Szerintetek nem gond, hogy kislányom 7 hónapos és nem nagyon akar forogni és még mászni sem kezdett? Néha tolja magát hátrafelé de ennyi. Tornáztatom de nem indul meg a mozgásban.
Figyelt kérdés
Nincs valami baja vagy ez így normális? Az ismerősöké már álldogállnak. Vagy ők fejlődnek gyorsan?2011. márc. 27. 13:50
11/13 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell egy 7 hónapos gyereknek álldogálni!Igen, ők fejlődnek gyorsan.Valahol olvastam, hogy ez sem jó.Az idegrendszer fejlődéséhez kellenek ezek a mozgásfejlődési állomások, és az, hogy eleget gyakorolja.Pl. a minél több mászás jót tesz az agy fejlődésének.Nem biztos, hogy az a jó, hogy ők már állnak! A te babád meg lehet, hogy másban ügyesebb.És nem akarok megbántani senkit, de nem biztos, hogy úgy van, ahogy az ismerősök beállítják.Mire fel ez a sietség? Semmivel nincs elkésve, majd bepótolja.Nem kell egy gyereknek 6 hónaposan állnia, 7 hónaposan járnia, 8 hónaposan verset szavalnia, 10 hónaposan meg salsát táncolnia...Egymást paráztatják az anyukák, csak nem tudom, ez mire jó.Én ezen az oldalon kérdeztem: kismamablog. hu és meg is nyugodtam.Kérdezd meg ott is!A forgásban lehet , hogy késett egy picit, de az sem tragédia!
12/13 anonim válasza:
Szia, saját megnyugtatásodra elviheted, de semmivel sincsen elkésve. A gyógytornászok amúgy is szeretik levenni a jattot a munkájuk után, persze, ha maszekon mész. Ezért is tart hosszú hetekig a terápia. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
A férjem 5 hósan forgott a nővére viszont 8,5 hósan. Annak idején nem volt ekkora probléma az ilyesmi. Az orvosod, védőnőd véleményét kérd ki, utána cselekedj. Jó babázást!
13/13 anonim válasza:
A mászással még ráér, - az állással meg még inkább - de szerintem forgolódnia már kellene, legalább az egyik irányba. Nem akarlak megijeszteni, sőt okoskodni sem, de inkább nézesd meg szakemberrel. Lehet, hogy tényleg semmi baj, de ha mégis, akkor időben tudjanak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!