Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érvek arra, hogy miért jó a...

Érvek arra, hogy miért jó a kis korkülönbség a gyerekeknél?

Figyelt kérdés
A párommal nagyon gondolkozunk a 2. babán, az első februárban lesz 1 éves. Szeretnénk neki kis tesót, de nem tudom, hogy én hogy fogom bírni, mert sokat vagyok egyedül.
2011. jan. 3. 23:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%

Általában ezeket az érveket szokták felhozni:

-nem kell visszamenni dolgozni

-hamarabb "túl vagy rajta"

-öröklik egymás cuccait

-eljátszanak együtt

-együtt nőnek fel

Engem egyikkel sem lehetett volna meggyőzni, minimum 5-6 évet akartam, végül 9 lett, de nem bántam meg.

Anno az elsővel én is sokat voltam egyedül, ez is közrejátszott.

Meg tiszában voltam korlátaimmal, ne vagyok a türelem mintapéldánya.

Szerintem akkor kell másodikat szülni, amikor igazán akarod, ha most akkor most, ha 10 év múlva, akkor akkor.

2011. jan. 4. 00:04
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

azt mondják, ha kicsi a korkülönbség, akkor azt mondják lesz a gyerekednek egy testvére. ha nagyobb, akkor vagy két és fél szülője és egy fél testvére, vagy rosszabb esetben 3 szülője. Azt kell eldönteni testvért akarsz a gyerekednek vagy magadnak két-három gyereket.

És valóban igaz lehet, mert nézd meg, akiknél nagyobb korkülönbség, mindenki úgy kezdi, jó volt, mert az idősebb sokat segített nekem. Erre mondják a pszichológusok, hogy így lesz a nagyobból egy fél szülő, mert neki nem kell segíteni.

De tényleg mit akarsz. Ez az egyetlen érv, lesz a babádnak egy testvére.

2011. jan. 4. 00:14
 4/16 anonim ***** válasza:
65%

első

nekem- mint írtam 9 év van, a testvlre za testvére és nem fél szülője. Sosem mondom neki, hogy csináld ezt, azt a kicsivel.

Ő egy 11 éves fiú, nem is biznám re egy gyrekre a gyereket

Ők maguktól játszanak együtt, a kicsi megy a nagy után, imádják együtt.

Ha mondom, hogy megyünk a suliba a bátyjáért már rohan az ajtóhoz....

Attól még a fiamnak vannak barátai, sőt barátnője is:-)))

2011. jan. 4. 00:19
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
Te jó ég, utolsó válaszoló?! És hány éves a 11 éves fiad barátnője?
2011. jan. 4. 00:21
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem én mondtam, hanem pszichológusok, szakemberek.

nem tudom igaz e, mert az én gyerekeim közt 24 hónap van (vagyis 2 év), fel sem merült, hogy ő egy fél szülője legyen a gyerekemnek. Igazi testvérek, véd és dacszövetségben már most.

De gondolom szakemberek valamire csak alapozzák ebéli véleményüket. Illetve én is találkoztam olyannal, aki mondta, hogy sokszor vigyázott a kistesójára, ment érte az oviba stb És ő maga is úgy érzi inkább pótszülő, mint testvér. csak később váltak testvérekké. És ha riportot olvasok két nagyobb korkülönbségű gyerekekkel, ők is ezt hangsúlyozzák.

Nem mondom, hogy nem lehetnek kivételek, azt sem állítom, hogy nem lehet tudatosan odafigyelni ennek elkerülésére.

De egy időszakban biztos, hogy nem lesznek testvérek a gyerekeid. Mert a 11 éves lesz 16 is és idegesíteni fogja a 6 éves gyerek, aki lohol a nyomába. Persze a kicsi loholni fog. és ettől ők még szeretik egymást. de egy 14 és 16 évesről jobban el tudok képzelni szorosabb kapcsolatot, mint egy 16 és 6 éves közt. Vagy egy 20 és egy 10 éves közt. Igazán ők felnőtt korukra lesznek testvérek, mikor eltűnik a valóban hatalmas különbség.

2011. jan. 4. 00:28
 7/16 anonim ***** válasza:

10.

De nem olyan barátnő,nem kell rosszra gondolni.

Ők még gyerekek, afiam amúgy sem oylan 11 éves, mint pl akik ide gyik-ra irogatnak.

Mind a ketten negyedikesek, osztálytársak, kedvelik egymást, amolyan "gyerekszerelem"

Múltkor pl voltak együtt moziban, nyertem 2 jegyet egy rajzfilmre, elvittük őket moziba, ketten megnézték afilmet ,addig mi sétáltunk, majd hazavittük őket.

Családilag is összejárunk, náluk van 3 gyerek, együtt szoktunk játszóterzni.

nekem gyrekkoromban pl fiú volt e legjobb barátom, szemben laktak, állandőan együtt voltunk

2011. jan. 4. 00:29
 8/16 anonim ***** válasza:

Akkor ott a szülő egyértelműan a hibás, ha bébisztitternek használja a nagyot.

Mint írta, tisztában voltam magammal, egy örökmozgő 1-2 éves mellé, akivel eszinte állandóan egedül voltam, nem vállaltam be egy másodikat.

Mert nem kartam, hogy legyen 2 gyerekem kis korkülönbséggel, de egy idegbeteg depis anyával.

Mindenki más, van akinek 3 gyerek meg sem kottyan, világ életében arra vágyik.

2011. jan. 4. 00:33
 9/16 anonim ***** válasza:

előző

a kis korkülönsbségű testvéreknél is van az kor, amikor lehetnek nem igazán testvérek:

mondjuk 16 éves fiú, 14 éves lány

(az én ikerhugaim is állandóan gyapálták egymást, pedig köztük 20 perc a korkülönbség:-))

ez annyi mindentől függ

különben meg mindegy, ha még egyszer csinálnám sem mennék 6 év alá a korkülönbsében

ezt sem tudnám elképzelni, hogy majdnem 2 éves mellé szülnék még egyet mondjuk 1 éven belül

2011. jan. 4. 00:40
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

És milyen jól döntöttél. Én nem a döntésedet vagy jogosságát vontam kétségbe, mert felnőtt korra nagyon jó kapcsolat alakul ki a nagyobb korkülönbségű gyerekek között is. Csak egy megfontolandó érvnek írtam.

Én azt akartam, hogy kicsi korkülönbség legyen.

Nem kell összehasonlítgatni a szituációkat, mert mindegyikre van jó és rossz példa is. A szomszédunkban két lány folyamatosan ölte/öli egymást, pedig kicsi a korkülönbség.

Tudnék mondani példát, egykeségre is jót és rosszat is.

És így tovább.

Viszont nagy korkülönbségnél, oda kell figyelni, hogy ne bébiszitter legyen a nagyobb. Ebben egyetértünk, mert könnyen bele lehet csúszni ebbe. És abban is, hogy ez a szülő hibája.

Én még így is figyeltem, lehetőség szerint ne mondjam a "Te vagy a nagyobb. Te vagy az okosabb." dolgokat. Mint valamelyik műsorvezető mondta, benne megmaradt, hogyha a bátyja a nagyobb, okosabb, akkor ő kicsi, hülye gyerek.

2011. jan. 4. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!