Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek magától alszik el a...

Akinek magától alszik el a babája, hogyan tudta erre megtanítani? Milyen idős korban?

Figyelt kérdés
2009. jan. 28. 15:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom nem igazán kellett tanítani.Sztem hatalmas mázlim van Vele.Eszik ,büfizik, nézelődik ha fáradt kicsit nyüszörög,5 perc foglakozás,hasrafektete,cumit teszek a szájába és 10 percen belül elalszik.De csak ha hasra teszem!Állítólag másnál is ez a trükk.Nem mindegyik baba szeret háton aludni.Most 7 hetesek vaygunk.
2009. jan. 28. 15:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám most 4,5 hós, és egyedül alszik el. Nálam is az vált be, amikor 1 hónaposan hason kezdtem altatni. Cumit sem kell használnunk. Este fürcsi, eszik, és tudja, hogy alvás van. Hasra teszem a kiságyba, villany le, max. 5 percet nyöszörög, helyezkedik, de nem sír, aztán elalszik. Napközben kicsit nehezebb, ilyenkor van, hogy sír, és felveszem, kicsit ringatom, aztán vissza. De 15 percnél nem tart tovább. Javaslom a hasra fordítást, hátsimit, és a fokozatos szoktatgatást, legalább este fürdés után. Ilyenkor megértik, hogy alvás van. Sok sikert!
2009. jan. 28. 16:01
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen, ha meg akarod tanítani minél korábban!!!

Azt nem tudom, hogy kell, mert nekem nem ment. Csak azt tudom, hogy 5 hónposan már késő volt, mostmár (9 hó) pedig lehetetlen...

2009. jan. 28. 16:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem 11 hós. Általában cicin alszik el, de ha nem akkor isncs gond. Betszem az ágyba, azonnal magához veszi az alvós elefántját, dugja az ujját a szájába és már alszik is.

Nappal kiskorában ringatni kellett, de egyzsrecsak magától elhagyta. Szerintem babától függ.

Próbálkozz alvós állatkával, esti mesével, énekléssel, mindenkinél más válik be.

2009. jan. 28. 16:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia. A babám 7 hetes, ő is magától alszik el. Első naptól kezdve a kiságyában altatom, közben simizem kicsit, de általában csak pár percig nyöszög, és már alszik is. Tudja már, hogy fürdés után evés, majd alvás jön, ezt szokta meg.
2009. jan. 28. 16:16
 6/12 anonim ***** válasza:
5 hós. Kb három hónaposan tanultuk meg, a hasfájós korszak után, nem szeret hason feküdni, bár én is hallottam, hogy úgy jobban alszanak. Mi egyszerűen gyakran hagytuk egyedül játszani, nem voltunk állandóan mellette. Ha láttuk, hogy fáradt kiságyba tettük, kapott játékot, vagy simit, vagy cumit. A lényeg a következetesség. Ha elkezded mindig így altasd, csak akkor vedd ki az ágyából ha valami baj van, esetleg éhes, vagy pelust kell cserélni. Ha minden rendben van és álmos akkor viszont ne vedd fel, kicsi nyöszörgés is belefér, sokat azért nem szabad, hogy sírjon akkor az altatáshoz is negatívan fog állni egy idő után. Meg a legtöbb anyuka nem is bírja, ha sír a baba.:) Szerintem nehéz megtanítani, kitartás kell, jó sok.
2009. jan. 28. 16:16
 7/12 anonim ***** válasza:
16.16os vagyok, az egy-két hónapos babucik szokásai szerintem még sokat változnak, azért jó ha korán kezded a tanítást, maximum újra kell tanulnotok ha már egy kicsit nagyobb, fifikásabb.:)
2009. jan. 28. 16:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia.

A lányom mindég cicin aludt el...10 hónapos korától alszik el egyedül.

Egyszerü volt.Már nem aludt el,csak rafináltkodott:nevetett,magyarázott.Kapott szopizni mint mindíg,és beraktam az ágyába.-ott maradtam vele addíg amíg el nem aludt.Ez a mai napig így van,mert ha kimegyek feláll és sír...na meg egy párszor fel akar ülni,de nem engedemm neki...

2009. jan. 28. 16:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Az én lányom születése óta magától alszik a kiságyában.

Nem kellett altatnom egy percet sem szerencsére, sztem igy szokta meg.Most 4,5hónapos, este hami után nézelődünk még egy picit, utána befekszik a kiságyába felhúzom a kis zenélőkéjét és ennyi.Ja meg a cumi az elengedhetettlen az alváshoz, de az kiesik ha már elaludt.

2009. jan. 28. 16:47
 10/12 anonim ***** válasza:

[link]

innen letöltheted az Aludj jól gyermekem című könyvet - szerintem nagyon hasznos

[link]

ez pedig Gina Ford: kiegyensúlyozott mamák, nyugodt babák kézikönyve (ez nem csak az alvással kapcsolatban tartalmaz hasznos tippeket)

2009. jan. 28. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!