Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Álmos de nem akar elaludni?

Álmos de nem akar elaludni?

Figyelt kérdés
A 6hónapos kislányom eddig ha álmos volt leraktam a kiságyába hassal, cumival, bekapcsoltam neki a zenélőkörforgót, simiztem a hátát és szépen elaludt. De mostanában ha álmos és lerakom csak játszik.... ha kiveszem az alvó cimbiket akkor a pelussal, ha azt is akkor a kezével vagy kiveszi a cumit és azzal... Ott hagyni nem tudom, mert ha kiesik a cumi akkor hisztizik, tehát ott kell vele lenni, de mire elalszik tiszta ideg vagyok... Ha kiveszem a kiságyból akkor nyügös, dörzsöli a szemét, ásítgat. Mit tegyek? Más is járt így?
2011. jan. 6. 09:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Egyre inkább érdekli a világ, hiába fáradt eléggé az alváshoz. Azt próbáltad, hogy hagyod játszani egyedül, esetleg belealszik.

A cumi nehéz ügy, sokan azt ajánlják, hogy ha nem esik ki a cumi, akkor is vegyük ki a szájából, ha már elaludt, így nem szokik hozzá a "tényleges" alvási szakaszban, csak elalváshoz használja. Nem egyszerű, tudom.

Ha végképp nem tud elaludni, játszás és cumi ellenére szerintem akkor is hagyni kell egyedül próbálkozni. Pár percenként visszanézni, ha játszik, ha nyűgös, ha sír. Muszáj megtanulnia egyedül elaludni, különben mi beleőszülünk, ő meg rossz alvó lesz.

2011. jan. 6. 10:50
 2/13 anonim ***** válasza:
Az én babám is cumizis elalváskor, és sokszor kiveszi a cumit a szájából és azzal játszik. Néha sikerül visszaraknia, néha elhajítja. Van, hogy kiveszi a szájából és simán elalszik, ezért mostanában az a stratégiám, hogy ha már elég álmosnak látom, kijövök a szobájából, és csak akkor megyek vissza, ha nyüszizik, és odaadom neki a cumit. Az alvós állatkáját otthagyom neki mindig, nem veszem el tőle, mert szereti nézegetni, markolászni, és ha megunta, elfordul és alszik.
2011. jan. 6. 11:14
 3/13 anonim ***** válasza:

*cumizik

Még valami, ha kiköpi a cumit és sír, akkor adok neki vizet, vagy ha előtte keveset evett, tápszert. Éhesen/szomjasan nem alszik el.

2011. jan. 6. 11:16
 4/13 anniebianca ***** válasza:
Bocsi az offért, én kérdeznék: mikorra alakult ki nálatok az, hogy ha betetted a kiságyába, nem kellett őrizni, hanem magától elaludt ill visszaaludt?
2011. jan. 6. 13:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Kb. 4 hónapos kora óta alszik el egyedül is, most 5 hós múlt.
2011. jan. 6. 14:41
 6/13 A kérdező kommentje:
Nálunk is kb. 4hónapos volt a kislányom, mikor egyedül elaludt cumival
2011. jan. 6. 14:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Hagyd ott ha kijátsza magát talán elalszik ha hisztizik menj be és próbáld nyugtatni.
2011. jan. 8. 20:06
 8/13 anonim ***** válasza:
Feküdj le vele, sötétíts a szobában, simogasd amig elalszik, aztán átviszed. Nálunk ez a rendszer működik csak mostmár. Régebben ő is magától elaludt, de mostmár igényli hogy valamelyikünkkel aludjon el. (20 hónapos)
2011. jan. 8. 22:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Igen, a fél év kritikus. De ne szoktasd rá, hgoy ott vagy vele. Ha kiesik a cumi, találja meg-legalábbis az enyém ekkor már elláta magát cumival.

Hagyd kicsit, ha sír, menj be, simizd meg és gyere ki. Pár nap alatt megtanulja, hogy ilyenkor alvás van. Ha meg nem alszik, kiveszem, és fél óra mulva újrapróbálom, de nem állok mellette!

2011. jan. 8. 22:45
 10/13 A kérdező kommentje:
Néha berakja a cumit egyedül is, de ez még sajna elég ritka, még most tanulgatja h hogyan is kéne....
2011. jan. 9. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!