Érvek arra, hogy miért jó a kis korkülönbség a gyerekeknél?
Én felnézek azokra,de tényleg, akik bevállaják a kis korkülönbséget.
Vagy akik 3,4 gyereket szülnek.
Főleg ha még segítségük sem igen akad.
Belőlem biztos hiányzik a "türelemgén"
Igaz, csak 1 gyermekem van, de ezeket szokták mondani ismerősök:
- együtt nőnek fel
- igazi játszótársai egymásnak
- egyben túl lehet lenni a két gyermekkel való otthon maradáson (már ha kettőről van szó)
- tényleg testvérek
- nagyobb az esélye, hogy jó a viszonyuk
Na más most, mindezek ellenére Én csak ellenpéldákat láttam eddig a környezetemben. A nem sokkal nagyobb tesó féltékeny irdatlanul, kicsi ahhoz, hogy megértse, nincs rá annyi idő, mint eddig, ezáltal hisztis és kezelhetetlen, "bántja" a kicsit, és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy az a 2-3 anyuka ismerősőm, akiknek 1-1,5, max. 2 év van a gyerekeik között, élő halottak.... Én tuti hagyok minimum 3, de inkább 4 év korkülönbséget.
A férjem és a testvére között 11 év volt. Soha nem voltak testvérek igazán. Hogy is lettek volna. Mire a férjem 3 éves lett, addigra a bátyja 14, pont letojt egy éppcsak nem pelenkást egy kamasz fiú.
Az enyémek közt 4 év van, még 3-at se akartam de sajnos nagyon sokára jött össze. Szerintem 6+ év korkülönbséggel már nem igazi testvérek. 2 egyke egy családban.
Mellette érvek? Nincsenek...max annak aki NEM AKAR visszamenni dolgozni...a húgom keresztanyja is így volt, 2éves volt a lánya amikor "véletlenül" teherbe esett mert nem akart visszamenni dolgozni. BÁR HANGSÚLYOZOM NEM ÁLTALÁNOSÍTOK. Én ezt a példát láttam. Biztos van aki szeretetből szül kis korkülönbséggel. :) Egyébként én csak a nagy korkülönbséget tudom védeni:
-Amikor az elején rosszul vagy nem kell rohangálnod egy 1,2 esetleg 3éves gyerek után és közben még házimunkát is csinálnod
- Kipihened magad addigra (és a negatív emlékeket talán el is felejted, bár ez hátrány is)
-Nagyobb gyerekkel élmény a babavárás (én 10 voltam mikor a húgom született)
- És azért egy 10-12éves gyerekre persze hogy figyelni kell, de azért mégsem annyira, stresszesebb egy kicsi meg egy pici
Az én lányom egy éves, de eszembe nem jutott hogy szüljek még egyet. Páromnak is mondtam, hogy vagy nem lesz több gyerek, vagy ha lesz akkor az min 12év múlva
üdv: Nigra
Nekem két fiam között 27hónap van, a kicsi még csak 7hós, de már tervben van a harmadig bébike.
Már most észreveszem a kicsin, ahogy a nagyot nézi, hogy mennyit fog tőle később tanulni. a nagy is mutogat neki mindent- szóval biztos vagyok benne, hogy sokkal kisebb erőfeszítésbe fog kerülni a kicsi nevelése, mert a nagy lesz a példaképe, és őt fogja követni.
Olyan édesek együtt egyébként- meg birnám zabálni őket!
:-) Egyszerűen imádom mindkettőt! :-)
szóval nálunk jöhet a harmadik is!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!