Babának mennyi idős koráig pelenkázzuk és milyen idős korától használjon kis alsót vagy bugyit?
Amíg szobatiszta nem lesz, addig kell pelenka. Ha már nem használ pelenkát, akkor kap kis alsót, vagy bugyit.
Változó, hogy mikor lesznek szobatiszták a gyerekek, kb 1,5 évtől 3 évig tart ez az időszak, legtöbben 2-2,5 éves koruk körül szoknak le a pelusról.
Ez a gyermektől függ. Vagy maga mutat hajlandóságot hogy már nem akar pelenkát és bilire ül - ilyenkor kb. kétéves-
vagy le lehet venni róla csak úgy de számolni kell vele hogy ha nem érett rá akkor be fog pisilni mert a záróizmai nem müködnek akaratlagosan - tehát nem birja ki hogy ne tartsa vissza a pisit mig elér a bilihez- akkor nagy sirások lesznek és mindent össze fog pisilni- szőnyeg kanapé ..-
Ennél gyerekfüggőbb dolog nincs is. Szobatisztaságra tanítani nem lehet, ez egy fejlődési szakasz, ami az idegrendszer érettségétől függ. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, ha valaki gyakran ülteti a babát bilire, előbb-utóbb kerül bele valami. De az nem szobatisztaság, hanem véletlen.
4 gyerekem van, 1 még pelenkás. Soha nem erőltettem a szobatisztaságot. Amikor elkezdték jelezni, hogy dolguk van, bugyipelust adtam rájuk, azt könnyű volt lehúzni. Amikor már gyakran maradt száraz a pelus, akkor adtam rájuk kis bugyit. 2 éves koruk körül lettek nappalra, rá kb. 2 hónapra szobatiszták. Ha ellenben gyakran száraz a pelus, tényleg érdemes levenni, hogy tudja, most már nem célszerű belerakni a bugyiba semmit, mert elég kellemetlen a vizes cucc.
max 3éves korig ajánlanám a pelust!
volt ennyi idős pelusos kisfiú akire vigyáztam 1hét alatt rá tudtam szoktatni a bilire!
hozzáteszem hogy nyáron és kertes ház udvarán! így a balesetek sem okoztak hatalmas gondot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!