Miért csinálja ezt a kislányom?Pár hete kezdte csinálni a 7,5 hónapos kislányom: felhúzza az orrát és fújtat(úgy néz ki mint 1 régi horror filmben a "Chack" nevű sebhelyes kis kölyök).
:( Hogyan szotassam le róla? A ti babátok is csinálja?
Mit tegyek?
Köszi előre a segítségeteket!
Szerintem nem kell vele semmit sem tenni. A babák minden új hangnak, grimasznak, bárminek örülnek, amit ők találnak ki.( próbáld meg utánozni, és figyeld meg milyen érzés... szerintem érdekes dolog ilyesmiket tanulni tőlük). A legtöbb baba kitalál valami sajátságos grimaszt, csinálják egy ideig, aztán ha már nem érdekes, megunják, kitalálnak új dolgokat, a régieket elfelejtik. Nyállufikat fújnak, játszanak a hangjukkal, hallottam olyat is, aki eszméletlen hangosan sikoltozott, mint egy mentőautó, mert az tetszett neki. Ez utóbbi kevésbé ártalmatlan, mint a grimasz :) főleg, ha átcsődülnek a szomszédok, hogy miért is nyúzod a gyereket ...
Egy szó mint száz, szerintem hamarosan leszokik magától, de, ha netán siettetni szeretnéd, próbáld meg elvonni róla a figyelmét, nevess rá hangosan, csikizd, vagy gyurmázd meg, dobd fel, ringasd széles mozdulatokkal nevetve. Az erős ingerek érdekesebbek lesznek neki, talán el is felejti, hogy grimaszolni akart :)
Te is huzd fel neki a te orrodat, es te is fujtassal, utanozzad amire a kicsi rajott magatol!! Biztosan tetszeni fog neki.
Szorakoztatja magat, megneznem a draga arcat amikor csinalja. Dehogyis szoktatod le rola, majd megunja, nem lesz mar erdekes szamara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!