14 hónapos babátok miket, milyen játékokkal játszik? Megkóstolja még a játékokat?
15 hónapos múlt a kisfiam, most kezd leszokni a megkóstolásról.
Most viszont a foggal való szétcincálás megy. :( Ha észreveszi, hogy valami puhább dolog akadt a kezébe, azonnal elkezdi szétrágni, mintha edzené a fogait.
Pl. ha valamilyen kartondoboz akad a kezébe, abból tép ki darabokat a fogával, valamelyik nap éppen a konyhaszekrényből kibányászott egy parafából készült edényalátétet, abból kezdett el kitépkedni kis darabokat. Én meg bányászhattam a szájából. Vagy például matchboxok gumikerekeit előszeretettel tépi le a felnikről. Szivacsból vagy ilyesmi puha anyagból készült labdákat egyszerűen el kellett raknom, mert 5 forintosnyi darabokat szaggatott ki belőlük.
Kész vagyok tőle. :(
Ja, és hogy a játszásra is kitérjek: mindent, amit nem szabad. Telefon, távirányító, kulcsaim, ezek az Istenek.
De persze próbálom terelgetni: sokat formaberakózunk, montesszori tornyozunk, bábel tornyozunk, fa puzzle-val játszunk, és ügyesen kezeli ezeket már egyedül is. Nézegetünk kemény lapos mesekönyveket, és rengeteg kisautója van. Amúgy imád a konyhaszekrényből kipakolni, egymásba rakosgatja az edényeket, fedőket.
Szerintem fogzással lehet összefüggésben egyébként. Tiédnek hány foga van? Kisfiamnak 8, most jön még 2 vagy akár 4 is - nem engedi rendesen megnézni. A jobb alsó négyes tetejét már látom, két vagy három csücske is kint van, az ínye ki van szélesedve.
Szóval szerintem azért lehet a fogzás a felelős, mert sokszor látom, hogy összeszorítja az állkapcsát, és olyan kis ferdén tartja a száját, mintha nyomná a saját ínyét. Szóval ez a foggal való szétcincálás-mizéria szerintem ettől van. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!