Szerintetek nem gond, hogy kislányom 7 hónapos és nem nagyon akar forogni és még mászni sem kezdett? Néha tolja magát hátrafelé de ennyi. Tornáztatom de nem indul meg a mozgásban.
Én is elvinném. Mi is jártunk, bár elég korán, 3 hónaposan kezdtük. A torna hatására 12 hetesen hasra fordult, 5 hónaposan forgott és 6 hónaposan kúszott. 8 hónaposan kezdett mászni, felülni, felállni. Erre a fejlődési ütemre azt mondták a fejl. neurológián is, hogy átlagosnak vehetem. A kislányom egyébként hypotón, izomtónus zavara van, gyengék az izmai. Vagyis mondhatni "kikezelték" már, hiszen semmi lemaradása nem volt. Mi Dévény tornára járunk.
Szerintem vidd el, ha aggódsz. Én sem lennék nyugodtan.
Kisfiam 4 hónapos kora óta hátról hasra fordul. 7 hónapos korában kezdte hátrafelé tolni magát. 8,5 hónaposan kezdett mászni és most 9 hónaposan kapaszkodva feláll.
Azóta sem forog hasról hátra és soha nem kúszott. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy bármi gond lenne vele, mert születése óta nagyon aktív baba, csak ezek kimaradtak az életéből.
nekünk ez segített:
http://www.youtube.com/user/mozgasfejlesztes#p/u/1/nRME1hQuvws
jobb oldalt megtalálod a többi mozgásra vonatkozó segítséget is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!