Repülöre lehet felvinni kissebb babakocsit? Ha a busz elvisz a repülöig elveszik a kocsit, vagy hogyan viszem fel a gépre?
Én is úgy tudom hogy fel lehet vinni. Ezt a wizzair oldaláról másoltam ide, amúgy kormányrendelet.
És a beszállásnál elveszik az utaskísérők, a kiszállásnál adják vissza.
14.1. POGGYÁSZ TÍPUSAI, SZABAD SÚLYKERET
14.1.1. Minden darab Feladott Poggyász után kezelési díjat számítunk fel, amelynek mindenkori összegéről Honlapunkon, illetve Telefonos Ügyfélszolgálatunknál tájékozódhat.
14.1.2. Egészségügyi és biztonsági okokból a Feladott Poggyászok darabonkénti súlya nem haladhatja meg a 32 kg-ot. A Wizz Air fenntartja a jogot, hogy az egy Utas által feladható Poggyászok számát korlátozza. Amennyiben ilyen korlátozások alkalmazásra kerülnek, azokról a Honlapon és a Telefonos Ügyfélszolgálatunknál tájékozódhat. Megtagadjuk mindazon Feladott Poggyász fuvarozását, amely a jelen 14.1 pontban meghatározott korlátozásokat meghaladja, illetve amelyek vonatkozásában a kezelési díj nem került megfizetésre.
14.1.3. Kézipoggyászként utasonként kizárólag egy darab, legfeljebb 10 kg súlyú, 55x20x40 cm összméretű csomag fuvarozható.
14.1.4. A Kézipoggyászon kívül az Utas az alábbi tárgyakat viheti magával a légijármű fedélzetére:
a) kabát vagy takaró;
b) mobiltelefon;
c) úti olvasmány;
d) két éven aluli gyermek részére úti élelem, utazókosár vagy összecsukható babakocsi;
e) mozgáskorlátozott utas részére egy pár mankó.
14.1.5. Egyes repülőterek szabályzata további korlátozásokat tartalmazhat a Kézipoggyász vonatkozásában. Ezen esetben az adott repülőtér szabályzata alkalmazandó.
14.1.6. Amennyiben az Utas Kézipoggyásza a jelen 14.1 pontban meghatározott feltételeknek nem felel meg (így különösen a Kézipoggyász mennyiségére és tömegére vonatkozó korlátozásoknak), jogosultak vagyunk Poggyászának Kézipoggyászként való fuvarozását megtagadni. Ebben az esetben a Wizz Air a Poggyászt Feladott Poggyászként fuvarozza meghatározott díj ellenében, a díj megfizetésének hiányában a Poggyász és/vagy az Utas fuvarozását megtagadja. Az ebből adódó károkért a Wizz Air felelősséget nem vállal.
14.1.7. A Kézipoggyászt és a fedélzetre felvitt egyéb tárgyakat úgy kell elhelyezni, hogy a vészkijáratok és a közlekedő folyosók szabadon maradjanak, ebben az Utas köteles a Személyzet utasításai szerint eljárni.
14.1.8. A babakocsit és tolókocsit Feladott Poggyászként, díjmentesen fuvarozzuk.
Mink germanwings el repülünk majd.
Már repültün k a ányommal 1 éve de akkor csak ketten voltunk,ill a pici a pocakban. :)
Akkor nem kellett babakocsi ezért nem tudom.
Köszönöm a válaszokat.
Remélem,hogy felengedik a gépre,mert ma´sként bajban leszek.
16:10-es lufthansas vagyok. Konkrétan a gépre nem hiszem, hogy felengedik, de a gép ajtajáig biztosan, onnan meg hidd el megoldod.
Jó utat!
Ne aggodj, a gep ajtajaig felviheted es mikor kilepsz a gepbol mar meg is kapod :) Nalunk is igy volt,en Kanadabol,atszallassal repultem haza babaval :)
Jo utat nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!