókedvezménnyel jóval több pénzük fog megmaradni sógorom fizetéséből, plusz a családi ugye, meg a két nagyobb kedvezményes étkezése, ezeket sorolták. És hogy így legalább egyenesbe tudnak kerülni az adósságaikkal. Én teljesen kiakadtam ezen,hogy anyagi megfontolásból vállalnak 3 gyereket? Normális, értelmes embereknek tartottam őket eddig,nem pénzért szülőnek. Azt hittem ilyet csak egy bizonyos réteg csinál. A nővéremmel össze is balhéztunk, azt mondta én könnyen beszélek,hogy vetesse le mert nem én vagyok terhes és nincs is gyerekem. Ebben igaza van. És hogy mi ne szóljunk bele (van egy másik tesónk is, szülők nem élnek már) merthogy úgyse segítettünk nekik sose. Ami anyagilag igaz,mert egyetemre járunk, de néha meglátogatjuk őket, eljátszunk a gyerekekkel, bár gondolom ez annyira nem nagy segítség. Tényleg nincs semmi segítsége amúgy a nővéremnek, így is nyúzott, fáradt, felőrlik az anyagi problémák és akkor még egy babát bevállalni?
Csak én akadtam ki ezen vagy ez normális?
3 gyerekes anyuka vagyok!
Az a tapasztalatom,hogy a plusz juttatásokkal,kedvezményekkel sem könnyű.
Amennyivel többet kapunk a gyerekek után,az el is megy rájuk. Iskolai-óvodai kiadások,kaja,ruha. Igaz,hogy amíg szopik a baba,kaja nem kell,de egy csomó más igen (pelus,babaápoló szer,sajnos néha gyógyszer,meg sorolhatnám)
Nem hiszem,hogy anyagi okokból megéri 3 gyereket nevelni. Viszont minden más okból igen.
Ne bántsd őket ezért,nagyszerű dolog bevállalni a harmadik babát!
Akkor mesélek valamit...Szüleim miután megházasodtak jöttem én, 21 nm-es lakásban laktak.Aztán jött a húgom.Anyukám nappal velünk volt, éjjel apának segített a második műszakban(amit apa otthon csinált) hogy legyen elég pénzük.Nem volt fürdő, lavorban fürdettek, a WC is kint volt.A pelust főzni kellett.Anyum kb hajnali 2körül került ágyba és 5kor már kelt, hogy mosson, főzzön.Aztán sikerült elköltözni valahogy, jött a másik húgom...telt múlt az idő, és mára már 5en vagyunk tesók,nekem és húgomnak már van gyerekünk.Amikor kiderült, hogy jön anyáék 5.babája, akkor a rokonok úgymond ki voltak akadva, mert ők sem úgy álltak anyagilag.De meg sem fordult fejükben hogy elvetessék az anyagiak miatt.Mára minden rendben, jól élnek, sokat segítenek nekünk és tesóméknak is anyagilag!szóval tényleg nem lehet tudni mi lesz.
De egy babát elvetetni azért, mert nem tudják most még hogy mi lesz 7 év múlva mire suliba meg a legnagyobb butaság szerintem!!!szóval igazuk van, meg fogják oldani a dolgokat!és bocs, de szerintem inkább segíts nekik minthogy összevessz olyan dologban, amiről nincs is tapasztalatod!!!
Most ez úgy jön le mintha lekaptam volna a tíz körméről amiért így mer dönteni, pedig nem csak aggodalmamat fejeztem ki,hogy ez szép és jó, amit mond csak mi lesz később, mikor 3 gyereket kell iskoláztatni stb.
Én csak aggódom, mert így is depinek látom sokszor sőt idegesnek. Nyilván az anyagi dolgok miatti stressz jön ki így rajta.
Én nem furkálom a háta mögött, nem veszekedtem vele, nem "szidtam" össze, amiért így érezném hogy "isten mentsen az ilyen rokontól" én csak nem heurékáztam mikor mondták, illetve megpróbáltam rávilágítani a másik oldalra.
És ez nem tetszett neki, ő veszett össze velem, végülis.
Mindegy, köszönöm a válaszokat!!!
Becsúszott a baba és ez pedig ennek a jó oldala. Való igaz, hogy ez nagy anyagi segitség lesz nekik, aki azt irja, hogy nem, az bizony nincs tisztában dolgokkal.
Jelenleg a terhesség 3. hónapjától havi 99.000 Ft az adóból, ami zsebben marad, szülés után havi +48.000 a családi, az étkezések féláron a gyerekeknek, a könyvek ingyen.
Aki nekem azt mondja, hogy havi 148.000 Ft-ből nem tartja el VIGAN a 3 gyerekét, az ...
És igaza van, ha csak pár évig is van ez az anyagi segitség, akkor is addigra elfogynak a hitelek és nem lesz gondjuk többé anyagilag. Legalábbis nem annyi.
Szóval a tesódnak tök igaza van, anyagilag bizony ez egy klassz dolog és nem értme, miből gondolod, hogy EZÉRt szül. A leirásod alapján ez nem igaz, a körülményeiket tekitve se úgy néz ki, hogy direkt esett volna teherbe az anyagiak kedvéért.
Pedig te rontottad el, hogy nem heurékáztál, hanem rávilágítottál a másik oldalra. Az lett volna a helyes cselekedet, ha először te végiggondolod magadban a dolgokat, majd napokkal később megosztod (ha még meg akarod osztani) a nővéreddel.
Egyébként pedig persze, hogy ideges. Én is spirál mellett lettem terhes, csak pár napot késett a menzeszem, amikor teszteltem, pozitív volt. Mivel spirálom volt, így egyből rohantam a dokihoz, hogy ilyenkor mi van. Persze, mivel fiatal terhesség volt, nem látszódott még az uh-n. Várni kellett két hetet, hogy kiderüljön, vajon kapcsolatban van-e a baba a spirállal. Nem kívánom senkinek azt a két hetet. Szerencsére nálunk semmi gond nem volt, de anno az anyósomnak azért kellett megszakítania a terhességét, mert a baba beleágyazódott a spirálba.
Meg egyébként is teljesen normális reakció, ha ideges. Egyrészt a hormonok miatt, másrészt pedig egy gyerek érkezésével minden megváltozik. Meg nyilván a testvérétől más reakcióra számított volna...
Szerintem hívd fel, hogy félreértettétek egymást és béküljetek ki :)
Három gyereket ha nézzük csúnyán szólva "anyagi oldalról" akkor fejenként több jut egy gyerekre mint kettőre.
Nekem kettő van nem is tervezünk 3dikat, de én ezt látom.
Az meg hogy megszólnak valakit mert szegéynségbe születik..ez a mai divat sajnos.
Víz villany nélküli tanyára születtünk. Érdekes módon főiskolát végeztem, már van 2 gyerek, és anyuék rengeteg mindent vesznek nekik. Oké, én gyerekkoromba nem sok játékot kaptam, na és? akkor nem volt divat ilyen családokat leszólni, és szépen föl lettünk nevelve mégis. Nem biztos, hogy az én gyerekemnek jobb mert sokmindent megkap, közel sem becsüli úgy meg a játékait mint én anno. Csak ma már égő ha nincs thomas vasút, vagy dora baba, vagy akármi, fp játék. Mondjuk az enyémnek sincs, van más neki, csak arra akarok kilyukadni, hogy ilyen anyagias és a látszatra adó világban élünk. És könnyen megszólják azt a családot ahol szegéynség van, mert szegény gyerek nem fog ilyeneket kapni. nagy ügy. Van kaja, játé , szeretet. az hogy nem többezer forintos márkás dolgok vannak, a gyerek nem fog erre emlékezni, meg szerintem több vagy épp kevesebb se lesz tőle.
Na egy kis kitérő után akkor is azt látom, hogy 3 gyereket könynebb fölnevelni mint kettőt. Mrt én pl mennyit fogok a kajára fizetni, meg mennyit fog a szülő 3 gyerekre, érdekes, ők jelentősen kevesebbet fognak kiadni.
Később amikor meg már nincsenek ezek a juttatások, talán az anya is talál munkahelyet magának. Nem könnyű az tény, de ha megtanulja a gyerek hogy nem a nike poló teszi az embert, akkor nincs gond. Szeretet és egészség legyen!!!!
10.10-es válaszban valami felkeltette a figyelmemet: ma 1 vagy 3 gyereket érdemes szülni, ha az anyagi oldaláról nézzük.
Egyet ugyan miért? Semmi extra nem jár, és neki aztán tényleg meg kell venni mindent, mert ugye nincs tesó akitől örökölne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!