15 hós oltásnak meddig lehetnek mellékhatásai?
Múlthét kedden (tehát már 9. napja) kapta meg a fiam a 15 hós oltást, az utolsó prevenarral együtt.
Azt mondták, hogy 1 hét után várható láz, hőemelkedés, orrfolyás, köhögés.. De szerencsére semmi. Akkor már nem is lesz?
Szia!
Az én lányom is múlt hét kedden kapta, szintén prevenarral együtt, és nála sincs semmi tünet. Már én is épp azon gondolkoztam, hogy ez baj-e, de látom, nem egyedi eset, így megnyugodtam. Sőt, ha visszagondolok, a nagyobbik lányomnak sem volt semmi tünete.
(A vicc az, hogy a gyerkőcök - meg az egész család - szinte egész decemberben egyik betegségből a másikba estek, éppencsak kigyógyultan kapta az oltás, már felkészültem, hogy tuti kiüti. De azóta még egy tüssz sem volt)
Hát igen, én is féltem, hogy rögtön kiüti, mert ő is éppen csak kilábalt a betegségből, mikor megkapta. Előtte majdnem 2 hónapig minden héten az orvost jártuk, nátha, köhögés, láz, kiütés, hasmenés... Felváltva. Elmúlt az egyik, jött a másik, aztán megint az első, majd valami új...
De az oltástól még semmi, igaz egyiktől sem volt még baja sosem. Remélem akkor már nem is lesz. :D
Holnap lesz 2 hete, hogy megkaptuk az oltást, semmi mellékhatása nem volt, sőt, kijött a 2 hét alatt 3 örlő foga is, és még csak az orra sem folyt (pedig eddig minden fognál volt orrfolyás).
Ezek szerint megúsztuk mellékhatások nélkül. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!