Olajat és lisztet mikor (hány hónaposan), mennyit és milyen módon teszel a főzelékbe?
olajat kell rakni már a legelső főzelékbe. Az üvegesekben van. Azért kell mert vannak olajban oldodó vitaminok, amik csak igy tudnak hasznosulni a szervezetében. nem kell sok csak 1 csepp. Én vettem neki extra szűz 100%-os olivaolajat. Nem volt olcsaó, de már 10 hónapos a lányom és alig hiányzik belőle.
Lisztes dolgokat 8 hónapos kora körül kezdtünk kostolgatni, szép fokozatosan. Most már ha olyan a főzelés akkor a miénkből eszik, (lencse, sárgaborsó) de ha csak neki csinálok akkor még krumplival, nem liszttel.
remélem tudtam segíteni.
Mindkettőt 7 hónapos kortól. Olajon pároltam meg a zöldségféléket, tehát nem utólag kevertem hozzá.
A lisztet pedig először rántással tettem bele, majd 8 hónapos korától natúr joghurt+liszt keverékével habartam. (Lehet rizstejhez is keverni, már 7 hónapos kortól lehet így habarni.) 10 hónapos kortól tejföl+liszt a habarás.
nem azért hogy okoskodjak de pl gondoljatok bele mikor föztök és az olaj hogy rá ragad az edényre vagy a gáztüzhelye akkor az emberek gyomrában milyen lehet?persze ma már mi nem káros vagy miben nincs tartósitó de azért borzasztó
dolog ez és még azt mondják egészséges az olaj.bocs csak ezt akartam
Káros-nem káros, bizony a vitaminok nagy része zsírban oldódik, tehát kell belőle fogyasztania az embernek.
Ja, és nem ég oda, mindent elmosogatok rendesen, és nem gáztűzhelyem van, hanem indukciós lapom. De nem is értem, ez hogy jött az olajhoz... Ha látnád magunkat belülről (pl. egy boncoláson) taccsolnál egy nagyot, az biztos. Az élettől elmenne a kedved egy időre, pedig ezek vagyunk mi. A gyomor az egyik leggusztustalanabb szervünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!