Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen mellékhatásai vannak a...

Milyen mellékhatásai vannak a H1N1 elleni oltásnak? Meddig tartanak? A hormonrendszerre van vmi befolyása?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1-3 napig tartó enyhe helyi fájdalom (oltás helyén), ritkább esetben bőrpír ugyan ott még ritkább esetbe enyhe hőemelkedés.

Rendkívül ritkán a hőemelkedés lázig is juthat.

Magyarországon az elmúlt kb 15 évben ugyan ezzel az összetételű, minden évben más vírustörzst tartalmazó oltással oltottak be 16 millió embert, hosszútávú szövődménye soha senkinek nem lett az oltástól.

Az idei oltást is már több, mint 1millió ember kapta meg, legutóbbi közlés a mellékhatásokkor 600-ezernél volt, addig 30-40 ember fordult oltás után orvoshoz a mellékhatásokkal, de ezek mindegyike a fenti mellékhatásokba tartozott és 3 napon belül elmúlt.

A hormonrendszerre nincs semmiféle befolyással a szer.

2009. nov. 19. 16:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem 5 napig fájt az oltás helye, de ennyi volt az egész.

Még soha nem kaptam influenza elleni oltást, ezért 15 percet vártunk a dokival, lesz-e valami. Semmi extra nem történt.

Az előző válaszoló nagyon profin leírta a lényeget!

2009. nov. 19. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nálunk az egész család megkapta (7fő), és ebből 1-nél jelentkezett mellékhatás: érzékeny volt az oltás helye kb.1 napig.:-)
2009. nov. 19. 16:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát a 14 éves lányom ma délután kapta meg az oltást a karjába,és elég rosszul érzi magát.Fáj neki az oltás helye,fáradt,és remegést érez a lábában.A másik kislányom 9 éves,ő is ma kapta meg,de neki semmiféle baja sincs,jár-kel,pörög.Szerintem az kicsit egyénfüggő is,hogy ki hogy reagál,de pánikra semmi ok,ezek a tünetek azért enyhék,1-2 nap alatt elillanak.
2009. nov. 19. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

5-en oltattuk be magunkat. 1-nek semmi baja, 2-nek izomfájdalom 2 napig, 1-nek kb 8-10 piros, viszkető pötty combon, nekem izomfájdalom, mellkasi-, háti szúrás érzés, levertség. Picit kevesebb volt a tejem is, de nem tudom, hogy attól-e.

2009. nov. 19. 18:21
 6/7 A kérdező kommentje:
egyébként az oltóanyag tartalmaz antibiotikumot amitől esetleg hüvelygomba alakulhat ki?
2009. nov. 19. 20:39
 7/7 A kérdező kommentje:
az eddigi válaszokat pedig köszönöm
2009. nov. 19. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!