Ha elobb utobb minden baba magatol alszik el akkor miert kell ezt megtanitani nekik?
Gondolok itt arra hogy mozgasfejlodesben az a szabaly hogy magatol jojjon ra dolgokra,magatol maszon,uljon fel stb.
Az elalvasnal miert van maskepp?
Én úgy tenném fel a kérdést, hogy első este, amit már itthon töltöttünk kisfiammal, este fürdetés-szopizás után csak letettem aludni 9-kor az ágyába, és hajnal 3-ig aludt egyhuzamban.
Mit kellett volna csinálnom ehelyett? Órákon át mászkálni vele és ringatni a karomban tök fölöslegesen - úgy értem, hogy ha magától elalszik, akkor minek ringatni?
16 hónapos lesz, azóta is tök egyedül alszik el. Megpuszilgatom, leteszem, fejsimi, kijövök, és elalszik.
Gondolom erted hogy itt nem azokra gondolok akiknek a gyerekek magatol elaludt,hanem azokra akik tanitjak arra hogy a gyerek magatol elaludjon.
A te gyerekedett nem kellet tanitani,ugy szuletett hogy ezt mar tudta:)
Ja, így már értem, mire gondolsz... háááát, ha abba belegondolok, hogy kisfiam elég hamar, 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát, és én vasággyal együtt vagyok 50 kiló, akkor biztosan nem lenne kényelmes sokáig ringatni a 7-10 kilós gyereket. :) Szóval előbb-utóbb én is rákényszerültem volna, ha nem ilyennek születik, mert fizikailag nem bírtam volna.
Szóval gondolom ez (is) állhat a háttérben, hogy nehéz cipelni a gyereket.
Azért ,mert megunják a gyerekek a ringatást, és már úgy sem akarnak elaludni, a szülők meg a másik fele, ők már sokkal jobban unják, csak így alakult. (nem magamról beszélek, de a barátnőm mindhárom gyerekét ringatta)
vagy jött a ksitesó, és kettő együtt nem ment.
vagy: leszakad anya háta, dereka, mert a gyerek 10 kg, és még mindig ezt igényelné
vagy:
azt gondolják, hogy elég nagy ahhoz, hogy ezen változtassaanak.
Ki tudja, kinél miért alakult így, de akarnak változatni rajta.
és a ringatás csak az egyik dolog. millió nem önálló elalvási formát ismerünk...
Ertem,az okokat,de mi az ok egy par honapos csecsemonel?
Nem szeretnek senkit biralni,nem ez a celom,csak szeretnem egy olyan szulo szemszogebol nezni a dolgokat aki egy 4-6-8 honapos gyereket megtanitotta elaludni magatol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!