39,7es lázat mivel csillapítsak?
1órája 39,5volt a láza a fiamnak, akkor hűtőfürdő és panadol volt, most mértem, és nem le hanem fel ment a láza.
Megint hűtőfürdő? Vagy csak vizes törcsibe csavarjam egy kicsit? Sajnos nincs kúpunk itthon, panadol-nurofen van.
Vékony rugiban és kispléddel van csak betakarva, hogy az nem melegítse tovább.
Ha csak arra gondolok, hogy mikor nekem volt majdnem 40 fokos lázam, és nem vitte le semmi, remegtem és írtó szarul voltam a láztól, akkor hívtuk az ügyeletet, és kaptam szurit egyből!
Én most már nem próbálkoznék házi praktikákkal, nehogy még feljebb menjen. Hívnám a dokit.
4 órát várd ki majd csak aztán adj lázcsillapítót. Nem tudsz kérni kúpot valakitől, vagy gyógyszertár?
Vetkeztesd mesztelenre, a mellkasát hideg vizes törölközőbe tekerd szorosan, arra egy száraz törölköző!
Ezt hagyd rajta 15 percig, majd csere, és addig ismételd míg 38 fok alà nem megy!
Kúpot hoz a férjem, úton van haza a munkából.
Amíg nem ér haza addig nem nagyon tudok pattogni, ugyanis mindennapos vagyok a tesóval, és mikor máskor jön rá az ember lányára a szülhetnék...
Két törcsicsere között fájást mérek...
Nincs gyerekorvosi ügyeletünk, a doki aki van épp terepen valahol a 3település között. Szóval egyenlőre nincs másom csak a priznic, hűtőfürdő és a nuro-panadol.
Hívd az ügyeletet!
Kb.1 hónapja 15hós babánknak 2.napja mindig visszaszökött a láza. Én már 38,7-nél hívtam az ügyeletet, másnap doki.
Aztán harmadnap megint doki, mert ismét ment felfelé a láza. Igaz csak 38-ra, de nyugtalanított, hogy mindig visszaszökött. Beutaltak kórházba és örülök, hogy nem hagytam annyiba, mert kiderűlt, hogy tüdőgyulladása volt, így ráadásul időben kiszúrták, a doki szerint nagyon az elején "elkaptuk".
Amúgy köszönöm.
Pár órája még semmi baja nem volt a kicsinek, éppen egy pici láza lett olyan 4körül, rágó fogai jönnek, arra kapott nurofent, szépen "el is múlt" kisördög lett. Most dőlt ki 6-7között. A fürdetés már hűtőfürdőzés volt:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!