Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyenkor ti mit tesztek?...

Ilyenkor ti mit tesztek? Azért mindent mégse lehet megengedni?! Lent

Figyelt kérdés

8,5 hónapos a fiam. néhány napja, ha nem kap meg vmit, vagy nem tehet meg vmit, azonnal óriási visításba kezd.

ha hagyom, sikításig, köhögésig hergeli magát. ha felveszem, vagy odaülök hozzá, hogy tudja, ott vagyok és szeretem, akkor ugyanúgy bepróbálkozik folyton és kezdjük előlről.

példa:

kinyitja a konyhában a poharas szekrényt és ezt nem engedem neki, mert azok törékeny dolgok. ilyenkor azt mondom neki, hogy "jujj-jujj, nem szabad, nem-nem, mert eltörik. amint meghallja a nemet, azonnal üvölt.

de más dolgokban is így van. nem szabad, mert becsíped az ujjad, mert leesel, mert leszakad a függöny stb.

sok lett a tiltás, ami eddig nem nagyon volt, sokat dícsérem, ha játszunk, hogy miyen ügyes, milyen okos, de mindent sajnos nem lehet!

és amit nem lehet abból nem engedek. de hogy csináljam, hogy ne üvöltsön?? mert még nyilván nem is érti ennyi idősen rendesen.

ja, akkor is elmondom neki, hogy ügyesen kinyitottad a szekrényajtót, de most csukd vissza. és akkor egy kis ideig néz rám és persze vagy becsukja vagy nem. vagy ha becsukja, megint kinyitja és már nyúl is a poharakért.

lehet, hogy ilyenkor nem kellene dícsérnem, hanem egyből rászólni, amikor nyúl a szekrény felé?

a héten felkerülnek a szekrényzárak, lesz meglepetés, de már akkor is sír, ha próbálja nyitni, én meg ott állok és a lábammal nem engedem, mintha zárva lenne.

de nem csak ez van, persze tudjátok ti is, mennyi mindent "nem lehet", csináltam neki szabad teret, pakolható részeket is, de adjatok tanácsot, hogyan kell ezt csinálni, hogy következetes tudjak maradni és a gyereknek is jó legyen?!

2011. jan. 4. 20:11
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

próbálkozom még átpakolással, a figyelemeltereléssel,de ez vagy bejön vagy nem.

nekem még nem szakadt cérna, közel sem járunk hozzá jelenleg nagyon az elején vagyunk ezeknek a dolgoknak.

hagytam neki egy polcot és egy fiókot, amiből pakolhat, azt már unja úgy látom, mert jön, fél perc alatt kiszórja és indul a többihez. mindegy. felszereljük a szekrényzárakat, amokat nem tudja majd nyitni.

elkezdődött nálunk is a hisztizős korszak, ami csak durvább lesz, mert én nem engedem, hogy ő irányítson és mindig az legyen, amit ő akar.

2011. jan. 5. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!