Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hónapos a kislányom és még...

13 hónapos a kislányom és még nem jár? Vannak itt olyanok akiknél ugyan ez a gond?

Figyelt kérdés
Pedig már 8 hónaposan felállt az ágy szélénél bútoroknál kapaszkodva lépeget,de ha segíteni próbálok úgy,hogy megfogom a két kezét egyből térdre ereszkedik.Valami ötletek vagy csak várjak türelmesen?
2011. jan. 6. 14:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 13 hónapos, de tőlem még senki nem kérdezte, miért nem jár!

Fürgén mászik, bútorok mellet lépeget (én nem vezetgetem és másnak sem engedem), 1-2 percig is megáll egyedül, majd elindul, ha elég érettnek érzi magát rá.

A férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el, semmiféle hátrányunk nem származott belőle.

2011. jan. 9. 19:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Hmmmm.. Az én fiam 18 hónapos és nem jár. Szerintem ő itt az oldalon rekordokat döntöget, mert ülni is 10,5 hónaposan ült először. Ebből már megint szakember lesz, és remélem, hogy megint csak annyit állapítanak meg, hogy lusta, de nagyon :)

A trükkök nála nem jönnek be, mert egyből négykézlábra vágja magát. 12 hónaposan állt föl és csak bútorok mellett lépeget még.

Szóval aggodalomra inkább nekem van okom :)

2011. jan. 9. 20:43
 13/15 anonim ***** válasza:

A kislányom dec. 25-én volt 18 hónapos és december 22-én kezdett el járni. Minden nagy mozgást későn csinált. Október közepén kaptunk kölcsön egy járássegítőt, azzal már lépegetett. Aztán pár napra rá tett 7 lépést a férjemtől hozzám és vége, december 22-ig semmi. Szüleimnél is van egy ilyen viziló a tesóm gyerekei után. Lányom imádja, de mivel több funkciós játék, inkább eteti, mint sétál vele.

Mostanra már nagyon ügyesen jár. Napról-napra látványosan fejlődik. Ha valaki nem ismer minket nem mondja meg, hogy valaha le voltunk maradva. Én is untam már, "a még nem jár!?" megjegyzéseket, ezért inkább néha azt mondtam, persze, hogy jár. Babakocsiban ülve senki nem tudja megitélni füllentek-e, viszont megkíméltem magam az okosoktól. 13 hónapos korig jártunk heti rendszerességgel gyógytornára. Tudtam, hogy minden rendben van. Nehéz várni. Nagyon nehéz! De légy türelmes! Megéri! Szurkolok nektek!

2011. jan. 9. 22:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Kisfiam egy éves múlt, kapaszkodva jár a bútorok mellett. Még csak kb. 2x "felejtett el" kapaszkodni, de csak állás közben pár másodpercre. Egyelőre eszemben sincs aggódni.

A tesóm másfél éves volt, amikor járni kezdett. Anyukám mesélte, hogy 10 hósan vitték fotózásra, akkor még ő tartotta, mert nem tudott ülni. És semmi baja nem volt, nincs.

A barátnőm kisfia pedig mindent nagyon korán csinált, 5 hósan már ült egyedül, én alig akartam elhinni. Korán fel is állt. Aztán mégis inkább a mászást kedvelte, 15 hós elmúlt, amikor végül járni kezdett.

Szóval még semmi okod aggódni. :-)

2011. jan. 9. 22:29
 15/15 anonim ***** válasza:
egyáltalán nincs elkésve, szerintem. Az én lányom 13,5 hónapos, néha tesz néhány lépést egyedül az utóbbi pár napban már a szobán is keresztül megy, de még nagyon óvatos és főleg kézen fogva érzi magát biztonságban. Ezek előtt volt 2 hét, mikor csak állt és mintha oda lenne ragasztva nem akart tenni egy lépést sem. Kaptunk egy járássegítőt, de esze ágában sincs használni...szerintem várjál türelmesen.
2011. jan. 10. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!