Külföldön szültem. Már 5 hos a babám. Igy most hogy
tom ezt elintézni? A többi lenn
Figyelt kérdés
még nincs kész a magyar anyakönyvie és az utlevele sem pedig már beadtuk a szükszéges iratokat ami kell hozzá.és azt mondték h 2,5 honap.én iginybe szeretném venni otthon azt ami megilleti a gyerekemet mert magyar a szülésit meg a gyest vagy nem tom h mijár neki én ugy tom h 6 hanopig tudom csak igényelni.sajnos nem tudok vele hazzamenni sem mert akkor nem tudunk vissza jönni igy csak 3 ho mulva én meg nem szeretnék otthon lenni olyan sokáig...legyetek szivesek segitsetek nekem hogy most mitévö legyek???elöre is köszi
2011. jan. 4. 00:20
1/9 anonim válasza:
anyakönyv és TAJ kártya nélkül semmit nem tudsz intézni
a szülésit 6 hónapon belül kell, a többit max 3 hónapra visszamenőleg tudod intézni.
2011. jan. 4. 00:32
2/9 anonim válasza:
Jé, pont én is 5 hónapja szültem külföldön. Mennj el a magyar nagykövetségre ott kell intézni, de először keresd ki őket a neten. Én otthon fogom elintézni, már külföldi anyakönyvie van, csak egyszeri kiutazásit kérek és otthon intézem ezeket. Én amúgy is otthon maradnék vele egy darabig, mert le akarom rakni a jogsit. Egy éves lesz kereken, mikor hazamegyünk vele először.
2011. jan. 4. 00:56
3/9 anonim válasza:
melyik orszagban vagy? nem tudod felvenni az ottani penzeket?
2011. jan. 4. 01:06
4/9 anonim válasza:
Mindenképpen az ottani magyar követséggel vedd fel a kapcsolatot. Bár ezt már jóval korábban meg kellett volna tenned.
Melyik ország az, ahová csak 3 hónap múlva térhetsz vissza, ha átléped a határt? Ilyet még soha nem hallottam. (Bár tény, hogy nem ismerek minden országot.) EU ország tutira nem lehet. Szóval írd meg légyszi, mert nagyon érdekel...
2011. jan. 4. 01:27
5/9 anonim válasza:
Ha nem Magyarországon szülsz, nem élsz itt életvitelszerűen, akkor nem vagy jgosult gyes-re.
2011. jan. 4. 07:04
6/9 anonim válasza:
Utolsónak igaza van,ha nem itt éltek akkor nem vagy jogosult a GYESre és nem csak szerintünk hanem a magyar állam szerint sem.
Egyébként is az első jól írta,3 hónapos van max mindent elintézni,a TAJ kártya és anyakönyvi megérjezése ebben már benne van...!
2011. jan. 4. 08:31
7/9 anonim válasza:
ha nem akarsz hazamenni, akkor nagykövetség.de én úgy tudom ott csak az útlevelet tudod intézni, a többit nem. én is külföldön szültem, haza kell rohangálnom.a kinti ellátás jobb, így lemondtam az otthoniról, csak az egyszeri szülésit veszem fel.de nehéz! találkoztam olyannal aki 2 éve intézi a gyerekének a papírokat törökországból.
2011. jan. 4. 11:31
8/9 A kérdező kommentje:
KÖSZI MINDENKINEK H VÁLASZOLT:)ÉN IRORSZÁGBAN élek és én ugy tudom ha én egyszeri utazásival haza megyek a kicsivel,akkor én nem fogok tudni hazza jöni csak 3 honap mulva miven a kicsinek addigra lesz kész az anyakönyvie ezért és az utlevele...nem más miatt nem térhetek vissza ez az ok!de ha nem igy van javitsatok ki???
2011. jan. 5. 00:21
9/9 anonim válasza:
hát nem tudom, nekünk az anyakönyv (bár itt szültem)3 nap alatt készen volt, mire jöttünk ki a kórházból. Szerintem bemész, igényled és kész is. és az útlevelet is lehet gyorsítottan kérni, jó az több pénz, de akkor 5 nap alatt megvan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!