Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan semminek érzem magam,...

Olyan semminek érzem magam, mintha egy kitartott nő lennék, és ez csak rosszabb lesz mert már csak 3 hónapig kapok GYED-et? Lent

Figyelt kérdés

A következő van velem: 60-64e között kapok gyed-et, de a kicsim már 21hós. A dokinő világosan megmondta, hogy bölcsibe nem mehet.

Én fősuli alatt dolgoztam a családi vállalkozásunkban, de már az helyileg messze van.

Most angolul tanulok, hogy mire a gyerek oviba megy jobb esélyekkel induljak a m.e.piacon.

Most az történt, hogy egy kicsit megugrott a telefonszámlám, amit eddig anyukám fizetett helyettem, de mostanra besokallt és azt mondta, hogy ezt már fizessem én, ami jogos.

Felhívtam a férjemet és elmondtam, hogy mi a helyzet és ő erre őrjöngött. A pofámba vágta, hogy az angol órák meg ez, hogy milyen sokba vagyok egy hónapba.

Fodrászhoz 4 havonta ha elmegyek és amúgy is gyerekkori barátnőm úh nem kér sokat. Kozmetikushoz egyáltalán, szoli műköröm semmi. Ha már nagyon nincs ruhám akkor veszek. A város szélén élünk ahol a buszközlekedés tragikus így soha nem megyünk csak a helyi közértbe a gyerekkel.

Így a téli hónapokban van úgy hogy ha rossz az idő, hogy a házból sem tudunk napokig kimenni, így mi marad a telefon. Jó most tényleg elszaladt velem a ló, de azért nem történt tragédia.

Már tele vagyok szorongással és depresszióval.

Mit tegyek? Más is van így a férjével? Vagy tényleg velem van a baj? Már teljesen kivagyok.

2011. jan. 6. 15:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

szia! nos en is sokszor hasonlo erzesekkel kuzdok ugyanis honapok ota tappenzen vagyok, valamint a gyes 4 hetet kezdtem el. ram is ramtor a magany eleg surun, mert a csalad es a baratoknagyon messze vannak. igy en is a natan keresztul tartom veluk a kapcsolatot, de ha "eloskodonek" is erzem magam a parom mindig azt mondja hogy en fozok, mosok, takaritok, babat varok, beteg vagyok. szoval o egy szot nem szol, inkabb o mondja mindig hogy gyere menjunk vegyunk neked valamit....

kitartas... amint uhra lesz beveteliforrasod, tuti megvaltozik az erzesed eziranyba!!!!

2011. jan. 6. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:

hát, én nem tudok annyira unatkozni, hogy telefonálgassak, ebben te vagy a hibás, hogy semmi hasznos elfoglaltságot nem találsz magadnak.

Ami a férjedet illeti, talán oka van, ha örjöng. Az én párom szó nélkül megkeresi az egyetememrevalót, de az elején jól leb@szott, mert a saját lustaságomból állami helyről lecsúsztam költségtérítésesre. De mégis kifizeti, nem mondta, hogy hagyjam ott. Meg kell beszéljétek egymás között. Ja, és jóval kevesebb pénzt kapok, mint te.

2011. jan. 6. 16:59
 13/16 anonim ***** válasza:

Üzenem,annak aki kiosztott, hogy miért nem dolgozttál, hogy GYED-ed van, nem is kevés, csak nem sokára 2 éves lesz a babád.

Jól teszed, hogy angol órára jársz! A telefonnal én is megjártam nemrég, bár az úgy volt, hogy egy nálamnál rosszabb helyzetben lévő barátnőmnek segítettem munkát keresni, ezért szónélkül eltürtem a párom kifakadását. Ő megoldást is keresett: egy flotta, amely sokkal jobb díjakkal dolgozik. Nem tudom hol élsz, de kérdezősködj egsházi, és nonprofit szervezeteknél, egyesületeknél. Mi egy MLM-rendszer flottájához csatlakoztunk, mivel úgyis rendelünk tőlük. (Ha érdekel írhatsz privit.)

Ami az érzelmi oldalt illeti, azt gondolom, hogy nemcsak a bezártság az oka, hanem a párod - magamból kiindulva.

Meg kellene beszélni a pároddal, ahogy azt már más is írta. Némi pénz azért még össze tudsz gyűjteni, akár úgy, hogy "lomtanatítasz". Fölöslegessé vált ruhák, tárgyak eladása Vaterán, Tesz-veszen. (Én ezt tervezem.)

Aztán vannak internetes, telefonos munkák, amit otthonról is lehet végezni. De ezzel vigyázni kell. Egy barátnőm gyes mellett 6 órában dolgozott. Aztán jött a 2. gyerek és kevesebb lett a gyed, mint a gyes lenne, mert a 6 órás munkából számolták.:(

2011. jan. 6. 17:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Azt teljesen megértem, ha saját elhatározásból nem akarod bölcsibe járatni, mert még egy 2 éves elég pici. De mi alapján kötelez téged erre egy dokinő?.. Sajnos nagyon sok másfél éves kezdi a bölcsit, sokan még fiatalabbak is, mert devizahitellel nem lehet egy fizuból és GYED-ből megélni..

Ha teheted, persze ne add bölcsibe, csak érdekelne, miért nem mehet a doktornő szerint.

2011. jan. 6. 17:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Mennyi volt az a telefonszámla, ami ilyen vihart kavart?...
2011. jan. 6. 17:45
 16/16 anonim ***** válasza:
17.02-nek: nem osztottam ki, legalábbis ilyen szándékom nem volt. Csak nem árt előre félretenni valamennyit, mert tudni lehet előre, mennyiből kell élni min. 1.5 - 2 évig, pláne ha a párunk se tudja/akarja támogatni azt az életformát, különórákat stb amit mi nem tudunk finanszírozni.
2011. jan. 6. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!