Olyan semminek érzem magam, mintha egy kitartott nő lennék, és ez csak rosszabb lesz mert már csak 3 hónapig kapok GYED-et? Lent
A következő van velem: 60-64e között kapok gyed-et, de a kicsim már 21hós. A dokinő világosan megmondta, hogy bölcsibe nem mehet.
Én fősuli alatt dolgoztam a családi vállalkozásunkban, de már az helyileg messze van.
Most angolul tanulok, hogy mire a gyerek oviba megy jobb esélyekkel induljak a m.e.piacon.
Most az történt, hogy egy kicsit megugrott a telefonszámlám, amit eddig anyukám fizetett helyettem, de mostanra besokallt és azt mondta, hogy ezt már fizessem én, ami jogos.
Felhívtam a férjemet és elmondtam, hogy mi a helyzet és ő erre őrjöngött. A pofámba vágta, hogy az angol órák meg ez, hogy milyen sokba vagyok egy hónapba.
Fodrászhoz 4 havonta ha elmegyek és amúgy is gyerekkori barátnőm úh nem kér sokat. Kozmetikushoz egyáltalán, szoli műköröm semmi. Ha már nagyon nincs ruhám akkor veszek. A város szélén élünk ahol a buszközlekedés tragikus így soha nem megyünk csak a helyi közértbe a gyerekkel.
Így a téli hónapokban van úgy hogy ha rossz az idő, hogy a házból sem tudunk napokig kimenni, így mi marad a telefon. Jó most tényleg elszaladt velem a ló, de azért nem történt tragédia.
Már tele vagyok szorongással és depresszióval.
Mit tegyek? Más is van így a férjével? Vagy tényleg velem van a baj? Már teljesen kivagyok.
Ami a telefont illeti: Hallotál a Voip-ről?
Vagy az nem kóser?
Én rendszeresen Skype-ozok a szüleimmel, ismerősömmel.
Szerintem az teljesen természetes, hogy ilyen anyagi helyzetben nincs szolárium, műköröm, fodrász se sűrűn, és ruházkodni se feltétlen muszáj, a régi cuccok átmenetileg jók lehetnek, régen 10-20 évig is hordták a ruháikat. Úgy érzem, ezt kemény lemondásnak éled meg. Lehet, nem mérted fel, a baba sokszor okoz "bezártsági érzetet", mert nagyon leköt, sokunknak nem jut más, mint a 4 fal és aközért.
De ha annyi barátnőd van, akivel telefonálsz, miért nem mennek el hozzád, vagy csináltok közös programokat? Nem minden kerül pénzbe uis, így a telefonszámlád is csökkenne. Én azt sem tartom normálisnak, hogy anyukád fizeti a telefonod, biztos nagyon fiatal vagy még. Nem terveztétek előre a babát? Egy év munkaviszony nagyon kellett volna előtte, még így is ínséges időszak az első 2-3 év. Én maximum GYED-et kapok, de az is csak töredéke a fizetésemnek sajnos.
A 60-64 ezer Gyed nem kevés! Ebből bőven kellene futni a a háztartási kiadásokra,még az angol óráidra is. De ez sem létszükséglet. Lehet magánúton is fejleszteni a nyelvtudásodat! A kicsivel rossz időben is lehet,sőt kell is kimozdulni otthonról. Telefonálni pedig csak röviden kell. Nekem a férjem hétközben távol van,itthon vagyok 3 gyerekkel,havonta ha 10.000.- Ft a telefonszámlám,akkor már azt is nagyon soknak tartom.
Találj magadnak hasznos elfoglaltságot,akkor nem unatkozol,és nem kell telefonálgatással töltened az idődet. Különben is, a neten is lehet az ismerősökkel,barátnőkkel beszélgetni.
Lehet,hogy a férjednek valóban igaza van.
Angolórákra én is jártam munka mellett - felsőfokúra készülök -, de sajnos most a 7 hónapos mellett se pénzben, se időben nem fér bele, örülj, ha neked van kire bízni a babát. Én most úgy angolozok, hogy a DVD filmjeimet angolul nézem, a nehezen érhetőket angolul feliratoztatom, ez egy olcsó megoldás, és a baba mellett is működik.
Ha van neted, Skype-ozz, egyszerű és ingyen van, videotelefonálni amúgy is sokkal jobb. Csak egy program kell hozzá, és az ismerőseidnek is, hogy legyen.
Amúgy előfordulnak rosszabb napok, amikor "támad a magány", ingerült az ember, iszonyú energiákat igényel egy baba, aztán nem mindig van, aki ezt értékeli. Én néha visszasírom a munkám, ott annyi élmény ért, annyi ember vett körül. Aki társasabb típus, megszenvedheti ezt az időszakot, de nem tart örökké! Fel a fejjel!
Te jó ég dehogy veled van a baj.Ronda dolog a férjedről hogy szemedre veti mennyibe vagy.Te most főleg ANYA vagy és nem kereső.Próbálj meg kimozdulni pl. kisgyerekes barátnőkhöz üljetek be kávézni vagy csak sétáljatok nagyokat.
Én imádok turizni tök szupi dolgok vannak pár száz forintért,és járok 2 havonta fodrászhoz kozmetikushoz.
Fel a fejjel beszélgess a férjeddel hogy neked ez mennyire rosszul esik.
Szia!
Hát, nem könnyű helyzet..De ne aggódj, főleg a ronda idő miatt látod borúsabbnak a helyzetet. Egy hónap, és sokkal könnyebb lesz kimennetek.
Én csak egy-két dolgot írnék: például, szerintem, ha mindenképpen szeretnél költeni magadra, inkább, ahelyett, hogy a telefontársaságnak fizetsz egy csomót, menj el, és vegyél magadnak valami apróságot. Egy jó kis fürdősót, egy szép pirosítót, vagy egy szexi bugyit. Vagy egy manikűr, az kb 2000 Ft.
Máris jobb kedved lesz. Amíg meg, nem mozdulsz ki úgysem sokat otthonról, jól nézd meg, mit vásárolsz!
Én régebben rengeteg pénzt költöttem ruhákra, most eléggé le van "fáradva" az én ruhatáram is, de van egy-két nagyon jó minőségű, kicsit drágább cuccom, azokkal kihúzom sokáig. Főleg, hogy itthon inkább csini melegítőben vagyok.
Meg lehet oldani a spórolást, csak meg kell kétszer gondolni, mire ad ki az ember, és nem szabad "kiéhezetten" vásárolni.
Telefonszámlára költeni szerintem vétek, pl a skype szerintem is tök jó dolog!
Mondjuk az angolra érdemes pénzt költened, azt kamatoztathatod majd a jövőben.
A férjeddel meg beszéljétek meg, ki mire látja, hogy érdemes költeni, mi a luxus, ki mihez ragaszkodik.
Sok sikert, mindjárt itt a tavasz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!